Експерт за "Титан": Планът за успех е бил обречен от два дни

Дори екипажът да напусне, дълбочината е твърде голяма
23 юни 2023 10:20, Анисия Иванова
61

Петимата души на изчезналата подводница "Титан" са загинали. Това потвърди бреговата охрана на САЩ и посочи причината за трагедията - имплозия на батискафа.

"Имплозията е следствие на голямото налягане. Долу имаме близо 40 атмосфери налягане. Не може да се каже точната причина, говореше се за свършване на въздуха, което също е твърде вероятно. Станала е имплозия, от която няма спасение", коментира експертът по подводни спортове Пламен Вукадинов в ефира на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че дори екипажът да напусне батискафа, дълбочината е твърде голяма.

"Нека да го допуснем, но какво от това. Нямат шанс. Всеки поема риск за себе си, но няма никаква гаранция, че на тези метри и неизвестност краят ще бъде добър", посочи експертът по подводни спортове.

Вукадинов коментира и звуците на почукване, които се чуваха през интервал от 30 минути.

"Не се знае дали са били от тях, но се предполага, че са били те. Така беше и с руската подводница "Курск". Това е правилно да се предприема при такива случаи. Хората показват, че са живи, но не може да се определи точно местоположение", обясни експертът.

Според Вукадинов планът за успех е бил обречен от два дни. "Опитите бяха обречени от онзи ден", изтъкна той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: експертТитанBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 10 месеца
Това да глупости! Цялата им фамилия са навързани като свински черва, толкова наследници има там, че може и неговите внуци да не стигнат.А обикновено, милиардерите не пишат лична собственост, повечето неща пишат собственост на фирми. Така, че който е кадърен и одобрен да управлява, той "наследява" фирменият капитал. Даже, сега трябва да се страхуват, ако нямат закътан паунд, нейде из Швейцарските банки, да не стигнат до просешка тояга.
34
2
 
4
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 10 месеца
Бакшишскафа имал ли е каско?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ключът към загадката е французинът! Не за друго, очевидно е бил най-умният и далеч по-опитен от шефчето на измислената компанийка! Сега, цялата тайфа до живот. На мокро и влажно, без тоалетна, докато издържат.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истинският пакистански милиардер е жив. Този, който дават, заедно със синът му е негова роднина. Държат една от най-големите енерго компании в Пакистан и живеят в Лондон като британски граждани повечето от фамилията.
31
7
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Да знайте, Путин е пуснал посейдон, но батискафа се е изпречил на пътя му и посейдона го е разцепил. То затова и в 27 щата американците активираха въоръжените си сили, уж да нападат Мексико. Ама не, само заради посейдона е!
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе незнам ама изтече новината,че синът на единият милиардер в купонясвал здраво докато са търсили баща му.Направо се е размазал от купон.Очаква наследство човека как да не празнува.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съмнителна работа е цялото нещо. И наистина, лъжат безобразно, защото американеца няма представа от физика и дали е 40 налягането или 4000 му е все тая. След като лъжат за това, лъжат и аз всичко друго. Нищо чудно и да са живи все още.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почукванията са били от други кораби, което обяснява и защо са били на равни интервали. Звукът от имплозията е заснет от хидрофони и микрофони на армията. Наистина, няма кой да обясни, защо французинът е бил вътре дори за една минута.
27
6
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 10 месеца
Може почукванията да са след имплозията и някой от милиардерите да е останал жив.Стават такива чудеса понякога явно е почуквал с гаячен чук по останките на Титаник.Плувал е около кораба и накрая е изплувал.Не сте ли гледали Аквамен с Джейсън Момоа.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изобщо не съм фенка на конспирациите, но тук наистина има нещо много странно. Ако приемем, че пакистанецът е бил ***, то французинът е бил от най-добрите в света.Как изобщо са влязло в тази самоделка?!!!!!!!!!!Как онзи хаховец, шефчето ги е убедил изобщо?!!!!!!!!!!
25
0
 
8
 
! Отговори
А1 преди 10 месеца
Великитеамериканци и канадци трябваше да чакат пет дена френския батискаф да се спусне и да види отломките по дъното!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак пишман експерт. Почукване не е имало иначе сонарните буйове щяха да засекат имплозията, което значи че е станало преди да са разгърнати за да засекат почукване.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
може да е имало 2 подводници, едната се е вглъбнала, а другата е почуквала.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Коментар. След имплозията, която е възникнала в резултат от разликата от наляганията в батискафа и отвън повече разлика няма и всичко останало вече нормално си лежи на дъното.
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако т.нар."експерт" наистина е казал,че долу налягането е само 40 атм. може да си къса дипломата спокойно, няма да му трябва. Още в училище се учи, че на всеки 10 м воден стълб налягането се увеличава с 1кг/кв.см.(=1 атм.)
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 18. То и в Космоса може само с непилотирани апарати, но човека е любопитен. Ако не е нямаше да имаш талафонь и плазма и автонобиль и т.н.
19
0
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
Мисирките имат ли понятие от физика...или най малкото обща култура?На 4 километра дълбочина налягането е около 400 атмосфери!Това е все едно да седнеш на буре с тротил и да се взриви!Тоя варел за миг е станал на ваденка барабар с всичко вътре!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До баба мара. Амиииии първо кораб трябва да ги закара до мястот и да ги чака и да гивърне обратно. Кораба има екипаж. Батискафа също има персонал, поддръжка,комуникациии. Плюс много други неща. Така че сумата не е "за билет".
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалко, що им трябваше на баир лозе, да ходят по тия дълбини на Океана. Трябваше да изпратят подводница с дистанционно управление, ако е можело. Зор пък да видиш Титаник в тая тъмница.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И кой чукаше през половин час,богаташите или свети Петър?