Първият пролетен ден: Температурите до 20 градуса

В сряда и четвъртък ще превали
20 мар 2023 08:31, Анисия Иванова
2
Първият пролетен ден: Температурите до 20 градуса
Снимка: БГНЕС

Малко преди полунощ на 20 март ще настъпи астрономическата пролет - точно в 23:24 минути. А първият работен ден от седмицата започва с топло и приятно време за разходки.

Сутринта стартира с температури в страната от 2 до 7 градуса. Денят ще започне със слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, по Черноморското крайбрежие - от 14 до 16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Западна и Централна Европа са обхванати от облаци с океански произход. Над континента по- интензивни валежи от дъжд със силни ветрове се очакват на Британските острови, в Италия и страните около Алпите. В Прибалтика ще вали дъжд и сняг.

От запад ще се заоблачава и през следващите дни у нас се очакват валежи с пролетен характер. Във вторник астрономическата пролет ще бъде в активно действие. В сряда и четвъртък ще вали пролетен дъжд, по-съществено в Западна България.

В петък ще бъде облачно, но ще остане без валежи.

През почивните дни (25 и 26 март) над страната ще премине студен атмосферен фронт. Очаква се силен северозападен вятър. Валежите ще започнат от северозапад в събота късно следобед и вечерта. Ще са локални, краткотрайни, временно интензивни с гръмотевици и с риск от дребна градушка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
музиколога Г преди 1 година
Искам да се изкажа сега..., че за мен пролетта изобщо не е дошла..., моля да слушате внимателно докато говоря..., как може такова нещо, .... от музикалната академия самоволно да свирят Вивалди без ..! аз !... ;( да знами исках да ви кажа по радиото "вие знаете какво ми е мнението.." (аааааааахахаха)
1
0
 
0
 
! Отговори
На снимката преди 1 година
Лютичета е голям Род от около 600 вида цъфтящи растения от семейство Лютикови...Членовете на рода са известни, като лютичета....Бъдете щастливи...!