Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство

Ще направя всичко по силите си, за да помогна, заяви сенатор Чък Шумър
5 мар 2022 20:20, Анисия Иванова
354
Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отправи днес "отчаяна молба" до американски сенатори Украйна да получи самолети руско производство, съобщи лидерът на мнозинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър, предаде Ройтерс.

Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко по силите си, за да помогна на администрацията да улесни прехвърлянето им, се казва в изявление на Шумър. 

Той подчерта, че Конгресът бързо ще деблокира 10 милиарда долара, обещани на Украйна, за да се помогне в икономически и хуманитарен план на украинците, както и за сигурността на страната, допълва Франс прес.

По време на тазсутрешния си разговор по видеовръзка с американски сенатори Зеленски разкритикува решението да не се налага забранена за полети зона над Украйна, целяща да се осигури защита за украинския народ, предаде Фокс нюз.

Фокс нюз съобщи още, позовавайки се на източник от Сената, че президентът на Украйна е поискал доставяне на още самолети и е настоял използването на "Виза" и "Мастъркард" в Русия да бъде преустановено.

Зеленски е казал на американските сенатори, че на руския петрол трябва да бъде наложено ембарго и че ако санкциите са били наложени преди месеци, сега "нямаше да има война". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
1
 
! Отговори
nichst unmoglich преди 2 години
Обзалагам се,че в арабските страни има стотици такива.
259
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска, иска , стига вече. Не става така. И аз искам Киро да се маха, ама не става
258
3
 
7
 
! Отговори
Erik USB преди 2 години
Явно западните не работят :) ***.!!! Верно е хуморист. От къде сащ с руски самолети. Ми да си поиска от путинчо.
257
1
 
10
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Те руснаците ще ти дадат след като те нашамарят едно хубаво
256
2
 
7
 
! Отговори
Синьовенски преди 2 години
Зеленяшки е потърсил помощ и от Ердоган,да му изпрати специална турска маз,била ефективна за проникване,подготвен човек ,бреййййй ,ашколсун халал да му е,меремет башка секиш аферим будалка балък
255
8
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Русия умира отвътре колкото и да не ми се иска.
254
2
 
9
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
1Дивотията1 е обзела целият свят! Радвам се че Русия съществува и им разваля плановете на тия 1ДЕБИЛИ1!!!
253
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски с молба до САЩ: Дайте ни самолети руско производство" - правилното заглавие е "Зеленски призова за 3-та световна война"
252
2
 
13
 
! Отговори
Богат избор преди 2 години
Ами Зеленяшки да прати емисари да съберат руски самолети от българските градове и села - поне 30 бройки има на площади и кръстовища - ако ще Миг -17,Миг- 19,Миг-21. Богат избор.
251
1
 
22
 
! Отговори
65 преди 2 години
Зеленски ако е загрижен за собствения си народ, бежанци в Румъния, България, Молдова, защо не помоли Байдън да отпусни милионите си на тези държави за да могат да хранят, обличат и топлят невинните майки с деца, а ги моли за оръжие и самолети. Дори и децата знаят какъв ще изхода от войната само след седмица, защо не помогне на мигрантите си а удължава агония та и жертвите. Защото това беше типично за Хитлер.
250
2
 
23
 
! Отговори
65 преди 2 години
Поредното доказателство, че Зеленски се опитва да въвлечен цяла Европа във война. Защо не иска американски самолети, а руски? Отговор:защото знае, че повечето бивши соц страни в Европа са с Мигове. Вкарвайки ги във войната с Русия, Путин да каже:"Ето от къде са им Миговете, ето кой им помага с оръжие и сам се въвлича в нашата война", и да се започне. Фашистки номера.
249
1
 
6
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Хм, спират да правят нашите (ако въоще са започвали) и започват да произвеждат руски ...
248
4
 
26
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ С АКЪЛА СИ ЛИ Е ? ТОЯ КЛОУН ,ОБРЕЧЕ НАРОДА СИ НА СМЪРТ ! НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН , ЗА ЧИЙ ......... СА МУ САМОЛЕТИ И ВОЙСКИ ? КОЙ ЩЕ ИМ ПОСТРОИ ДОМОВЕТЕ ОТНОВО ПОСЛЕ ? АМЕРИКА ЛИ , ЩЕ ЧАКАТ ОТ УМРЯЛ ПИСМО ! ЕГАТИ ПРОСТИТЕ ХОРА ! ТЕ САМИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА КОНФЛИКТА В СТРАНАТА СИ ! НЕ СА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА . КОЛКОТО ВРЕМЕ МИНАВА , СЕ ВИЖДА НАГЛАСЕНАТА ИГРА НА ЗЕЛЕНСКИ И КОМПАНИЯ ! ВСЕ ПАК НЯКОИ ИМАТ РАЗУМ И УМЕЯТ ДА ЧЕТАТ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ ! ТАКА ЧЕ ЩЕ ОБЕРЕШ ПЕШКИРА КЛОУНЕ !
247
1
 
4
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
А клоун и преминават в отвъдното, може ли?
246
1
 
29
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
Ей, *** ЗеленСки, театърът който играеш става брутален. Твоите сънародници, в Украйна, страдат, мизерстват и ***. Ти,обаче, някъде на сигурно и топличко, извън периметъра на сраженията продължаваш да ги заблуждаваш, продължаваш да ги подлагаш, като пушечно месо! Набързо изграденият ти имидж на герой, от твоите ментори от запад, започна да се пропуква, и това което се показва е, едно алчно, егоистично и лъжливо гномче, готово да пожертва собственият си народ, в името на своето оценяване!
245
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опааа. Стана ли сега на всички ясно, защо Янев бе отстранен като министър на отбраната? Искали са от него да изпрати нашите МИГове на украинците и той сигурно е отказал. Толкова по темата свободен избор и демокрация - ще ни вкарат в ядрена война за да мрем за интересите на САЩ
244
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вила в Тоскана за 4млн., къщичка във Флорида за 100, жената на пазар в Ница. Лошо, Зеленски, лошо! Намирисва ми на командировка до Св. Петър.
243
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо операциите на САЩ в Ирак, Афганистан и най-вече в Сирия не бяха санкционирани от ДЕМОКРАТИЧНИЯ свят, въпреки хуманитарната криза надвишаваща сегашната в пъти? Нима тогава не умираха деца, жени, не бяха разрушени домове и болници? Може би с бомбите бе разорана земята за семената на демокрацията? Защо избягаха от Афганистан, след като 20 години сееха смърт сред бедното население? КЪДЕ БЕШЕ ТОГАВА ТАЗИ ЕВРОПА?Зеленски продаде народа си! Лицемерите няма да му помогнат!
242
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама що руски ве . Да вземат Фъ 16 ти на тройна цена като нас.
241
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските самолети са в рускатата армия, а Зеленски да поръча и плати на американците (справки -бате Бойко)