Експерт за "Титан": Планът за успех е бил обречен от два дни

Дори екипажът да напусне, дълбочината е твърде голяма
23 юни 2023 10:20, Анисия Иванова
61

Петимата души на изчезналата подводница "Титан" са загинали. Това потвърди бреговата охрана на САЩ и посочи причината за трагедията - имплозия на батискафа.

"Имплозията е следствие на голямото налягане. Долу имаме близо 40 атмосфери налягане. Не може да се каже точната причина, говореше се за свършване на въздуха, което също е твърде вероятно. Станала е имплозия, от която няма спасение", коментира експертът по подводни спортове Пламен Вукадинов в ефира на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че дори екипажът да напусне батискафа, дълбочината е твърде голяма.

"Нека да го допуснем, но какво от това. Нямат шанс. Всеки поема риск за себе си, но няма никаква гаранция, че на тези метри и неизвестност краят ще бъде добър", посочи експертът по подводни спортове.

Вукадинов коментира и звуците на почукване, които се чуваха през интервал от 30 минути.

"Не се знае дали са били от тях, но се предполага, че са били те. Така беше и с руската подводница "Курск". Това е правилно да се предприема при такива случаи. Хората показват, че са живи, но не може да се определи точно местоположение", обясни експертът.

Според Вукадинов планът за успех е бил обречен от два дни. "Опитите бяха обречени от онзи ден", изтъкна той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: експертТитанBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 15. Има черни очила начи е експерт.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голям експерт е тоя.България е пълна с такива експерти.Как ще има имплозия като са достигнали Титаник и ще има почуквания.Версиите се разминават и има нещо много съмнително е цялата работа.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Kolko zalko ze tikvata ne uzastva s tazi ekspedizia kysno se sapisal
12
2
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
всичко е бизнес при янките даи 250 000 долара за билет подпиши че няма да искашобезщетение като се намериш до титаник и всичко е ок и това били все милионериникои ли не разбира че това място е прокълнато и не трябва да се доближава
11
0
 
28
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
На 4000 метра не са 40атмосфери а 400 атмосфери. На Марианската падина на дълбочина 10994м са 108,6Мра или около 1086 атмосфери.
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имало имплозия пък биле живи и почуквали ?!!?Пак гнусни краварски измами ..Да не е бил и Чък Норис на борда ?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верно ли от тази фирма са гръмнали СП1 и СП2?Малко не ми се вярва де,но нали бяха някакви водолази от Флорида?И тези са от Флорида.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали са се взривили на около 2000 метра дълбочина. Умряли са за секунда.Още преди 3 години някакъв от неговият екип бил казал че корпусът е компроментиран -тече. Вместо да го поправят те го уволнили.Значи е било напълно очакваемо какво се е случило.Каквото търсили-намерили
7
2
 
13
 
! Отговори
Още преди 10 месеца
...от Създаването на подводницата са били обречени! ТЯ НЕ Е СЕРТИФИЦИРАНА. А прозорчето - само до 1300 метра. Новият материал да строежа - също. Въобще ...?!?!
6
2
 
17
 
! Отговори
Понеже преди 10 месеца
сме най-добрите в производството на подводни апарати, та затова и експертите ни са най-компетентни.
5
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
От такива "експерти" аман! Официално съобщиха още вчера, че военоморскитв сили на САЩ са засекли имплозия/експлозия/ още в неделя. Никакви почуквания, тропвания и всякакви такива не са доказани, че идват от този апарат.Всеки експерт преди да коментира е добре да се запознае с изнесените факти!
4
1
 
9
 
! Отговори
Айде на експертите преди 10 месеца
Много са,
3
1
 
7
 
! Отговори
Сълза и смях преди 10 месеца
Вчера западните медии разговаряха с какви ли не експерти, имаше дори пенсиониран капитан на подводница, и разбира се, се очакваше тук копирането. Обаче понеже явно нямаме такива кадри, или вече не са между нас, каним "експерт" по "подводни спортове". Хахахаххаха....
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не кръщавайте разни превозни средства титан, титаник и прочие. Лош късмет носи.
1
3
 
25
 
! Отговори
Lina преди 10 месеца
То професионални водолази не слизат там - те 4 богаташа с излишни пари и свободно време , натъпкани в консерва със спорна безопасност и направена от подръчни материали , от евтините.