МВР в атака – 24-ма души задържани след две спецакции

Разбити са две престъпни групи за разпространение на дрога
7 юли 2010 14:56,
160

Спецполицаи разбиха две организирани престъпни групи за наркоразпространение. Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки”, съобщиха от полицията.

При първата спецакция на различни места в столицата вчера бяха задържани общо 18 души. Сред тях са и четиримата организатори на групата, занимавала се с разпространение на наркотици. Задържани са и дилъри и купувачи.

Антимафиотите извършили претърсвания в жилищата и апартаментите, обитавани от задържаните и ползвани като складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици – амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази.

При обиските били открити и иззети и множество СИМ карти, 60 мобилни телефона, седем от които ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лв. – в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога.

На задържаните при операцията е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.

При втората акция на антимафиотите от отдел „Наркотици” при ГДБОП са задържани шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се също с разпространение на дрога. Те също са задържани за 24 часа, като петима от тях са известни на полицията.

На столичната ул. „Суходолска”, при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора” е бил открит и иззет найлонов плик с около 600 г бяло прахообразно вещество. Под волана на автомобила били открити други два грама от същото вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Продължава работата за документиране на цялостната престъпна дейност на членовете на двете групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
IND преди 13 години
ДА бе, всички проблеми идвали от ***.... Понеже 20г. все *** ни управляваха...
58
4
 
6
 
! Отговори
Стойко преди 13 години
А да един приятел от Горубляне *** бях нападнали приятелката. Стояла си на спирката и група *** почнала да я дърпа и да и крещи - едвам се отървала. А през това време полицията спи или се занимава с трева или кокаин.
57
9
 
8
 
! Отговори
ПОРКО преди 13 години
О, ДА!!!! БОРКО ГИ ПОЧНА ИЗОТЗАД ЯКО! БРАВО!
56
1
 
9
 
! Отговори
DejaVu преди 13 години
Дайте да се разберем. След резила с химна на МВР, тези трябва в продължение на 10 години да правят по три такива акции на ден, че да измият поне малко срама ...
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е за такива не само тръшкане по земята,ами и як бой.Наркотици ще продават,децата ще ни тровят.За мен всички,които плюят под тази статия срещу работата на мвр,са на страната на наркоразпространителите.Хванали хората наркотици,обществото недоволно.Сбъркана държава и хората в нея.
54
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А кога МВР ще направи акция срещу ***. Всички проблеми на България идват от ***. Братя българи - *** малтретират българското население, нападат и изнасилват безнаказано дъщерите и жените ни, избиват цвета на българската младеж. Ако не се сложи край на *** престъпления България е обречена. *** са причина за всичките ни нещастия, а нас ни съсипват от работа да им плащаме тока докато те ни крадат и избиват базнаказано!
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тези показни акции МВР трябва да си назначи операторски екип на пълен работен ден.
52
2
 
12
 
! Отговори
В.Маринов преди 13 години
Подкрепям Ви. Аз ви видях как гледахте. Вие бяхте дамата, която наблюдаваше и пееше `химна на МВР` нали ? Стискам ви ръката !!! А това, че ви прибраха после докторите от 4-ти километър показва само колко жалка е медицината ни !п.п. Купете си новия ми диск с патриотични химнове. Има и за катаджиите и за пожарникарите.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо мислиш, че работят с деца? Децата нямат пари, следователно и малки доходи ще има за тях... А колкото до зарибяването, то не ги зарибява някой дилър, ами обикновено е някой "батко" или "кака" с голям авторитет пред тях. Иначе дилърите в панделата, съгласен съм :)))А сега отивам да направя един двулистник!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хубаво акция, ама тези 3,5 кг само в София за един ден заминават. Много малко ми се вижда количеството
49
0
 
6
 
! Отговори
memmy преди 13 години
А този с тениската на главата между колите...Чак се напишкало момчето...От какво ли????:)
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отговора е ***: държавата може да се заеме с това. Няма държава, която да няма проблем с наркотците, факт. Само че, някой по-умни държави взимат контрола в ръцете на самата държава, ако ме разбираш какво казвам. Тук държавата си създава силни врагове, за да оправдае безсмислени разходи. На мястото на арестуваните вече има сигурно 2 други бандички. И къде му се вижда края?
47
3
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
А под какъв знаменател да ги подвеждам бе *** ?! За толкова години, свършили нещо полезно 10 ушеви и какво - дай сега да вярваме на 60 000 торби в МВР ?! Че на какво отгоре ?
46
7
 
9
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Обръщам се към всички драскачи в този сайт- вчера към 18.00 ч. на ул. Суходолска бях свидителка на акцията !!! С възхищение гледах професионализма на спецполицайте- ако някой драскач си мисли това за шега работа много греши ! Лошото в цялата ни скапана дължава е, че след като са ги хванали тези *** утре отво ще са на свобода . Ако живеехме в нормална държава щаха да са осъдени по бързата процедура и в затвора !!!
45
1
 
3
 
! Отговори
;) преди 13 години
Ти сега какво искаш бе омбре?Тази дрога ще иде при твойте деца.Какво е това съжаление към тези *** които тровят децата на България.
44
4
 
3
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Е това е ! Всички под общ знаменател и майната им! Дали и ти не си подобен Лалю?
43
5
 
3
 
! Отговори
4444 преди 13 години
Момчето е било назначено от общината да да се грижи за правилното изхвърляне на *** - така ли? Това му е било работата - да прави забележки за неправилно изхвърлен ***. И си прави забележката момчето, върши си работата и изведнъж няколкоко стотин озверели *** му се нахвърлят с автомати калашников, с ножове, лопати и кирки - а-у-у-у ужас!!! Що не вземеш да се гръмнеш бе!
42
4
 
6
 
! Отговори
нети преди 13 години
Значи според вас да се хванат 3кг. наркотици не е нищо,така ли?Ей,хора това са наркотици,които употребяват деца,това са наркоразпространители,които зарибяват деца.Никои няма гаранция,че утре неговото дете няма да стане наркоман.Тогава същия този,който пише,че това не е нищо,ще реве по форума:Къде е полициятааа,децата ни станаха наркомани.Тогава сигурно ще се намери някой да отговори:кви наркотици,полицейски простотии.
41
3
 
3
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Е това е ! Всички под общ знаменател и майната им! Дали и ти не си подобен Лалю?
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР са мръсни циганолюби!