Братът на Джордж Флойд: Молеше за помощ, но никой не го чу

Филонайз Флойд се изправи пред конгреса в САЩ
11 юни 2020 08:50, Нели Христова
162
Братът на Джордж Флойд: Молеше за помощ, но никой не го чу
Снимка: БГНЕС

"Целият свят го познава като Джордж, но аз му казвам Пери. Вчера ние го погребахме. Това беше най-трудното нещо, което трябваше да направя. Аз съм големият брат сега. Така че е моя работа да се грижа за братята и сестрите си, децата на Пери и всички онези, които го обичаха. А това са много хора. Аз трябва да съм силен, защото Джордж вече го няма." Така започна своята реч Филонайз Флойд пред Конгреса в САЩ, където вчера даде показания за убийството на брат си Джордж Флойд. 

Още по темата

"Не успях да се погрижа за Пери, когато го убиваха. Но сега, говорейки тук, пред вас, мога да се погрижа неговата смърт да не е напразна. Да се уверя, че е повече от едно лице върху тениска. Че не е просто още едно име в списък, който продължава да расте", каза още Филонайз.

Той участва в изслушвания в Конгреса ден след погребението на брат си, превърнал се в символ на демонстрациите в САЩ и по света с призиви за промяна на полицейските практики и за слагане на край на расовите предразсъдъци.

“Джордж винаги правеше жертви за семейството си. Жертваше се и за напълно непознати. Наричахме го нашият “мил гигант”. Припомних си това, когато гледах видеото от убийството му. Той все още наричаше полицая “сър”. Той имаше маниери, не се съпротивляваше. Той слушаше какво му казват полицаите. Мъжете, които го задушиха за 8 минути и 45 секунди - Джордж все пак ги наричаше “сър” докато те отнемаха живота му”, сподели братът на Флойд. 

“Уморен съм! Уморен съм от болката, която изпитваш, когато виждаш нещо подобно. За това съм тук да ви помоля да я спрете. Спрете болката. Нека повече не сме уморени. Джордж молеше за помощ, но никой не го чу. За това чуйте мен сега!”, замоли се Филонайз. Той настоя Конгреса да приеме промени, които ще спрат полицейското насилие в страната. 

“Джордж не е наранил никого през онзи ден. Не заслужаваше да умре за $20. Питам ви, колко струва животът на един чернокож мъж? $20? Годината е 2020. Достатъчно. Хората, които маршруват по улиците, ви казват, че е достатъчно. Светът трябва да направи правилното нещо. Хората са ви избрали, за да направите позитивна промяна. Името на Джордж вече значи нещо. Направете така, че и вашите имена да имат значение”, заяви Филонайз. 

“Ако смъртта му промени света, то той е умрял така, както е и живял. Сега вие трябва да се уверите, че смъртта му не е напразна. Не успях да кажа на Пери сбогом, докато умираше. Бях ограбен от тази възможност. Но ако сега ни гледаш отгоре... Пери, виж какво направи. Ти промени света. Благодаря ти за всичко. Благодаря, че се грижеше за нас, докато беше на Земята и дори и сега. Надявам се да намериш мама и да почиваш в мир”, завърши Филонайз.

На заседанието, председателствано от шефа на юридическата комисия на Камарата на представителите Джерод Надлър, започна разглеждането на предложения на конгресмените демократи за промени в закона за полицията във връзка с националния дебат относно начините на действие на полицията и расовото неравенство в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ми се струва , че всички *** подкрепящи тези измислени протести , ще ядът много сериозно хурката. А този дето решил да бойкотира бизнеса на белите , Хахахаха , ти без бизнеса на белите ще ходиш гол и бос , гледен и жаден и ще скачаш от клон на клон. Не напразно устните са ти огромни и носа плосък, идеален си за пасане , защото само това ще ти остане без бизнеса на белите.
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали бе арестуван за фалшиви 20 доларови копюри използвал ги за плащане в търговската мрежа,което значи,че след жалби срещу него е имало разработка със заповед за арест и постановление за обиск на които е трябвало да се подчини без да се опитва да бяга та било ми то за пръв път за такъв случай как обвързан за разпространение на фалшиви пари както бе показан в клипа от 9-10 мин. как втора част от ареста,а първата липсва-мирен ли е бил като се подчинил.
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека направят паметник на Флойд после като дойдат китайските имигранти да го строшат и него.За всяка нова култура предходната и чуждата нямат никакво значение и се почва от начало.Затова има и културни пластове.Изобщо живота си е малоyмнa работа.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 111Тези хватки , в редица щати не са одобрени , защото е много лесно да бъде убит човек .Тяхната цел е да сломят съпротивата на човек , да го сдържат. Флойд след макс.1- 2 минути вече беше капитулирал . И спокойно можеше да го качат в колата . Шовин му каза нещо , и Флойд отговори ,че ще се качи в колата Защо не стана от врата му ?Социопатия , личен мотив или ...? Следствието ще покаже
108
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пери, виж какво направи. Ти промени света"Така е- всички се сцепиха да величаят един надрусан пестъпник и рецидивст. Само паметник не са му вдигнали още
107
1
 
10
 
! Отговори
АЛО преди 3 години
АЛО, АЛО расистите стоящи зад портола Днес.БГ ще напишат ли новина как Антъни Джошуа каза, как всички чернокожи трябва да бойкотират белия бизнес? Кой ви финансира вас трябва ли да направим един бърз оглед?
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишо Шамара дали и той скача с афроамериканците по разни паметници. Той нали каза , че Крум е канибал.
105
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107 По принцип трябва да е така . За всички да са еднакви законите Ако ти влезеш в чужда къща и убиеш собственика , който си седи мирно и кротко , каква присъда би получил в САЩ За подобна нещо полицайка , която си обърква апартамента , влиза в чужд и убива човек вътре най-хладнокръвно - получава само 10 години затвор Също се пита , ако не може да си различи апартамента , как ѝ е поверено да носи смъртоносно оръжие и да отговаря за живота на хората
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110Никой не го е убил. Приложени са му стандартни, регламентирани хватки при оказване на съпротива на полицията. От устата му тече пяна. Ако не си забелязал. Подскажи ми при такава бясна съпротива какво да му направят? Да му свалят белезниците и да го пуснат по живо, по здраво защото не иска да бъде заведен в полицейското управление? Май много си гледал Шао Лин и Хон Гил Дон, Брус Лий и т.н. Ааа! Да не пропусна. И Марвел.
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109 да, видях го, по начина по който отскача от асфалта ми прилича на нещо пластмасово , метално
102
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107 А и да не забравяме ,ч е другите 2ма полицаи са искали Шовин да спре , ама той въобще не ги е отразил Онзи младия , на 26 където е , му е казал ,че не е редно това , което прави или правят. А другият , където вчера си плати гаранцията , е искал да спре и да го обърнат . Един от двамата също казва ,ч е най-вероятно Флойд вече няма пулс . Ама Шовин не послуша никого . За свидетелите няма да споменавам , че поне 20 пъти казаха на Шовин , какво се случва с Флойд
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Виж видеото, линк към което съм приложил. Виж внимателно какво изхвърча от него, когато полицая го измъква от колата. Не е носна кърпичка. Вервай ми!
100
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108 Никъде , в никакъв доклад не съм срещнал ,че е продавал наркотици на деца преди да го арестуват . Ако беше вярно , щеше да бъде описано на 1000000000 места . Да не забравяме ,че полицейският синдикат в Минеаполис твърдо стои за Шовин . Няма начин да скрият подобна информация . Предполагам си съгласен ,че колата му , района , улицата са претърсени милиметър по милиметър след смъртта му Да, гледал съм го видеото .Нещо буйства в колата , ама това не е причина да бъде убит
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92Ако баба стане мъжка.... И и порасне дръжка...До влизането в сила на осъдителна присъда от съда, всеки е невинен, има закони, които важат за всички, както за полицаи, така и за пласьори на дрога по деца.
98
6
 
4
 
! Отговори
Малоумен убитак преди 3 години
До Анонимен 106Виж отново видеото, когато го подкарват към полицейската кола. И ми излекувай нежно и политкоректно малоумието, като ми подскажеш как полица го тръшва на земята, след като целта му е да го вкара в колата? А не да се бори с него.
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха ще се кефя когато черната раждаемост почне да намалява и вече не са толкова много.Какви ли ще ги блещят уайттрашовете.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Двамата полицай го изваждат от неговата кола. След като преди това е продал наркотици на деца. Виж видето по-долу. Натискат го след като е вкаран в ПОЛИЦЕЙСКАТА кола и там оказвайки яростна съпротива се измъква от другата врата. Там го натискат. За да не буйства повече. Вкарват от към тротоара.
95
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпник наркоман , това е Флойдчо , и всички които му симпатизират са съгласни , че обирът на бременна жена с пистолет в корема и е нещо нормално. Сори майка , не е . Задържането му е стандартна практика на полицията. Не е душен ни най малко. Беше натиснат по врата , не шията. Просто Флойдчо беше сърдечно болен, ръсеше ковид наред , надрусан до козирката с три наркотика. Получи сърдечен арест и умря. До последно говореше. Човек който го душат неможе да говори. Умира веднага , не в болницата.
94
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 103 И откога се казва че някой ако те събори на земята, значи ти сам си паднал, ***? Къде.... в кой клип го видя това да пада сам?АМАН от мaлoумници!
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100Събарят го на земята когато се изсулва от другата врата на полицейската кола. След доста борба с него! Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!