МВР в атака – 24-ма души задържани след две спецакции

Разбити са две престъпни групи за разпространение на дрога
7 юли 2010 14:56,
160

Спецполицаи разбиха две организирани престъпни групи за наркоразпространение. Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки”, съобщиха от полицията.

При първата спецакция на различни места в столицата вчера бяха задържани общо 18 души. Сред тях са и четиримата организатори на групата, занимавала се с разпространение на наркотици. Задържани са и дилъри и купувачи.

Антимафиотите извършили претърсвания в жилищата и апартаментите, обитавани от задържаните и ползвани като складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици – амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази.

При обиските били открити и иззети и множество СИМ карти, 60 мобилни телефона, седем от които ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лв. – в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога.

На задържаните при операцията е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.

При втората акция на антимафиотите от отдел „Наркотици” при ГДБОП са задържани шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се също с разпространение на дрога. Те също са задържани за 24 часа, като петима от тях са известни на полицията.

На столичната ул. „Суходолска”, при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора” е бил открит и иззет найлонов плик с около 600 г бяло прахообразно вещество. Под волана на автомобила били открити други два грама от същото вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Продължава работата за документиране на цялостната престъпна дейност на членовете на двете групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-жесток деспотизъм от този, който се извършва под защитата на закона и в името на справедливостта.Шарл дьо Монтескьо ( 1689-1755 г.)
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Казвай, че много ще те боли"...чудя се вече: с какво се различава мвр от другите силови групировки...?
37
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Толкова се нагледахме на милиционерски простотии, че сега даже и да свършат нещо полезно след 20 години мързел, няма да им повярваме. Просто доверието към фуражките е изгубено ... много време тези трябва да работят ТОВА ЗА КОЕТО ИМ СЕ ПЛАЩА, за да започне обществото да ги възприема. За сега са просто едни лаладжии, които просто смучат пари.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А дали ще имат ефект от тези арести, ъъъ, осъдени или пак няма да има доказателства ?
35
2
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
Абсолютно. Явно са платен клюкарски сайт. Информацията е наполовина. Видеото е ужасно! Някой не им е позволил да го пуснат!
34
0
 
3
 
! Отговори
NONAME преди 13 години
отвори си слепите очи накрая!!! не чети лъжлива преса не гледай лъжлива телевизия! мисли САМ !!!
33
1
 
4
 
! Отговори
memmy преди 13 години
Очаквам фразата "Казвай, че много ще те боли" да е гвоздея на програмата на новините в 7 :)
32
4
 
12
 
! Отговори
до ! преди 13 години
Колега, ти очевидно не живееш в България, а някъде на луната, може би !?!Тия "успехи" на правителството само ти ги виждаш !Аз работя ежедневно с хора от цялата страна. Истината е, че народа няма пари и се свива ! Не купува, не пътува, а тази година малцина ще са тези, които ще си позволят почивка.Успехите на МВР са спорни. А в наркобизнеса е така - празно не остава. На мястото на разбитата групировка, веднага идва друга. Или искаш да кажеш, че София вече е останала без наркотици ?!? ....
31
0
 
4
 
! Отговори
memmy преди 13 години
Ама много цензуриран репортаж, бре колеги:) Конкуренцията от Нюз.бг доста по добре са се справили, и пак ще има "Извинения и порицания"...2 хахахах
30
0
 
14
 
! Отговори
3333 преди 13 години
Първото което е протеста не го организирам аз,а родителите и приятелите на момчето. Второто което е виж в сутрешния блок на ТВ 7 за какво е станал скандала,че момчето е направило забележка на *** да не си изхвърлят *** на улицата и оттам 60-70 *** влизат в двора на къщата му и започват да го бият.
29
2
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
И да вкараш всички комунисти вътре! Ведно с тъпия им електорат! По цял ден да носят камъни!
28
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 13 години
Вече ще е престижно да притежаваш 2-3 затвора по морето.
27
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 13 години
Вече ще е далавера да се правят частни затвори. Стига офис площи и жилищни сгради. Време е да килии 2000 евро квадратния метър.
26
3
 
3
 
! Отговори
jiko преди 13 години
kade sa komuniagite da zarevat otnovo
25
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 13 години
С новият ХИМН ....нови успехи !
24
16
 
16
 
! Отговори
! преди 13 години
Браво на полицията. Браво на правителството на Бойко Борисов. Единственото правителство което за последните 20 години постигна огромни резултати в борбата с огранизираната престъпност. Икономическата политика на правителството вече дава ясни сигнали за излизане от кризата. Намалява безработицата, БВП започва да расте. Надявам се всички истиснки българи да подкрепят правителството и на следващите избори. Всички комунисти вън от парламента!
23
13
 
3
 
! Отговори
4444 преди 13 години
Е какво ше протестираш пред народното събрание - да не са го убили депутатите. *** протестирай в О. купел пред ***. И момчето не е убито, а е участвал в сбиване. Така става като участваш в сбиване - независимо дали с *** или с арменци или с евреи - някой го отнася. Ама може да направите сеир пред народното събрание, може и бой от полицията да отнесете ако пречите на движението.
22
2
 
6
 
! Отговори
Нема рейтинг преди 13 години
Цецо таман направи малко рейтинг и Лъчо Мозъка го изяде :)
21
0
 
14
 
! Отговори
перничанин преди 13 години
димитър димитров от перник го хванаха с 1 кг хероин на кулата осъдиха го на 10 г но човека си е на свобода и си се вози с чисто нов джип такаче файда нема от арести
20
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 13 години
Кой е вдъхновил,че не се разбира, ако обичаш да поясниш.