Пелоси: Солидарността ни с Тайван е по-важна от всякога

По думите ѝ светът е изправен пред избора между автокрацията и демокрацията
2 авг 2022 19:21, Йоана Цонева
105
Пелоси: Солидарността ни с Тайван е по-важна от всякога
Снимка: БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пристигна във вторник в Тайван с ясно послание към Китай, като заяви, че ангажиментът на САЩ към демократичен Тайван е по-важен от всякога, съобщи "Ройтерс".

По време на посещението, което предизвика незабавно осъждане от страна на Пекин, Пелоси стана първата официална визита в Тайван на председател на Камарата на представителите от 25 години насам.

"Посещението на нашата делегация от Конгреса в Тайван е в чест на непоколебимия ангажимент на Америка да подкрепя динамичната демокрация на Тайван", заяви Пелоси в изявление малко след кацането си.


Тя добави, че посещението на нейната делегация от Конгреса, което включва и нощувка, е в пълно съответствие с дългогодишната политика на САЩ по отношение на Тайван.

Още по темата

Дискусиите с тайванското ръководство ще се съсредоточат върху общите интереси, включително напредъка на свободния и отворен Индо-Тихоокеански регион, каза Пелоси.

"Солидарността на Америка с 23-милионния народ на Тайван е по-важна днес от всякога, когато светът е изправен пред избора между автокрацията и демокрацията", се казва в изявлението на Пелоси, публикувано в момент, когато Китай осъди посещението ѝ и заяви, че то ще навреди сериозно на китайско-американските отношения.

В статия на "Вашингтон пост", публикувана малко след кацането ѝ, Пелоси изложи причините за посещението си, като похвали ангажимента на Тайван към демократично управление и същевременно разкритикува Китай, че през последните години драстично е увеличил напрежението с Тайван.

"Пред лицето на ускоряващата се агресия на Китайската комунистическа партия (ККП) посещението на нашата делегация в Конгреса трябва да се разглежда като недвусмислено изявление, че Америка е на страната на Тайван", пише Пелоси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
4
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 година
В Воулгарриа има много комунисти и червени талибани..Направо са ИСЛЯМО-КОМУНИСТИ КАТО ТЕХНИЯ ПУССИН и Рушшия и Ерджоганоолу ....Не може така бреее дегенераттиии.Дано партия ''ПП'' да ги изрине, излови, ликвидира , или поне да ги вкара в лагери да работят безплатно----както те и бащите им са правили това същото с другите хора = демократоси , навремето .
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 46 Стига с тия несъществуващи съветски учени. Престани защото ставваш смешен. Знаеш ли кой построи гръбнакът на съветската индустрия 1500 завода в СССР през 30-те години? Явно не знаеш затова разказваш комунистически хуморески.
66
3
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
САЩ въобще се не усещат как Китай тънко ги насова по пътеката с мотиките и скоро време ще настъпят не една а няколко наведнъж .
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не солидарността, интересите ви са по-важни, не извъртай дъpтa вeщицe. Вие две пари не давате за демокрацията, не пет. За демокрацията се интересувате само когато са засегнати интересите ви. Чий го дирите в Тайван, чий го дирихте в Югославия, Либия, Ирак, Виетнам, Корея? Защо избихте гражданите на Хирошима и Нагасаки? Само тояга за вас, по-дълга и по-дебела. Тоягата лекува всичко.
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Още не са ли те очистили в Украйна? Голям късмет си изкарал 42000 от твоите колеги заминаха на безплатен концерт на Йосиф Кобзон.
63
1
 
3
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Другари, довечера на събранието точка номер едно ще бъде изказването на представителя на световния хегемон Пелоси в Тайпе. Точка втора е защо да си стискам още рубличките при условие че долара скача всеки ден.
62
4
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Значи всеки който не играе по свирката на САЩ е автократ, диктатор и агресор, нали така ?!
61
2
 
0
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
До Анонимен до 46 ! само преди 5 дена бях на гости на един от тези учени които вече са на повече от 80 години ! Преди пишеш мисли какво пишеш !В Китай са около 20% от всички избягали при Елцин защото не даваше заплатите не само на учените но и на учители ,лекари и милиция (която никога не вдигаше шум а си правеше сама заплатите )и там защото са си грждани на СССР но с бесплатни квартири и храна
60
8
 
6
 
! Отговори
Нанси Пелоси Twitter преди 1 година
Посещението ни потвърждава, че Америка е зад Тайван: здрава, жизнена демокрация и наш важен партньор в Индо-Тихоокеанския регион. "Браво на Нанси, за един час си вдигна последователите с 1 милион. Смела бабка. Съдбата обича смелите"
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Никога не навирай крив нос между две жълти 4ypkи!" Конфуций
58
10
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 45. Ами добре че бяха САЩ да ни отърват от комунистическото зло. Иначе още щеше да караш Жигули, да живееш в мухлясал панелен блок и партийният секретар да ти казва къде да учиш и работиш.
57
8
 
3
 
! Отговори
ГЕЛ-Парада преди 1 година
Обожавам Байдън! ТОЙ е Моята Надежда! Както и на всички, дето хвърлят павета по площадите! Бойко и ПП - с вас сме! Ние ще победим Русия! Заедно с нашите от Прайда на Парада!
56
5
 
6
 
! Отговори
Здравейте преди 1 година
СиЗинпин направи доста грешки напоследък. Добре, всеки прави грешки признай си и продължи напред. Например неговата Ковид политика е една от основните причини да са в рецесия. Признай си че ваксината ти не работи, внеси работещи такива от чижбина и сприИдиотизмите със затварянето на милионни градове заради няколко заразени с Ковид. Очевидно е доста праволинеен и да си прзнае грешката го счита като символ на слабост.
55
3
 
3
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
До ПросТото. Ти пък кой си и какъв си бе оххлюв? Та реши, че си нещо интересно.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девойката от снимката не чете Нашите реклами за подмладяване! Ужас!
53
10
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Кой сега е номер едно бе русифицирани комунистчета?
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдееее... сега и в Тайван ли ще се биете с Китай? Но с тайванци? Ония не са толкова щури колкото урките - за пари.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ са бита карта няма как да забогатееш след две случайни войни които не те засягат поради географска отдалеченост и да се налагаш над другите
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията отново натри вирнатия нос на автокрацията.
49
3
 
1
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Китай още не е сила ! Те нямат това което се пише ! Дори великата китаиска стена е само около 40 км а всичко остано е от глина и не защитава от войни от дъжд и стут (всичко е гугул карта и който иска може да провери )и затова съм уверен , че нищо няма да направят проитив мафиотката пелоти