Тръмп остро: Хаосът превзема Ню Йорк, напълно извън контрол е!

Президентът на САЩ с критики към губенатора Андрю Куомо
128

Американският щат Минесота подаде жалба срещу полицията в град Минеаполис за нарушаване на човешките права заради смъртта на Джордж Флойд.

Размириците, които продължиха седмица и в които загинаха 11 души, а стотици бяха ранени, вече утихват и постепенно стават мирни. В родния град на убития тъмнокож мъж - Хюстън, се проведе марш в негова памет.

Още по темата

Около 25 000 души се събраха, за да почетат паметта на Джордж Флойд. Събитието беше организирано от местни рапъри и негови приятели. Погребението е насрочено за следващата седмица.

Въпреки че демонстрациите започват да стават мирни, все още на някои места има бунтове. Полицията в Ню Йорк арестува 200 души през изминалата нощ. А президентът Доналд Тръмп отправи остра забележка към губенатора Андрю Куомо заради ситуацията.

"Хаосът, беззаконието и разрушенията превземат Ню Йорк. Кога губернаторът Куомо ще поиска помощ от федералното правителство? Ню Йорк е напълно извън контрол. Трябва да се сложи край на безредиците", написа Тръмп в Twitter.

В Орландо, Флорида, около 2 000 души се събраха на мирен митинг и се отправиха към кметството. Около 1600 военнослужещи са разположени в околностите на Вашингтон, където избухнаха протести и размирици.

В Сиатъл демонстранти застанаха пред полицейския кордон с чадъри, за да се предпазят от използваните от полицията лютив спрей и сълзотворен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
9
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
И каква червена пропаганда ти се привижда бе другарю ?
58
13
 
7
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Така е, робството там е премахнато преди векове, и то от белите американци, но червената пропаганда премахване няма !
57
14
 
2
 
! Отговори
Нагаждач преди 3 години
Браво!Ето,затова САЩ,е най-великата Демокрация на Света!Какво точно се случи:разиграха един цирк с Куррона Вирусът и 22 милиона изхвърчаха на улицата,без работа.Сега,някой се сети да организира една "Цветна Революция" и дадоха легално право на Бай Доньо,да изкара армията срещу бедняците.Ето легален повод,за да избиваш голтаци-такасе намалят бройката бедняци,висящи на помощи и купони за храна,а и много от тях са с хронични заболявания и са в тежест на системата.Можем само,да им дишаме прахта.
56
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Мелмерски не вижда че промяната вече е факт . Тези които се мислят за господари си го пожелаха
55
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Чакаме Китай да влезе в Сибир.
54
1
 
11
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Нито класите, нито расите, нито робството водят началото си от САЩ ! Четете история, преди да решите да пишете глупости !
53
8
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 3 години
Тамън бях приготвил две месечни заплати да отида да си направя една подстрижка с тях в САЩ послучай победата над американския империализъм и гледай ти какво стана революцията пропадна отново, а другият път вероятно ще ми трабват поне 3-4 заплати за да се подстрижа. Не издържам вече, нямам сили да чакам.
52
8
 
8
 
! Отговори
дръгел преди 3 години
Прав си уа. И ФЕД печата дойлярите у Китай за по-евтино. Всичко в УСА иде от Китай, даже и мозъците.
51
16
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До бум шака лакаСигурно и баща ти и дядо ти от 70 години насам са мислили като теб. Между другото Русия е най-расистката държава.
50
1
 
17
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
а аз като гледам исторически снимки от САЩ, най-тежката и най-черна работа, в мини и т.н. все бели мъже превили гръб!
49
1
 
19
 
! Отговори
Това там е преди 3 години
Битка между противниците и привържениците на реда ! Расизмът е просто измислен повод !
48
8
 
10
 
! Отговори
Така ще е преди 3 години
докато Пекин не се срещне с Американският Атом - подривната дейност на Комунистите в САЩ е на Исторически Нива. Ковфуции Институти - щаб квартири на Китайските Агенти във Всеки Университет - топ Професорите всичките на заплата към Пекин (бели за 30 сребърника продали родината си) - по няколко арестуват на седмица и т.н. Хибридната Война на Китай срещу САЩ достигна връх - по 70 000 американеца убиват с китайски наркотици, които влизат през Мексико - цялата синтетика се прави в Китай и от Китай!!
47
1
 
12
 
! Отговори
Нък Чорис преди 3 години
Бате Чъки ше опраи работите. А бацо Рамбо ше опраи лошите. А терминатора ше сложи сичко на място.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като че ли Тръмп измисли расизма и Тръмп им забърка коктейлите ***.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори да затворите Холивуд, тия хора са навсякъде по света и интригантстват като за последно.
44
9
 
11
 
! Отговори
бум шака лака преди 3 години
Арее да се почва междооборската война и ФАЩ да изчезват от картите. Кво се моткат още? И без това нема да си платят външния дълг и да върнат краснатото злато на ЕС държави.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледайте няколко часа CNN. Показват убития бивш затворник и настоящ фалшификатор, после детето, майката на детето му(забележете, не "жена му") после потрошените магазини, после говорят за Тръмп. И пак, и пак ... .То си е наука.Така се набива в главите, на първосигнално ниво. "Расизъм, Погроми, Тръмп" и пак, и пак, и пак ...
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм спокоен .. Там в Америка живеят Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Сталоун, Скалата и още много други екшън герои , все ще намерят начин да спасят света.
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ трябва да с закрие като държава защото настройват едни хора срещу други и ги делят на класи, раси, маси и тн
40
8
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 3 години
Смели Бели Мъже като Мене, лели кръв във Войни, избиха Индианците и Честно по-всички правила, завладяха и спечелиха тази Земя! Истинските Мъже от Хилядолетия са Воювали за да Осигурят Земя на Народа си!! Само някакви Жендръчета си Мислят, че земята е този, който първи е бил там. САЩ не е Построена от Индианци!! Не Индианци Измислиха Компютъра и Интерне, а Бели Мъже в САЩ!!!