Самоубил ли се е Епщайн? Той обяснил, че се страхува от болката

"Ню Йорк таймс" събра документи за последните две седмици от живота му
24 ное 2021 18:30, Петя Славова
47
Самоубил ли се е Епщайн? Той обяснил, че се страхува от болката
Снимка: БГНЕС

Финансистът Джефри Епщайн, за когото се твърди, че се е самоубил в затвор в Ню Йорк през 2019 г., казал на затворнически психолог две седмици преди смъртта си, че не е способен да се самоубие, защото е твърде страхлив и се страхува от болка.

Доста теории всъщност проповядват идеята, че някой "му е помогнал" да сложи край на живота си за да не повлече със себе си и богатите му приятели, които са се възползвали от услугите, които им е предлагал.

Още по темата

Данните се съдържат в подробен анализ на последните дни от живота на Епщайн, съставен от повече от 2000 страници непубликувани досега документи и затворнически записи, получени съгласно закона за свободата на информацията и публикувани от "Ню Йорк таймс".

Епщайн беше обвинен във въвличането на непълнолетни в проституция и в организиране на голяма структура, която включвала млади момичета в сексуално робство. Самият той обяви своята невинност.

"Нямам желание да се самоубивам. Не бих направил това", казва Епщайн на затворническия психолог. Според публикуваните документи финансистът също твърди, че е страхливец и не обича болката.

Умел манипулатор, Епщайн измами персонала в затвора , на който беше наредено да го наблюдават денонощно до последно, според документи, цитирани от "Ню Йорк таймс".

Подробни бележки и доклади, съставени от онези, които са взаимодействали с Епщайн през 36-те дни на задържането му, показват как той многократно ги уверявал, че има за какво да живее, но в същото време намеквал, че става все по-обезсърчен. Намеците са приспали бдителността на персонала на затвора, се казва в докладите.

Освен правни и административни въпроси, тези материали дават възможност да се запознаете подробно с последните дни от живота на финансиста, както и с това, което често липсва в публичните доклади: неговият глас.

Епщайн прекарвал дните си в затворена конферентна зала с адвокатите си, избягвайки затвореното пространство на килията. В разговори с психолози и други затворници той разказвал за интереса си към физиката и математиката, давал съвети за инвестиране и си спомнял за общуването със знаменитости.

Както отбелязва "Ню Йорк таймс", тези записи не подкрепят теории на конспирацията, че смъртта на Епщайн не е самоубийство, нито хвърлят светлина върху въпроси, повдигнати от брат му и един от адвокатите му, които смятат, че финансистът може да е бил подпомогнат да умре . По този начин те рисуват картина на некомпетентността и небрежността на някои от служителите на Федералното бюро по затворите на САЩ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Дежа Вю преди 2 години
Аха, значи небрежност на надзирателите е било.... Как пък стана ТОЧНО когато Епщайн се съгласи да съдейства и обеща да разкрие имената на влиятелни клиенти от политическия и бизнес елит . Мизтерия.... Загатка ... И тефтерчето му със записките изчеснало , също толкова загадъчно, както на един наш Красьо Черрния ... И той така беше решил да съдейства ... и греда.
27
1
 
0
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
Епщайн? Велик рипортинг.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоубили са го. Няма как този тип да вечеря с известни личности от британския, американският и еврейския елит и да им предоставя непълнолетни компаньони и да остане жив. Ако ще не милярдер квадралионер да е няма оттърване.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ясно е!- Не всеки разбира от сарказъм.
24
2
 
9
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
От професионалния и уважаван от всички Ню Йорк Таймс , разбираме чрез изтеклата информация че Епстийн е заявил че няма намерение да се самоубива, което е ясно доказателство че се е самоубил. И хитро е подвел денонощната си охрана да му повярват, да се успокоят-да изключат камерите да не пречат, да легнат да подремнат, докато той извърши поредното си пъклено дело за да прикрие чрез смъртта си педофилската мафия от Вашингтон. Добре че съществуват и истински, независими медии като Ню Йорк Таймс
23
2
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Джефри го самоубиха, иначе повличаше много известни хора със себе си.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860"Няма никакво съмнение,че Българите сме мъдри." - В цялата си мъдрост, пропусна правилното факта, че българите с пише с малка, а не с голяма буква. Освен това, изписаното от тебе е проява на расизъм и по-товно антисеметизъм. Прокуратурата е получила вече оплакване и ще се изиксат IP адресите на всички хора, пуликували с този псевдоним. До 2 дни, трябва да установят кой си и откъде си. Лека вечер!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам да се е самоубил. Довършили са го за да не говори за богатите му познати.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компрометираните личности са самоубити. Как не го разбрахте толкова години.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пречукали са го за да не пропее.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Lora - Ок, Лоро, мa овца! Кажи какво точно ще разследваш, на някого, че бил с някой в кадър? А ми обясни?
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"с изкривена психика от имането на всичко, което пожелаят и логичното извратяване към секс с деца" - Лол лооооол лол! Значи - ако си задоволен, лгоично е, да искаш да правш секс с деца. Вие ,господинте, сте ***!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толйус упасен стана случаят, че са наложи да пуснат корона вируса, за да го прикриат.
15
5
 
8
 
! Отговори
Bili преди 2 години
това бе операция на мосад за приклещване на "елит" - политици, банкери, принцове...вижте кой е таткото на мадам Джизлейн Максуел. Агент...
14
3
 
36
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Всъщност са го утепали, защото е било повече от наложително да се спре доминото, което е щяло да доведе ФБР до разни кралски дворове, принцове, принцеси, милиардери и мултимилионери, повече от които са сбърканяк изперенгеч елементи, с изкривена психика от имането на всичко, което пожелаят и логичното извратяване към секс с деца, които после убиват или продават като секс роби и робини. БОГАТИТЕ не са НОРМАЛНИ ХОРА.
13
4
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Цялото им семе е такова. Неслучайно две от дъщерите на Мавъра, написал доктрината за братството и равенството, по време на имиграгация в Лондон, Островно кралство, пише в мемоарите си, че тати Маркс, често си е легнувал с нея и я е онождал изотзад. Такива са, но това не пречи на ФБР да ги пърже по електрическите столове, като онези *** Eтел и Джулиъс РОЗЕМБЕРГ, дето подариха атомната бомба на съветските ***.
12
2
 
8
 
! Отговори
S преди 2 години
След изпортване на нужната информация на когото трябва го ,,самоубиха".
11
2
 
8
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Като се има пред вид колко влиятелни хора от политическите среди, съда, администрацията и т.н. са се възползвали от услугите на децата, които е предлагал, а и това, че е записвал с камери всичко , за да изнудва тези хора в последствие. Коже със сигурност да се предположи, че са му помогнали да умре. Интересо е, защо не разследват хората, които са на записите и не търсят отговорност от тях
10
4
 
29
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Не е само той педофил от племето! Чарли Чаплин, Ленард Бърнстейн, Роман Полански, Уди Алън и още много. Жената на Авраам Сара е на 15 години. Цар Соломон е имал 74 жени.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мене си пуснал една голяма брада , шапка и черни очила и пие коктеили в кейптаун