Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари

Джаксън Рефит подава сигнал още преди големия ден
25 яну 2021 10:55, Нели Христова
218
Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари
Снимка: Twitter

Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща у дома в Тексас. Той признал, че е участвал в щурма и веднага заплашил сина си: "Ако ме издадеш, ти си предател. Знаеш какво се случва с предателите - застрелват ги."

Още по темата

Но Джаксън бил предал баща си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри бунта в Капитолия, споделя той в телефонно интервю за The New York Times.

"Винаги ми казваше, че ще направи нещо голямо. Предполагах, че ще направи нещо голямо, но не знаех какво", казва Джаксън. Когато разследващите пристигат, съпругата на Гай Рефит им обяснява, че той е член на "Трите процента" - крайнодясна милиционерска група.

ФБР открива пушка AR-15 и пистолет в жилището на Гай. Пистолетът си взел със себе си във Вашингтон.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че баща му се е отправил към Вашингтон ден преди бунта, но не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял снимки на бунтовници, щурмуващи Капитолия, според The ​​New York Times.

Не е ясно дали ФБР е започнало разследване още първия път, в който Джаксън се е свързал с тях. Федералните следователи установяват контакт с него в хода на безредиците.

Джаксън заявява, че "просто е искал някой да знае" за заплахите на баща му "да направи нещо голямо".

"Не знаех какво ще прави, затова направих всичко възможно, за да бъда в безопасност", казва той. Според 18-годишното момче баща му се променил толкова заради политиката, която следвал.

"Лидерите ни по това време го изманипулираха да започне да мисли това, което мисли сега", категоричен е Джаксън. "Това е единственото нещо, което мога да обвиня - политиката, която следва и идолизира."

Гай У. Рефит в момента е в ареста заради бунта в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере. Не защото ще ме убие, а заради това, което може да си помисли", казва Джаксън, но признава, че е оптимист, че връзката му с баща му ще се подобри.

Той споменава, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е извършил", докато не видели интервю в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче пише в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно съсипани от това, което е направил".

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря свой GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа. "Възможно е да бъда изгонен от дома си заради това, което направих. Всеки цент ми помага да оцелея", казва той. От страх за сигурността си, той не казва къде са намира сега и използва телефона на приятелката си, тъй като неговият е бил изключен от семейството му.

Запитан дали не съжалява, че е издал баща си, Джаксън казва: "Оставям чувствата на страна, за да направя това, което вярвам, че е правилно."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 116/130"И още нещо полицаите имат пълното право да стрелят, точно за да защитят държавността - това че някой е с по-тъмен цвят на кожата не го прави невинен по презумция!"Когато един заподозрян е застрелян с пет куршума в гърба, полицая не се е опитвал да "защити държавността" - той си е превишил правата дадени му по закон и е извършил убийство. Тъй като границата винаги е тънка, има такива, които постоянно я прекрачват и съответно нарушават правата на гражданите. За това става дума.
130
1
 
13
 
! Отговори
Феликс преди 3 години
Индивида на снимката, въпреки розовата си шапчица не ми вдъхва доверие в розовото бъдеще на щатите...
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя му липсва много бой в детските години!
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новото поколение, новите комсомолци, верни на партията майка
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуната - комунизъм иска всички да са равни и парите даже нямат значение.Тоя предател обаче иска пари. това е капиталист в кофти реализацията му.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предателите - обикновено са егисти капиталисти които искат да се облагодетелстват за сметка на другитеЗа разлика от комунизма където е "един за всички - всички за един."(ПОсле малко мутира заради лошия материал във "всички за председатела" :) )
125
2
 
3
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
И още нещо полицаите имат пълното право да стрелят, точно за да защитят държавността - това че някой е с по-тъмен цвят на кожата не го прави невинен по презумция! Това че някакви криминални случаи се използват за пропаганда, няма нищо с никакви граждански права, които в САЩ са законово установени от много години вече.
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"вашингтонското КГБ" му се вика ЦРУЗащо се срамиш да го наречеш със истинското име?За разлика от КГБ , ЦРУ се осмели да прокара закон за чипиране на хората!Представяте ли си докаде се изродило твърденито "свобода и демокрация" ?
123
6
 
5
 
! Отговори
Крадеца вика... преди 3 години
От коментарите обаче става ясно че не се знае какво е комунизъм....Комунизма е за идеята - разпределението на благата между хората - комуната.Предателите - обикновено са егисти капиталисти които искат да се облагодетелстват за сметка на другите.Подмяната на смисъла на думат 'комунизъм' в първите коментари май не е случен!
122
8
 
5
 
! Отговори
Анатема !!! преди 3 години
Ще го издаде ми, като е тръгнал след оня сатанист с рогите, всеки благоразумен човек би го направил, за да не се пържи после в Ада ...!!!
121
5
 
6
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Да всичко ми стана ясно, типично секта либерастко мислене. BLM са добри, а онези които не са съгласни с тях лоши, при комунизма са им лепвали етикет враг на народа. Така е има само една права вяра и ако мародерстваш, рушиш и биеш в нейно името, това е оправдано. Виж другите нямат право на мнение и протест, те трябва систематично да се цензурират и унищожават, до пълната победа на либерасткия пролетариат. Не знам дали осъзнаваш, че си ударил дъното.
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето Тарас Булба отсича главата на сина си за предателство .Тежки времена , все повече деца са без морал и са с развалена ценностна система.Парите са над всичко.Няма идеали, саможертви , достойнство ....Тъжни , тъмни времена.
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на края на всичката глупост , дайте ми пари . Американци сър !
118
5
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Бащата боец за свобода, синът член на г3й обществото. Класика за Щатите!
117
3
 
21
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Ще продаде и майка си за стотинки. Срам за семейството. Такива неблагодарни изчадия една стотинка не трябва да им се дава. Събирал за следването си в колежа. Момченце ти до няколко години ще умреш от свръхдоза, а парите, които събираш за следване сега, ще отидат за тежки наркотици. Срам за семейството ! Пълно разочарование. Такива като тоя са ги убивали преди за предателство спрямо фамилията!
116
5
 
19
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Тези в Америка за пари и майка, и баща си ще продадат. Единственият господ, на който се кланят там, е долара.
115
4
 
19
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Абе с тая коса и розова шапка, малко мека китка ми се вижда. Какво е очаквал баща му от него
114
22
 
5
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Доста трудно решение е взел този младеж. Баща му очевидно е промит мозък и е можел да извърши някоя престъпление, примерно да застреля някой.
113
6
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Чели сме за Павлик Морозов. Нищо ново
112
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От написаното тук разбрахме, че червените реват срещу "тиквата", за това, че бил "престъпник", но иначе биха укрили някой, който е нападнал Парламента на Републиката.