Пелоси: Солидарността ни с Тайван е по-важна от всякога

По думите ѝ светът е изправен пред избора между автокрацията и демокрацията
2 авг 2022 19:21, Йоана Цонева
105
Пелоси: Солидарността ни с Тайван е по-важна от всякога
Снимка: БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пристигна във вторник в Тайван с ясно послание към Китай, като заяви, че ангажиментът на САЩ към демократичен Тайван е по-важен от всякога, съобщи "Ройтерс".

По време на посещението, което предизвика незабавно осъждане от страна на Пекин, Пелоси стана първата официална визита в Тайван на председател на Камарата на представителите от 25 години насам.

"Посещението на нашата делегация от Конгреса в Тайван е в чест на непоколебимия ангажимент на Америка да подкрепя динамичната демокрация на Тайван", заяви Пелоси в изявление малко след кацането си.


Тя добави, че посещението на нейната делегация от Конгреса, което включва и нощувка, е в пълно съответствие с дългогодишната политика на САЩ по отношение на Тайван.

Още по темата

Дискусиите с тайванското ръководство ще се съсредоточат върху общите интереси, включително напредъка на свободния и отворен Индо-Тихоокеански регион, каза Пелоси.

"Солидарността на Америка с 23-милионния народ на Тайван е по-важна днес от всякога, когато светът е изправен пред избора между автокрацията и демокрацията", се казва в изявлението на Пелоси, публикувано в момент, когато Китай осъди посещението ѝ и заяви, че то ще навреди сериозно на китайско-американските отношения.

В статия на "Вашингтон пост", публикувана малко след кацането ѝ, Пелоси изложи причините за посещението си, като похвали ангажимента на Тайван към демократично управление и същевременно разкритикува Китай, че през последните години драстично е увеличил напрежението с Тайван.

"Пред лицето на ускоряващата се агресия на Китайската комунистическа партия (ККП) посещението на нашата делегация в Конгреса трябва да се разглежда като недвусмислено изявление, че Америка е на страната на Тайван", пише Пелоси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната коми трагедия :) тез червените т*п*унгери освен празни възвешни приказки друго не могат да говорят.
27
8
 
4
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
До ПросТото. Спри да гледаш само руски канали. Съветският ти мозък е увреден и не разбираш за какво става дума
26
3
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Абе защо преди да коментарите реално не разбрете за какво става въпрос?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Патил Прости много си омекнал, не че си патил.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй са китайски работи, САЩ нямат работа там!
23
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Като се сети човек, че всичко е за пари и власт - чак му става смешно за тия празни приказки на световните демократи...
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Никога не навирай крив нос между две жълти 4ypkи!" Конфуций
21
5
 
4
 
! Отговори
До Жалка работа преди 1 година
Нали, много искаш да живееш при техен режим :) като ония гений Мао, който решил да избие всички връбчета понеже си мисли, че те изяждат реколтата :) да ти кажа ли после какво станало след като ги избили? Глад. Защото всички насекоми с които врабчетата се хранят упостошили полетата :) ама Мао е бил як пич :) т*п като г*з ама як пич :))
20
5
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До 2. Мумия, ама с по-големи топки от чайниците. И много добре го написа един друг "знаеш ли защо"? Защото бабката е израснала в свободна страна, с демократични принципи и ценности. Не като в русия и китай, където от малки ги учат да мразят останалия свят.
19
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
докато МУМИИ като тая и оня с деменцията са "ФРОНТМЕНИТЕ" на Подземието,нищо добро не чака света!..Разберете го!...Голем рев,голема "загриженост" за Тайван!!..Защо?..Доколкото знаем,Тайван НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ЩАТ !!!!...А "грижата за демокрацията" на Кравария я знаем-ВОЙНИ и РАЗРУХА в страни,които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с Америка!..За Ирак разбрахме:-Петрола им бил американски и Щатите немали вина,че се намирал на Иракска територия..Те били отишли просто "да си вземат своето"..Но Тайван?..Секстуризма ли г
18
3
 
3
 
! Отговори
Патил преди 1 година
Не,че нещо,ама не му е сега времето да предизвикват китайците,че току виж и Кимчо се почувствал засегнат.Не си струва заради шепа хора,които не знаят какво да си правят парите да се разпалват конфликти.А и Тайван не е ли малко далеч от САЩ,какви са им пък там националните интереси ,дето защитават?
17
4
 
3
 
! Отговори
Жалка работа преди 1 година
Няма ги вече коравите пи4оне като Сталин и Мао, само нежни меки китки с пухкави дупета като Путин и Си Дзинпин.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-големи автократи от демократите и глобалисти няма!! Ще си го получите обаче, много скоро
15
1
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 4. Айде стига с тази текезесарска пропаганда. Глу.павите мангесарски държави не я разбират и затова не я искат истинската демокрация. И затова са на такова дередже. Ама САЩ си тръгват, нали, не като рашистите да им заграбват териториите.
14
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Въпроса как ще си вземат парите , само със сплашване не става , покритието на парите на Америка е армията .... пращат нея ...... тя знае .....
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тайван е втри по чипове на пазара и америка няма да го испусне ! Китай само вдигат шум
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох тъжно е да си американофоб напоследък :( "Великата" червена армия от марудери не може да отиде по-далеч от границата си понеже логистичната част на армията е още в 18 век. "Могъщата" Китайска "народосвободителна" армия пък освен да говориш глупости и да се лае като уличен *** явно друго не може да направи ... тъжно е наистина :(
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изплискалата вампирица се опитва да започне трета световна война. И то сама, дори нейните се отрекоха от нея
10
5
 
5
 
! Отговори
ЛошоСедларовЛошо преди 1 година
Путин наблюдава отстрани ужасен, даже му е настръхнала косата дето я няма. Една от основните му стратегии беше да се облегне на китайците но те се оказаха един хартиен тигър.
9
4
 
19
 
! Отговори
ЧУТОВНА НАГЛОСТ преди 1 година
просто нямам думи .... що за същества са тези глобалистки оттрепки .....