Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом

Кандидатът на демократите има напредък и в Пенсилвания
6 ное 2020 12:45, Елка Василева
169
Байдън поведе в Джорджия,  доближава се до Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън вече води пред президента републиканец Доналд Тръмп в ключовия щат Джорджия, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски медии. Това означава, че Байдън се приближава все повече до победата.

Телевизиите Си Ен Ен и Фокс нюз съобщиха, че в Джорджия демократът вече има преднина от 917 гласа пред президента при обработени около 99 процента от бюлетините. Преброяването продължава.

До момента Байдън си е осигурил подкрепата на 253 електори. За победа при гласуването в 538-членната Избирателна колегия са необходими 269 гласа.

Джорджия има 16 електори. Ако Байдън спечели там и запази преднината си в друг ключов щат - Аризона, който носи 11 гласа в Избирателната колегия, той ще е новият президент на САЩ.

Кандидатът на демократите ще получи допълнителна охрана от агенти на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА. Байдън планира да остане още един ден в Уилмингтън, щата Делауер, откъдето е възможно да произнесе реч.

Още по темата

Сега кандидат-президентът от Демократическата партия и щабът му са охранявани от десетина агенти на Сикрет сървис. Службата ще изпрати днес още свои служители, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници.

Седемдесет и седем годишният Байдън ще стане следващият президент на САЩ, ако успее да спечели в щата Пенсилвания, или като победи в два от щатите от триото Джорджия, Невада и Аризона.

Възможностите за победа на Тръмп са по-ограничени и за да го постигне, той трябва да запази преднината си и в Пенсилвания, и в Джорджия, като същевременно надделее над Байдън или в Невада, или в Аризона.

В Пенсилвания, която носи на победителя там 20 електори, Байдън съумя да намали преднината на Тръмп до малко над 18 000 гласа в ранните часове на деня. В Джорджия, осигуряваща 16 електори, изоставането на Байдън от Тръмп се стопи до около 450. Продължава преброяването на бюлетини от районите, които традиционно гласуват за демократите, в това число градовете Филаделфия и Атланта.

Междувременно преднината на Байдън в Аризона се стопи до около 47 000 гласа, а в Невада той има преднина от едва 12 000 гласа.

В ранните часове на деня Тръмп пусна няколко туита, в които повтори твърденията, които направи малко по-рано от Белия дом. "Аз СПЕЧЕЛИХ лесно президентския пост на САЩ при ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ЗАКОННИТЕ ГЛАСОВЕ" написа той в Тwitter, без да даде доказателства в подкрепа на твърдението си. Заради това социалната мрежа маркира поста като подвеждащ, както направи вече няколко пъти в дните след изборите, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама още е на 264.Докато стигне 270, ще е на 80 години...
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сорос ръководи изборният процес".А сорос го управляват глобал банкерите който печатът долара.
132
3
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Сорос ръководи изборният процес. Гейтс само представи визията за вируса. Китай пусна вируса. СЗО поде нещата. Бай Тръмп се усети за СЗО, но беше късно. Сега вероятно ще изгуби изборите.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Lemonade-Joe голям филм беше за времето каубойски.
130
2
 
4
 
! Отговори
Този виц преди 3 години
Старец пита в избирателната секция - ей,момчета, гласували вече мойта баба - коя бе дядо - Мара Пецина- ами в списъка пише че гласувала - брей мамицата му, преди 10 години умря и все гласува, пък аз все не успявам да я засека да я питам как е там. Та и в Америка така.
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп говори в момента все едно е направил беля в гащите.
128
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън показва нагледно какво значат демократичните ценности за САЩ и света!Доброто винаги побеждава!
127
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само нежни и изфинени НПО грантаджийчета могат да се интересуват от члена на Байдън. За нас нормалните хора е важно че той фалшифицира и опорочи изборите и ще гледа Белия дом от външната страна на оградата.
126
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аляска, Невада, Пенсилвания са също на Байдън!
125
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се малко ненормално да си фен на Тръмп ...Този щеше да направи атомна война със Северна Кореа и е цялата му външна политика е неадекватна.
124
0
 
0
 
! Отговори
до 129 преди 3 години
не за половия му орган може сам да видиш снимките на gtv точка org, може би от миналата седмица, така ще се трябва да превъртиш и да не търсиш в последните статии на сайта. Това е от Лаптопите предаден на ФБР като част от разследване за пране на пари на Китайската Комунистическа партия - разследване, което сега ще бъде потулено!!
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Лаптопите на Байдънови, че му е 9.5 инча - това са 24см - преди да го водя на снимка, не съм вярвал, че има такава дължина"За тумора в мозъка на Маккейн ли говориш? Може и по-голям да му е бил да ти кажа, щото го стопи за нула време.
122
0
 
2
 
! Отговори
до 124 преди 3 години
вече Мис Америка, ще е с *** и Църни или и 2-те, Тръмп ще бяга, не е добре, да ти набият черна кожена парка от фалшива жена!
121
2
 
2
 
! Отговори
Й.В.Сталин преди 3 години
"Дивака Тръмп може да се отдаде отново на конкурса Мис Америка, където "тестваше" младите п кандидатки"Завиждайте другарю, завиждайте.
120
3
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
от ЛаптопитеНаБайдънови.Напълво ти вярвам и това го казвам искрено и без ирония - нали видяхте във фалвете на Лаптопите на Байдънови, че му е 9.5 инча - това са 24см - преди да го водя на снимка, не съм вярвал, че има такава дължина било то на бял или не.
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега като спечелиха демократите ще има ли революция.Ще бием ли полицията, ще съборим ли всички паметници. Все пак всичките им първи президенти са имали роби. Третият им президент има 6 деца от робинята си, дъщеря на бащата на починалата му съпруга. Къде му е паметника да го кажем на демократите. След изборите живота на реднекс ще има ли значение или само този на черните има значение.Световен социализъм ще има ли, да знам да спирам да работя.Ако работя ще ми го вземат, ако не работя ще ми дадът
118
1
 
3
 
! Отговори
Крокодиа Дънди преди 3 години
Комунистическата революция в Америка ще започне също както в Русия на 7 Ноември, когато официално социалиста Байдън ще бъде првъзгласен за нов президент. Дивака Тръмп може да се отдаде отново на конкурса Мис Америка, където "тестваше" младите п кандидатки.
117
5
 
2
 
! Отговори
Бял надарен мъж преди 3 години
Преди 5-6 години бях в Солун. Разхождам се по площада и някакви черни идват и искат да ми връзват гривнички хакуна матата срещу 1 евро. Викам им, вижте сега, давам ви възможност да изкарате повече. На бас на 20 евро че го вадя по голям от всеки един от вас. Айде да си ги мерим. Нито един не се нави и се ометоха. Жена ми е свидетел на случката.
116
5
 
1
 
! Отговори
БЛМ преди 3 години
Нацитата се оказаха неспособни да правят деца, затова Расата им е на 1 поколение от Динозаврите!!
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закриваме "Тръмп общество". Тръмп ни предаде и не спечели нашата подкрепа.Няма да потъваме заедно с неудачника Тръмп. Пак ще бъдем първи в телевизиите и радиата, най-големите експерти и защитници на демокрацията.Тръмп ни разочарова и вече няма да чуете добра дума за него от нас. Иначе няма да има пари за най-новото ни НПО - "Байдън общество"