Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар

Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин
273
Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Мичиган. За Байдън са гласували 50,5%, а за Тръмп 48% при преброени 99% от бюлетините, сочат данните в сайта realclearpolitics.com.

Още по темата
С победата си Байдън получава още 16 електори в избирателната колегия, която ще определи следващия президент на САЩ, като с това продължава да разрушава стената от подкрепа за настоящия президент Доналд Тръмп в така наречения "Ръждив пояс", която му помогна да спечели изборите преди четири години.

Обратът в предпочитанията на избирателите от Републиканската към Демократическата партия в този район е голям удар за Тръмп, чиито победи в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания през 2016 г. го изпратиха в Белия дом.

Джо Байдън регистрира победа и в друг ключов щат - Уисконсин, което ще му донесе още 10 електора. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат.

Засега Байдън си е осигурил 253 гласа в избирателната колегия срещу 214 за Тръмп.

От щатите, от които се очакват резултати, Джо Байдън води в Аризона (50.7% срещу 47.9% при 84% преброени бюлетини) и Невада (49.3 срещу 48.7 при 75% преброени бюлетини).

Тръмп пък води в Пенсилвания (20 електора), Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Аляска (3 електора).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спорния щат които самите демократите твърдяха, че е под контрол на руската мафия която контролира изборите, е този път демократите вместо да ги критикуват са включили сделка с тях така че няма страшно които има сделка изборите са негови независимо от мнението на американските избиратели.
174
4
 
4
 
! Отговори
Елеонора преди 3 години
ГЕРБ и Демократите в Сащ са психопати , виждат света изкривено .... Няма друго за тях освен тяхното. Няма оправия . Това са болни хора
173
7
 
3
 
! Отговори
ДОЛУ ТРЪМП! преди 3 години
За съжаление Тръмп ще спечели изборите, но от това ще изгуби Америка, Европа и Свободният свят. За разлика от Тръмп, който фалшиво твърди, че най-големия враг на Цивилизования свят е Китай, Джоу Байдън ясно и категорично посочва, че този враг е Русия...
172
3
 
2
 
! Отговори
Елеонора преди 3 години
BIDEN AND THE 1997 CRIME BILL AGAINST THE BLACK POPULATION https://youtube/watch?v=0DcN6wNKxZAТОЯ Е ПЪЛЕН ЛИЦЕМЕР
171
1
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До е как нямаземята е плоска със сигурност не е кръглахехехех
170
2
 
2
 
! Отговори
е как няма преди 3 години
До до лаицитеми ще излязат тази система е много сложна за техните мозъци които мислят че земята е кръглаедва ли я разбиратсигурно си мислят че в момента им крадат изборите по магически начинхахххахаххаххха
169
4
 
4
 
! Отговори
до лаиците преди 3 години
броенето по закон може да продължи до краяа на другата седмица, в момента има над 100 милиона гласове по пощата които да предварително регистрирани и очаквани, няма чували няма цецовци тук всичко е строго наблудавано с камери и от доброволцигласовете които в момента се броят са от места с традиционно демократичен глас, очаква са разгром над тръмп другия четвъртък, баидън ще вземе всички от 5 щата които в момента броят. затова реднеците са наизлязли с пушки по улиците.
168
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали тръмп не им направи капан, говорят, че готвел масови арести за фалшифициране на изборите и престъпление против USA, ще разберем тези дни. Интересното е какво прави Русия сега, полярната мечка сякаш спи в дълбок зимен сън, или готви нещо много голямо заедно с тръмп.
167
6
 
17
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Май нищо не е спечелил защото може да се окаже,че резултатите в двата щата са постигнати чрез мошенически действия по пощата!А и изобщо гласуването по пощата е една измама!И е интересно как Тръмп не е разбрал как се готвят да го подхлъзнат!?Интересно е и това, че демократите са убедени ,че по света хората са толкова прости и късогледи че не могат да се досетят какво става!
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cky2kbgSnapchat? Ти какво? Да не си на 25? Пхххх.
165
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ни силен и моен президент, който да обедини християнския свят!
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 170Той и Буш беше така ...
163
5
 
12
 
! Отговори
мкжгд преди 3 години
За склерозата байДън гласуват главно латиноси и печки!
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 168 "за внезапно добавените 134 000 гласа ли става дума?Щом можеш да станеш президент с 3 милиона гласа по-малко от съперника си/ виж избори в САЩ 2016г/, кой ще ти обърне внимание на някакви си 100 хиляди?
161
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за внезапно добавените 134 000 гласа ли става дума?мислех че само ГЕРБ ги може тия работи - сега се разбра откъде се учили милите!
160
4
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
изобщо не ме интересува кого ще назначат единствено си мисля кога ще си дигнатчука=лата от балканите и черно море не искам да съм мишена на руските ракетитака стана 1939 рим Берлин токио така става и сега последиците ги знаем
159
16
 
13
 
! Отговори
Тиририрам преди 3 години
Може да излъжеш няколко милиона по някое време, но не можеш да лъжеш целият народ постоянно. Тръмп и тръмпизма си отива, но още рита и се съпротивлява. Един клоун издигнал се до президент заслужава ритник . И в негов стил може да се каже : голям срам за Байдън да спечели срещу нищо*жество като Тръмп. Егоцентризъм а , лъжата, цинизма и разделението се превърнаха в норма с Доналд на власт. Все пак ще ни липсва шоуто на про*стака.
158
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ае да се разбират кой печели, че ми писнаха на хойа !!!
157
7
 
10
 
! Отговори
изумен преди 3 години
Деменджо Байдън очевидно няма да топли дълго президентският стол, но щом демонократите направиха всичко възможно (предимно незаконни и срамни действия) той да спечели, не ми се мисли какво готвят на САЩ и света след като го изритат и сложат на негово място Камилата...
156
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ напомнят късния СССР. През 80-те там слагаха начело на държавата старци, които умираха през няколко месеца. Сега в САЩ изборът е между двама дементни старци.а със Това, че единият си боядисва косата, не го прави по-адекватен.Джо бърка внучката със синът си. Дони има в речника си само една дума " Great""Ще направим great сделка/споразумение с този или онзи" " Ще направим гreat, закони или иконмика" и т.н