Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна

Той се обяви против военната помощ
3 фев 2023 09:07, Нели Христова
113
Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва да преговаря за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна. Тръмп също така подчерта значението на по-рационалния подход към доставките на оръжие за Киев, но посочи, че Европа трябва да увеличи доставките. Той изрази това мнение в интервю за американския радиоводещ Хю Хюит, чийто текст е публикуван на неговия уебсайт.

"Мисля, че САЩ трябва да преговарят за мир между двете страни и не мисля, че Вашингтон трябва да предоставя твърде много военна помощ. Трябва да се проведат мирни преговори", заяви Тръмп.

Коментирайки подкрепата на европейските страни за Киев, 45-ият президент на САЩ заяви, че те "трябва да правят много повече", защото в момента, каза Тръмп, Европа прави само малка част от това, което правят Съединените щати.

Според Ройтерс САЩ подготвят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 2,2 млрд. долара, който се очаква да включва за първи път ракети с далечен обсег. САЩ могат да доставят ракети GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) с обсег на действие 150 км (в момента на Украйна се доставят ракети с обсег на действие 70 км). За последен път Вашингтон обяви допълнителни доставки за Киев на 20 януари. Като цяло САЩ са отпуснали над 27,4 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече открито ЦРУ и американските политици натискат Зеления, че Укристан ще трябва да признае загуба на 20% от територията си. Много ми е интересно нашите козяяци и русомрази какво ще коментират след това. Уж Жужака щеше да умира, уж щяха да го гърмят в бункера, пък накрая Русия още повече се разтегна на Запад. Пак са набити западните психопати.
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е пътник, няма да стигне даже до националните избори, тъй като ще загуби още вътрешно - партийната надпревара от Рон Де Сантис
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, ЕС е богат, плаща всичко, това е най-евтината война която САЩ са водили някога, даже са на печалба от високите цени на газта колкото и милиарди да дават на Киев. ЕС ще издържи поне още 2-3 години с тези темпове, това време трябвада се използва да се поддържа войната за изтощаване на Русия.
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ши търчат за мира укри и янки като финикийци ще търчат! Видяха зора!
42
5
 
13
 
! Отговори
Питанка преди 1 година
Имам една проста питанка. Защо световните радетели за санкции срещу Русия, нашите "братя" отвът голямата локва, продължават да имат, а даже и увеличават вноса от Русия спрямо същия период на миналата година на цветни митали и торове за земеделиет, както и на неорганични химикали. Как така става, че натискат за санкции, а увеличават вноса от Русия ?!? САЩ внася от Русия повече стоки от България, Румъния, Гърция, Унгария, Чехия и т.н. Страхотни приятели, дето през Аляска клопат вагоните всеки ден!
41
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е единствената надежда на Путин за излизане от капана в Украйна.
40
6
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До Анонимен 44 === Толкова му е прекрасно семейството, че Мелани му буташе ръката да не й я хваща като ходеха някъде на официални срещи. И така не участваше във войни, че изпепели в Сирия 600 вагнеровци на Пирожкин и изстреля маса Пейтриът-и срещу диктатора Асад :)))
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинския президент на САЩ беше Тръмп обаче на демократите не им изнасяше неговата политика,той каза че ще си изтегли цялата войска от Европа,събра президентите на северна и южна Корея, не направи нито една война ,беше в отлични отношения с Русия има прекрасно семейство и т.н. и т.н.,и те направиха преврат на изборите.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме 60те и 70те сички хиптата ,които пееха за мир,щяха да бъдат обявени за путнинисти
37
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СПАСЕНИЕ ЗА КОМУНДЕЛИСТАН НЯМА НИКАКВО!! РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН ПАДА ПРЕЗ 2023-ТА СЛЕД КАТО БАНКОВАТА ИМ СИСТЕМА ВЕЧЕ НАПЪЛНО ИЗТОЧЕНА ОБЯВИ ФАЛИТ ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА!
36
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп има и външния вид и интелекта на портокал. А раша също е гарант за териоториалната цялост на Украйна , ама тия неща руските канчета ги пропускат умишлено .
35
3
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Русия не вярва в договаряне със САЩ , тъй като те не са спазили нито един договор!Единствения път пред Русия е да си отвоюва исканията за връщане на НАТО в границите на 1989 г. и забрана на фашизма в Европа по военен път!Груба грешка на САЩ и НАТО бе допускането да се започне тая война и подържане на фашисткия режим в Украйна!Сега предстои път към голяма война!
34
3
 
21
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
При Тръмп нямаше война - при това - се срещна и с Ким-Чен-ун. Показателно. Русия можеше и да нападне Украйна и без много обяснения, но е възможно да е провокирана и - да й е дошло наготово.
33
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ИЗБОРИТЕ В ФАЩ СА СЛЕД 2 ГОДИНИ!
32
14
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
РЕЙТИНГА НА БАЙДЪН ЩЕ СЕ КАЧИ ДО НЕБЕТО СЛЕД КАТО БАНКОВАТА СИСТЕМА В КОМУНДЕЛИСТАН ОБЯВИ ФАЛИТ ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА!
31
5
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Ей тов е мъжка приказка. ТРЪМПИТО президент.
30
18
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТРЪМП Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЗА ФАЩ , ЗАЩОТО ТОЧНО ФАЩ СА ГАРАНТ ПО ДОГОВОР ЗА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА!!!
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сядат тогава на масата за преговори преди да са унищожили света.Те няма да убият само хората,а всичко живо.Гаргите бяха на протест при Зеления Гаргамел,но онзи продължава да не иска мир.Освен Господ вълци да им прати та да се кротнат...
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бендеро-нацисткият киевски режим получи самонасочващите се Ground Launched Small Diameter Bomb, Москва ще промени тактиката. СВО няма да е това, което беше.
27
9
 
18
 
! Отговори
Миротворци преди 1 година
Добре, че са Щатите, да сеят мир навсякъде по света.