Джонсън се разбира с Байдън за туристически коридор за ваксинирани

Имунизираните ще могат свободно да преминават страните
Обновена: 2 юни 2021 20:41 | 2 юни 2021 20:41, Петя Славова
30
Джонсън се разбира с Байдън за туристически коридор за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън ще предложи на американския президент Джо Байдън да създаде туристически коридор между страните за ваксинирани граждани, които няма да се нуждаят от задължителна карантина при пристигане, съобщи БГНЕС, позовавайки се на в. "Таймс".

Още по темата

Според плана, който бил обсъден на правителствено ниво, се предполага, че ваксинираните американци ще могат свободно да идват в Обединеното кралство, дори ако епидемичната ситуация в САЩ е неблагоприятна. Лондон разчита на подобни условия за британците.

Джонсън и Байдън ще обсъдят предложението на срещата на върха на Г7, която ще се проведе от 11 до 13 юни в курортния град Карбис Бей на атлантическото крайбрежие на полуостров Корнуол, пише вестникът.

Кампанията за ваксиниране на населението започна във Великобритания на 8 декември миналата година след одобрението на ваксината на Pfizer/BioNTech. През януари страната започна да използва AstraZeneca, а Moderna се прилага от средата на април и одобри еднокомпонентната ваксина на Janssen в края на май. Към днешна дата повече от 38,6 милиона души (над 58% от населението) са получили първата доза от ваксината в кралството, а 24 милиона пациенти (36% от всички жители) са получили и двете дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се порадват и ваксинираните, поне някаква полза от тази боза.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше ясно от самото начало.....Някои още не вярват, че така ще се пътува!!!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешно както винаги, а някои *** глави (като но.1) са твърде навътре в матрицата за да разберат надигащия се зад "прекрасните намерения към хората" фашизъм
1
9
 
3
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
Най-накрая една добра новина. Гане вече няма да го пускат по самолетите да им пръди през 6-те чифта дънки които е нахлузил един връз друг за да не плати 5 ойро за куфар <~~ Факт!!!