Хилари Клинтън: Путин има почти месианска вяра в себе си

Ако Тръмп беше на власт, щеше да извади САЩ от НАТО, твърди тя
3 юни 2022 13:26, Нели Христова
104
Хилари Клинтън: Путин има почти месианска вяра в себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин има "почти месианска вяра в себе си" и не обича критиците, особено ако са жени, каза бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

Тя припомни, че е постигнала "някои положителни развития“, работейки в тясно сътрудничество с Путин между 2009 и 2013 г., когато той беше министър-председател на Русия, но отношенията им се влошават, когато тя разкритикува "откровено фалшивите" избори, които го върнаха на президентския пост през 2012 г.

Говорейки пред публика на фестивала Hay, Клинтън заяви, че твърденията й, че руснаците "заслужават гласовете им да бъдат чути и гласовете им да бъдат преброени" и "избори, които отговарят на международните стандарти", са предизвикали протести в Русия, а десетки хиляди руснаци са излезли по улицата. Нещо, за което Путин хвърля вината върху нея.

Бившата кандидатка за президент на Демократическата партия, която загуби от Доналд Тръмп през 2016 г., каза: "Путин не обича критиците, особено жените критици. Путин стана много враждебен към мен с малки изключения. Както знаем, въпреки усилията да се каже обратното, той работи много усилено, за да накара Тръмп да бъде избран чрез всякакви средства."

Клинтън твърди, че е била свидетел на "неговата почти месианска вяра в себе си и това, което той е предопределен да бъде", както и на неговата "цел за възстановяване на имперска Русия", докато работи с него. Това я накарало да отправи няколко предупреждения, че той ще се превърне в "заплаха за Европа и останалия свят", въпреки че се е надявала, че приятелските отношения със САЩ ще го накарат да "отложи агресивните си амбиции и да изглежда по-кооперативен".

"Когато той нахлу в Украйна, за съжаление, не бях изненадана. Бях много приятно изненадан колко ефективно се защитиха правителството на Володимир Зеленски и Украйна", допълни Клинтън.

Тя също така смята за положително, че НАТО се обедини, за да снабди украинците с оръжие, което потвърди за нея "необходимостта да запази институциите, които имаме, и да се опитаме да ги направим по-ефективни за бъдещето". Тя отбеляза, че ако Тръмп беше върнат на власт през 2020 г., той вероятно щеше да извади САЩ от НАТО.

Клинтън призова за създаването на трибунал, подобен на този, който се проведе след Балканските войни и геноцида в Руанда, който да държи отделните руснаци отговорни за техните военни престъпления, въпреки че призна, че "винаги е трудно да се преследва държавен глава", освен ако не бъде свален от власт.

Нейният интервюиращ Хелена Кенеди, която е сред група адвокати по правата на човека, които работят за намиране на начини да накарат Русия да бъде отговорна за престъпленията, извършени в Украйна, попита дали подобен трибунал би могъл да отвори Обединеното кралство и САЩ за проверка на техните действия във войната в Ирак.

Клинтън отговори: "Може, но мисля, че е по-малко вероятно, отколкото хората си представят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Рептилка преди 1 година
Напротив,точно Килъри се изживява в месианска роля на соросоидка и либерастка. Килъри трябва да бъде съдена като воене престъпник и за Ирак,и за Афганистан,и за Либия. Отделно ръчкаше Клинтън за войната в Косово и Сърбия. Не гледе ,че като Байдоно се заваля и не пази равновесие ,а тръгнала мозък да ръси. В САЩ си напълни с рептили точно като едно време в СССР.
81
2
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Кой освободи България от Турско Робство???Иван Вазов случайно ли е написал ПОД ИГОТО???СЕГА СМЕ ПОД НОВОТО ИГО.ОПОМНЕТЕ СЕ И МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ.Киряк Стефчу ще съсипе Родината
80
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе душичко гледай си американската фълшива демокрация. путин е в света номер 1 политик много държави желаят путин за техен президент ати дъвчи дъвката на друго место не и с путин не сравнява го с никои тои е уважаван от рус и целият свят и обичан от народа си той се грижи за народа на россия
79
5
 
12
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Тая рог.оноска не можа да опази шавливия си мъж, седнала да дава оценки на политик 1 на 21 век?
78
2
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Путин много добре знае що за из род е Хитлери Клинтън и за това я е държал на растояние от себе си. И американците трябва да издигнат паметник на Путин за дето не разреши Хитлери да стане президент на САЩ !
77
7
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Като всеки луд диктатор!!! Мечтата на путин да остане в историята, ще се сбъдне! Вече надмина хитлер, садам, кадафи ....
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОбре че Хилари не е президент и никога не е била. Света може да си отдъхне.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долна гнусна гад. Е такива се занимават с политика и водят хората за носа.
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаем, че Путин има много сериозни психически проблеми, няма нужда аверчето му Хилъри да ни го казва. По-лошото е, че хапченцата не помагат, лудото джудженце, което не ползва интернет, потъва все по-дълбоко в мрака на безумието, повличайки цялата страна със себе си.
73
3
 
9
 
! Отговори
Време за промяна преди 1 година
Американците е време да постаят темата за Нато пред дебат и то сериозен.Навремето Трумън и Ачесън създават Нато като организация на държавите на запад срещу Сталин и комунизма.Ссср отдавна го няма ,а Нато стои и само създава проблеми.Русия не е комунистическа държава вече.Кому и защо е нужно Нато.Дебатът трябва да е честен и откровен без психясали русофоби.Истината е че няма вечни съюзи и вечни приятели.Къде е днес интереса на Сащ в Нато.Утре ще осъмнат с член пети заради Литва или Финландия??
72
3
 
13
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Да имаш месианска вяра и действията ти и фактите да го покриват, е прекрасно нещо. В голяма степен се отнася до Тръмп и в никаква степен за Хилари която е пълен бо=кл-ук
71
3
 
16
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Тая не миряса с лъжите и манипулациите си. И точно като крадеца, вика : дръжте крадеца! Точно Тръмп бе за силно НАТО и го постигна през мандата си. Това с "излизането от НАТО" бе само за сплашване на тези които искаха да не отделят 2% за отбрана. И Тръмп успя. И никакви войни не започна с изключение унищожаването на ИДИЛ. И икономиките на САЩ, а и на ЕС бяха в разцвет.
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Килъри е олицетворение не злото в човешки образ!
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп нема как да извади САЩ от НАТО Килъри, понеже това си е вашата американска организация :))) Иначе Путин иска да остави следа в човешката история, дали се чувства като месия не знам, никой не знае всъщност :)))
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хилари Клинтън е отговорна за хаоса в Северна Африка, известно още като Арабска Пролет, а също така създаването и финансирането на главорезите от ИДИЛ в Сирия. Такъв мащаб не е имал дори Хитлер.
67
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 1 година
Путята е ясен, но да помислим за това като каква се изживява Клинтъновица? Да не мислите, че е различно положението. Всеки човек, който драпа за политическа власт е и3р0д. А всеки, на който му се отвори парашута става реализиран и3р0д!
66
11
 
8
 
! Отговори
niki преди 1 година
НАТО е създадено, за русофилите специално, за да не могат да спят по цяла лощ. Чуе ли за НАТО, русофилът изпада в паника, получава нощни напик*вания, избива му пот на челото, сънува кошмари. ТАКА И ТРЯБВА.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО е създаьено само и единствено срещу Русия (тогава СССР).Тръмп може да е прав да се махн от НАТО.Другото ще е ТСВ.
64
6
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Обикновено най-големите лаиновози си вярват най-много... нормално е джуджи да се мисли за божество...
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразя Путин, но когато кръвопийцата от Бенгази каже, че го мрази някак ми става автоматично симпатичен. Може пък и да е недоразбран месия. Щом Хилари не те харесва значи си добър човек обикновено. Долната кръвожадница може да ме накара да харесам и Дявола!