САЩ ще предоставят на Украйна още $2 млрд. военна помощ

Искането на Киев за F-16 било въпрос в дългосрочна перспектива
24 фев 2023 10:50, Елка Василева
79
САЩ ще предоставят на Украйна още $2 млрд. военна помощ
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ ще предоставят на Украйна допълнителна военна помощ в размер на 2 милиарда долара, заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той каза пред Си Ен Ен, че Вашингтон ще продължи да прави всичко по силите си, за да е "сигурно, че Украйна ще получи това, от което се нуждае, за да постигне успех на бойното поле".

Съливан допълни, че по-късно днес Г-7 ще обявят нови санкции, които ще засегнат и държави, които помагат на Москва, заобикаляйки санкциите срещу нея.

Той коментира и искането на Киев за предоставяне на американски изтребители F-16, като посочи, че въпросните самолети "не представляват въпрос, касаещ боевете в краткосрочен план". "Изтребителите F-16 са въпрос, който засяга отбраната на Украйна в дългосрочна перспектива", обясни Съливан.  
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, естественно че Гърция има Пейтриът 6 комплекта с общо 36 пускови установки има и С-300 но доста по-малко 12 ПУ, както и 4 ТОР-М1
48
5
 
0
 
! Отговори
За помоща преди 1 година
От САЩ през ВСВ, Сталин е трябвало да предаде Крим, за създаване не еврейска държава! Но не е спазил договора!
47
2
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
САЩ са абсолютен провокатор, нищо не ги интересува освен техния интерес. Цитирам изказване за Абрамсите: Танковете Абрамс няма да са подходящи за Украйна, по-подходящи ще са немските Леопард. Какво страх ги е от лоша реклама? Интересно за навсякъде другаде стават, за Полша стават за Украйна не! Много странно.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46Пишеш пълни глупости Гърция няма Пейтриът,С-300 и искаше да ги даде в замяна на Пейтриът,а освен че е скъп самата система е уязвима,що си мислиш че Украинците си държат ПРО -то в градовете.ми щото знаят ,че руснаците няма да стрелят там,където могат да се засегнат много цивилни
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А украинци ще доставяят ли, че нещо стават кът.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби, пълни глупости пишеш 1 комплект Патриот включва, радар, мачтови антени, система за навигация и управление и от 4 до 6 ракетни установки, цената на такъв комплект е от 170 до 200 млн долара и без проблем може да покрие около 1/4 от територията на България, например Гърция разполага с 6 комплекта и покрива цялата си територия в т.ч. и островите
43
1
 
5
 
! Отговори
Единственото преди 1 година
хубаво нещо в тази новина е, че американците тези пари ще ги дадат на СВОИТЕ производители на оръжия, а те работят МНОГО СКЪПО. Така, че с 2 милиарда едва ли ще могат кой знае колко бройки да направят. Като за начало на хартия - справка самолетите за България.
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36.Точно така е путиновите фашисти скачаха на площада и крещяха,че ще бесят украинци нали Те първи вдигнаха оръжие и почнаха да избиват украинците в Русия.Точно така стана нали.Абе в си ходи в бандерията.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38.Е тя Русия да не е просяк,оправя се и сама.
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ винаги са помагали с пари и дори с армия да освободят Европа от фашизма.Ще помогнат и сега с милиарди.Но руснака не помни .Сега , защото самите те са фашистите и агресорите.И тогава янките помагаха с каквото могат.Но малцина го признават.Че победата над Хитлер струваше и пари.Но руснака забрави своя верен съюзник.Докато не окупира цяла Източна Европа.И не ламтее за земи .Не заслужава свободата си руснака
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно ненужно, поражението на Уркуния е неизбежно, давате пари на вятъра ..
38
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Какви Патриоти са ти в Мечтите? За защита на град като Киев ти тряват поне 3 полкови комплекта от Патриоти (Полкови комплект е 6 бр. ЗРК) Всеки един Комплекс е по 1 милиард $ Патриотите които ще им ги дадат ще са макс версия ПАК2 тоест след войната в Ирак. Това означава че комплексите са уязвими от Искандери изобщо не включвам по-нови ракетни комплекси. От там за защита на другите части на Украйна колко Патриота ще им трябва? А САЩ И НАТО ИМАТ ЛИ ТОЛКОВА БРОЙКИ ИЗОБЩО?
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите да съберат 2 милиарда помощ за Русия за постигане на паритет във войната с Украйна.
36
2
 
13
 
! Отговори
Тия американци преди 1 година
как па не дадоха на украинския народ един къшей хляб, а само бомби и то произведени от американския военно промишлен комплекс на двойни и тройни цени?! Не им ли стигнаха доларите дето напрупаха като ни накараха да се боцкаме с фалшивите Файзери? Сега и на техните производители на оръжия трябва да пълним гушите.
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също като през Втората Световна война Янките подпомагат силите и подкрепят жертвата срещу хитлеровия, сега Пуриновия фашизъм.И тогава помагаха на руснаците.Но те не помнят И не го споменават
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тези пари ще излязат от нас. САЩ печатат колкото им трябва, а останали свят покрива стойността. Така ще е докато се изпfлозва $ за международни разплащания. За да се спре, всички трябва да се откажат, но САЩ няма до го позволят, защото ще загинат.
33
9
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Активизираха руските троляци. Не сте ли заети да поправяте табелката на м04а хахахха
32
3
 
13
 
! Отговори
ТЦ! преди 1 година
Тия ама хич не участват във войната! Ама хич! Ако урките вече може да се нарекат частна военна компания на америка!
31
0
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Кво да дадат? Те казват, че са се изчерпали и ако дават още, ще останат без оръжие за себе си.
30
2
 
0
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРЕДОСТАВЯТ ЖЕРТВИ !!!