Джон Кърби: Русия все повече губи силите си

Руската армия е отслабена а икономиката на страната е в колапс
26 апр 2022 19:45, Йоана Цонева
187
Джон Кърби: Русия все повече губи силите си
Снимка: БГНЕС

Руската армия е загубила мощта си и е държава е отслабена след нападението си над Украйна, заяви прессекретарят на Пентагона Джон Кърби във вторник преди срещата на съюзниците и партньорите от НАТО, предаде "Ройтерс".

"Армията им е отслабена. Те са държавата им е по-нестабилна в момента,като се изолират допълнително от света", каза Кърби в интервю за CNN.

Още по темата
"Целта ни е Русия да не може в бъдеще отново да заплашва съседите си", допълни той.

"Икономиката на страната е в колапс. Макар и руската армия да не е напълно изтощена, със сигурност е претърпяла страшно много загуби заради нахлуването в Украйна", каза той.

Джон Кърби не даде повече подробности за оценката си относно състоянието на руската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87Има претенции към бившите държави от Източния блок, само дето никой не иска да е към "руския свят", дори русофилите не искат, камо ли за нормалните хора :))
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърци, германци, италианци за ЕС - "никога не е било по-зле. Инфлация, безработица, кредити. Писна ни, искаме да живеем нормално както преди."
92
9
 
11
 
! Отговори
неприятел преди 2 години
Нас българите ни обявиха за предатели, а държавата ни-вражеска държава. Почвам да вярвам, че има централно организирани руски мекерета, да пишат пропагандни глупости по разни форуми. Аз не съм срещал толкова заблудени българи по местата където ходя, а като четеш някои форум, 80% русофили
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всеки руснак мечтае и сънува да живее като западноевропеец,"..........не думай! Как живее западноевропеецът, 90% от западноевропейците?! Как? Ходил ли си да видиш? ГЪрция, Италия, Германия - колко е средната заплата, стига ли им, пътуват ли?! Тия митове от преди 30 години колко е добре в западния трудов лагер са развенчани. 90% от европейците са задлъжняли, бачкат за една заплата, която едва им стига да свържат двата края и да си платят сметките. Германецът цяла годна спестява за почивка.
90
2
 
2
 
! Отговори
ХАХАХАХА 92 преди 2 години
недей да плачеш на чужд гроб. Европа е създала тази цивилизация. Тези *** нямат никакъв потенциал да я разрушат.
89
2
 
2
 
! Отговори
Сталин преди 2 години
Барела петрол, може да се търгува във всичко...литий, германий индий волфрам паладий злато пшеница вода стига съответната страна да може да да унищожи 11 самолетоносачни групи и да може да удари там където са 30 трлн дълг ....имаме предпоставките имаме и решенията!!!!
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква файда да имаш ресурси газ, нефт. И всичко потъва по разни олигарси. Нема файда, парите вече са по офшорките. Иде глад за рашите. Гласувайте за Путин. Not great, not terrible.
87
5
 
5
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Руснаците се наиграха!
86
4
 
6
 
! Отговори
ДО 94 преди 2 години
Забравяш, че Африка я точат британски и американски компании. Докато в Русия те се махнаха доброволно. Сам си прави изводите. Запад е в колапс, протести навсякъде, кризи, инфлация тепърва ще се разпада това чудо ЕС..
85
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм виждал и чувал такова настървение за убийства на руснаци, както в момента. Незнам на какво се дължи това но явно е избиване на комплекси за непобедимост на американската пас.мина...щях да напиша нация ама няма да е вярно. Събрали се тридесет държави да воюват с една, която прояви смелост да им удари шамар зада се махнат от градинката пред блока. Ужас! И наще усурпо.серани и те рошат гърди... Абе не си ли виждаш голия г.ъз, ми са репчиш бре? Ако това са добродетели на демокрацията...
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ако ставаше само с ресурси, днес Африка щеше да управлява света. Ама не става точно така..
83
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия казва - всички около нас са врагове. Хората не мразят Русия. Русия мрази света. Защото са гладни и скъсани. И ги е яд, умират от злоба.
82
10
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Страна с 60% от всички ресурси на света и почти без външен дълг, бих казал че Русия те първа ще се възражда, докато Запада ще запада, неизбежно е!
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На пристанищата в Испания, Турция и Дубай има по 30 хиляди руски яхти. Богаташите руски бягат от Путиновия рай. Путин казва те са предатели. Сериозно? А ти Путин, какъв си? Изгони парата. Предател.
80
5
 
4
 
! Отговори
bp преди 2 години
До АнонименИ да видите ,че е хубаво пак няма да отидете в Русия просто защото я мразите.
79
3
 
4
 
! Отговори
someone преди 2 години
глупости и пропагандни мечти.
78
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците живеят в симулация, нещо като Матрицата. Диктатура и пълна дупка е там. Всеки руснак мечтае и сънува да живее като западноевропеец, но никога няма да си признае публично, защото го чака концлагер. Немалко руснаци, които излязоха в ефир и го признаха, не са измежду живите днес..
77
3
 
8
 
! Отговори
86 преди 2 години
Путин насила кара някого да живее в руския свят???
76
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насила никой не можеш да накараш да живее в "руския свят" Путин, те хората като видят, че Русия е развита и благоприятна за живеене страна, сами ще поискат да живеят там, то не става само с заплахи и извиване на ръце :)))
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да....1 долар за барел....козяяшки мечти.