Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар

Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин
273
Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Мичиган. За Байдън са гласували 50,5%, а за Тръмп 48% при преброени 99% от бюлетините, сочат данните в сайта realclearpolitics.com.

Още по темата
С победата си Байдън получава още 16 електори в избирателната колегия, която ще определи следващия президент на САЩ, като с това продължава да разрушава стената от подкрепа за настоящия президент Доналд Тръмп в така наречения "Ръждив пояс", която му помогна да спечели изборите преди четири години.

Обратът в предпочитанията на избирателите от Републиканската към Демократическата партия в този район е голям удар за Тръмп, чиито победи в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания през 2016 г. го изпратиха в Белия дом.

Джо Байдън регистрира победа и в друг ключов щат - Уисконсин, което ще му донесе още 10 електора. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат.

Засега Байдън си е осигурил 253 гласа в избирателната колегия срещу 214 за Тръмп.

От щатите, от които се очакват резултати, Джо Байдън води в Аризона (50.7% срещу 47.9% при 84% преброени бюлетини) и Невада (49.3 срещу 48.7 при 75% преброени бюлетини).

Тръмп пък води в Пенсилвания (20 електора), Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Аляска (3 електора).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оранжевият клоун вие като карпатски вълк. Ся и ще фалира....
134
2
 
6
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
Тук в Австралия може да се гласува по пощата но е сложно, трябва да имаш причина, да си на работа или болен, после ти пращат плика по пощата. Но всеки може да се престори на болен и да гласува по пощата. Просто трябва да напишеш причина и това е. Аз никога не съм гласувал по пощата и не съм чул някой да го е правил
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези опорки на Оранжадата няма да издържат в съда, защото няма реални доказателства за манипулиране на изборите.
132
2
 
14
 
! Отговори
Kamen преди 3 години
Не ме разсмивай. Какво гласуване по пощата в България? Нали така ще фалшифицират на 100%. Сега поне е само на места!
131
3
 
8
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
въпроса е защо 120 хиляди гласуват в период за Байдън, статистически е невъзможно. И защо бюлетините им нямат пощенско клеймо? Може би са донесли пликовете си до пощенската кутия на урната лично?Вече имаше сблъсаци с полицията, има много въоръжени протестъри, напрежението разте, вижте новините. Пазарите от вчера реагираха за Байдън и петрола срина чакайки локдаун. Аз играх на обратната логика че Тръмп ще спечели и колко пари съм потрошил ме е страх да погледна
130
2
 
0
 
! Отговори
конспирация преди 3 години
Тъй като пандемията не успя, ще пробват съкращения по стария начин.
129
3
 
13
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Наистина голям скандал. Да ти назначат президент... По пощата хахахахаха
128
1
 
8
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Стотици милиони избират стотици, а те избират по свое усмотрение едно човече. Дали не е странна тая система?
127
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cky2kbgВ много по-голяма степен демократи, 80-85%, особено възрастни гласуваха по пощата, защото те съблюдават пандемичните правила и не искат да рискуват здраве. Обратно, огромната част от републиканците, т.н. "реднеци" са превърженици на лозунга "Няма Ковид", и демонстрират самоубийствена наивна смелост. Както и навсякъде по света, общо взето
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както вчера написах, Невада ще реши изборите. В момента (от 15 часа насам) разликата е само 6800 гласа. Няма нов ъпдейт. Най-интересните избори за момента!
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cky2kbgTова са бюлетините по пощата. Ако гледаш Фокс, да това е тяхната версия, която е арогантна лъжа. Тъй кат съм живял дълги години в САЩ, няма институция - на демократи или републиканци, която да измисли такива "балкански номера" Всеки щат си има отделен закон за броене и Пенсилвания брои по 3-4 дни. за съжаление за гражданската война си прав.
124
7
 
21
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
снощи преди края са прибавили 120 хиляди бюлетини за Байдън, което обръща вота и Тръмп губи.Бюлетините са били без пощенско клеймо и необходимите знаци и всички за Байдън. Как така всичките са гласували еднакво? Статистически не е възможно 120 хиляди да гласуват за единия кандидат в период. Надзирателите на Тръмп са били изгонени от урната. Гледайте новините какво става, дано не стане война. Става голям скандал, вижте новините
123
2
 
8
 
! Отговори
Електронно Гласуване преди 3 години
Хм.. Там могат да гласуват по пощата и по имейл.БОЙКО, ЗАПИСВАШ ЛИ СИ?:)))))
122
1
 
5
 
! Отговори
ь преди 3 години
Щели да дават работа на безработните. И хората гласуват за тях. Сега остава да им измислят работа
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите ще бъдат решени от ... Върховния съд на САЩ!
120
5
 
3
 
! Отговори
681 преди 3 години
Прав е колегата по-долу - ако искате да знаете бъдещето на САЩ, погледнете Бразилия.
119
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 158Стига пропаганда. Белите гласуваха масово за Тъмп,но и латиноси,и дори черни. Байдън не държи всички черни и латиноси както ти казват глобалистките медии. Ако беше така нямаше да му се налага да прави тези измами,които набюдаваме.
118
1
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Промяната на етническия състав не прощава.
117
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АРИЗОНА Е НА БАЙДЪН А ПЕНСИЛВАНИЯ НА ТРЪМП ТОЗИ ВЪПРОС Е ПРИКЛЮЧЕН!! РАЗЛИКИТЕ ТАМ СА ЗНАЧИТЕЛНИНО В НЕВАДА РАЗЛИКАТА Е 8 ХИЛЯДИ ГЛАСА!! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СТОПИ КАТО НИЩО
116
3
 
13
 
! Отговори
?? преди 3 години
Не мога да разбера в САЩ оли-го-френи ли са? Как е възможно да се допуска броенето на бюлетини без пощенско клеймо?