Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна

Той се обяви против военната помощ
3 фев 2023 09:07, Нели Христова
113
Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва да преговаря за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна. Тръмп също така подчерта значението на по-рационалния подход към доставките на оръжие за Киев, но посочи, че Европа трябва да увеличи доставките. Той изрази това мнение в интервю за американския радиоводещ Хю Хюит, чийто текст е публикуван на неговия уебсайт.

"Мисля, че САЩ трябва да преговарят за мир между двете страни и не мисля, че Вашингтон трябва да предоставя твърде много военна помощ. Трябва да се проведат мирни преговори", заяви Тръмп.

Коментирайки подкрепата на европейските страни за Киев, 45-ият президент на САЩ заяви, че те "трябва да правят много повече", защото в момента, каза Тръмп, Европа прави само малка част от това, което правят Съединените щати.

Според Ройтерс САЩ подготвят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 2,2 млрд. долара, който се очаква да включва за първи път ракети с далечен обсег. САЩ могат да доставят ракети GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) с обсег на действие 150 км (в момента на Украйна се доставят ракети с обсег на действие 70 км). За последен път Вашингтон обяви допълнителни доставки за Киев на 20 януари. Като цяло САЩ са отпуснали над 27,4 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Появи се рижавия " миротворец" , да брани руските си друзя
85
5
 
3
 
! Отговори
Фройд Дучев преди 1 година
Тая червено-рижава шушана никога повече няма да бъде президент, руска подложка..
84
2
 
10
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Факт: Каква преграда е Украйна и срещу какво. Това, което виждаме до момента е, че Украйна стана преграда срещу доставката на евтини горива от Русия за европейската икономика. А така европейската икономика се развиваше с години. Сега Великобритания взриви Северен поток, европейците плащат за по-скъп втечнен газ, САЩ купуват руски нефт през Китай и т.н. Това ли е според теб "преградата" която беше нужна на Европа
83
2
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 91: "целта оправдава цената"? Никак даже. Успехът (а в бизнесът - просто печалбата) оправдава цената. Ако от парите, които изсипват САЩ и ЕС в Украйна не се спечелят мир и сигурност, тогава какво следва. Оправдава ли се цената?
82
5
 
8
 
! Отговори
САЩ излъга Германия преди 1 година
Шолц поставяше условие: Ще дадем танкове ако и САЩ дадат. И какво стана: Германия ще достави след два-три месеца, а САЩ - не се знае кога. И когато руската армия изгърми някой и друг "Леопард" САЩ ше кажат на сателитите си, които са си дали Леопардите "Хайде сега купувайте нашите танкове". Така Германия ще си загуби не само танковете, но и пазара за тях.
81
6
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 91: Войната в Украйна "дългосрочна инвестиция в бъдещето на мира и сигурността". Наистина ли? Според теб от тази "инвестиция" ще се спечелят мир и сигирност. Много съмнително. Засега става точно обратното - нито повече мир, нито повече сигурност.
80
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите за Украйна са дългосрочна инвестиция в бъдещето на мира и сигурността... Естествено, че са много, но целта оправдава цената.
79
8
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Тръмп си е Тръмп - разсъждава като бизнесмен. Щом ЕС подкрепя войната в Украйна, нека те (т.е. ние) да плащат повече, а САЩ - по-малко. И за интересите на САЩ е прав. А след като вижда, че за тази война се харчат много пари, а ползата от нея е съмнителна, ако е президент, ще действа тя да приключи.
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Преговорите може да започнат веднага след изтеглянето или прогонването на агресора в Мордор..." - Дано да не си прав, защото ако е така никога няма да има преговори.
77
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговорите може да започнат веднага след изтеглянето или прогонването на агресора в Мордор...
76
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Някои американци направиха грешката на живота си да гласуват веднъж за тоя перко На следващите се поправиха и гласуваха за Байдън" - Пожелавам ти някой ден да имаш шеф, който е толкова адекватен, колкото Байдън. Това заслужаваш хахаха
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван - Иване, не се занимавай с политика. Видно е, че си далече от тези неща... :) ... Жив и здрав!
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 - интересен номер .... Толкова милиона американци гласуваха и за Тръмп последния път. Втория най-голям вот в историята, след този на Байдън. Повечегласуваха за него тогава, отколкото преди. Сигурен ли си, че е правилн оизказването ти?
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 79 - На практика... Каква практика, какви гупсоти приказваш, бе?
72
14
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Докато се усетят от Запада и - Русия си глътна територии, макар да не е особено нещо. На практика, като диктатор Путин има слаба икономика, което трябва да има постоянни военни успехи. Ако е умен - ще се спре. Тоест - ще преговаря.
71
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои американци направиха грешката на живота си да гласуват веднъж за тоя перко На следващите се поправиха и гласуваха за Байдън
70
15
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
ПРИ ДОНАЛД ТРЪМП ПУТИН НЕ СМЕЕШЕ ДА ГЪКНЕ.
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 73 - само дето при него не си правеше, а при дядя Джо...
68
2
 
2
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
До Полковник Жълтото отпред, кафявото отзад полковник! Предлагам ви безплатна консултация и ще ви испиша най- добри розови хапчета и специално за вас дете ще нарисува танк Т- 90 Пролапс на рецептата! ;)))))))
67
16
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Тръмп е измамник който разбра, че политиката е по- доходоносна от хедж фондовете, пирамидите и всякакъв вид финансови измами. Страхувам се, че освен всичко (отчитайки огромната му любов към парите) е и гепен за рижавите топчета от гру! Миротвореца той! ;))))