Украйна иска оръжие от Запада, да се предотврати по-голяма война

Кулеба призова за още санкции срещу Русия
14 мар 2022 13:38, Елка Василева
413
Украйна иска оръжие от Запада, да се предотврати по-голяма война
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Запада да достави оръжия на Украйна и да наложи още санкции срещу Русия, за да предотврати въвличането на други държави в един по-голям конфликт, предаде Ройтерс.

Украйна многократно призоваваше съюзниците си да помогнат повече за съпротивата й срещу руската инвазия, която започна на 24 февруари.

Още по темата
Някои западни правителства се страхуват, че подобни действия биха вкарали други страни, включително и членки на НАТО, във войната.

„За тези в чужбина, които се страхуват, че ще бъдат „въвлечени в Трета световна война. Украйна се бие успешно. Трябва да ни помогнете да се бием. Снабдете ни с всички възможни оръжия“, написа Кулеба в Twitter.

„Наложете още санкции срещу Русия и я изолирайте напълно. Помогнете на Украйна да принуди Путин да се провали и ще предотвратите по-голяма война“, заявява още Кулеба.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
4
 
! Отговори
Обикновен човек преди 2 години
До Зеленски : Аз не искам да се намесвам във вашия конфликт, не искам война, имам семейство , деца, близки... искам бъдеще за тях. Не вярвам вече на вълната на съпричасност щом не предприемаш да излезнеш от кризата и да спасиш народа си.
326
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се борим за мир докато камък върху камък не остане
325
6
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Опитвам се да си отговоря на следния въпрос: Колко ядрени ракети са достатъчни за да бъде унищожена САЩ ,така че да немогат да отвърнат, и в същото време да са недостатъчни , да бъде засегната останалата част от света? Дали пък Путин не знае отговора на този въпрос!!!
324
2
 
4
 
! Отговори
САЩ ще доставят преди 2 години
самолети на Украйна.
323
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ако се въоръжи, Украйна може да стигне до Москва.
322
5
 
4
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Алоуу,мъ,дераторът??!!Що триеш коментарите против Путин ве,***,продажен?!Личи си,че сте рублофили и се връщате като кучета на бълвоча си?!Целия свят презря Путин и руснаците,а вие тайничко им удряте раменце?!Не цензурираш отка,чалниците дето се радват на смъртта на цивилни украинци,но си много нащрек ако някой обиди амото ти от Кремъл?!Сайт от РУБЛАДЖИИ!!
321
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам на вас,но на мен честно ми писна всеки ден да чета какво иска Зеленски,сега Кулеба..То не е 24/7 приукраинска пропаганда,искане за оръжие и какво ли още не.Руснаците поне си мълчат и си напредват по целите.Без да пищят. Украинците имаха 8 години да си оправят държавата,като не могат да си овладеят неонацитата,ми да се бият без да пищят.Остава да вкарат и тъпата Европа във война заради кефа на онзи дементен американски дядка.
320
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътници сте ще ви открият където и да се скриете както ликвидираха шухевич ,джухар дудаев и други
319
5
 
14
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Осем години тези из..ди убиват руско говорещи,изнасилват жените им,днес реват като заклани,да им се предостави оръжие,за да заприлича Украйна на барутен погреб.Жал ми е за обикновените хора,които са били извън голямата игра в тази държава. Клоунът разтвори ръце,иска оръжие от всички държави най вече от Америка,иска да направи държавата си Велика Украйна,пренебрегвайки Русия,Москва,които са на една ракета разстояние.Съжалявам ЗЕЛЕНски,но на всеки според заслуженото...
318
8
 
14
 
! Отговори
реалист преди 2 години
ОРЪЖИЯ ЛИ ЧАКАТЕ ОЩЕ ?ВЪВЛИЧАТЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ В ТАЗИ ВОЙНА...КАКЪВ ПРОДАЖНИК МОЖЕ ДА СИ ЗЕЛЕНСКИ ,ЩОМ ВЪВЛЕЧЕ НАРОДА СИ В ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА..РЕВЕШ КАТО СОПОЛАНКО И СЕ МОЛИШ НА НАТО И ЕС,АМА КЪСНО ВЕЧЕ СЪБУДИ МЕЧКАТА ОТ ЗИМЕН СЪН.СЕГА ЩЕ ПЛАЩАШ ЗА ДОНЕЦК И ЛУГАНСК...
317
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече оръжия за Украйна, означава по-голяма война. Точно каквото иска САЩ.
316
11
 
7
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Каквото уръжие да се достави на Украйна,руският грандоман ще си постигне набелязаните цели.Необходимо е в момента да се съберат световните лидери и да се противопоставят срещу завоевателната стратегия на този безумец. Той е на път да предизвика световна война. Няма да има победители, ще има един свят на малко уцелели хора ,които рано или късно ще измрът от радиация.
315
9
 
8
 
! Отговори
Чичо Сам преди 2 години
... Руснаците ще загубят войната както в Украйна така и икономическата такава.Пънете се колкото щете но Свиквайте с това.
314
12
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Настъпва началото на разпада на руската федерация. СССР 2 ема по 2
313
11
 
8
 
! Отговори
Мунчу преди 2 години
Руското джудже започват да го стягат здраво обувките след като почна да търси виновни сред подчинените си а. Преоблича беларусци в руско облекло ги хвъбля на бокл уука щото от едната страна ги избиват укр а от др останалото от чеченските наемници. Рублата стигна дъното и далбае надолу. До седмица излишъкът на тоалетна хартия в рус ще е огромен. Да не говорим че следващите 50 год ще си *** раните пред света, а във военно отношение загубите им са невероятни-факт.
312
14
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Тези дни ще има и кораби руски потънали освен отворени консерви фъссснал боб.
311
11
 
5
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
До 351.Грешиш за Ердоган. Направиха му страшна реклама чак поръчките завалях а. Много държави вече купуват щото са евтини а нанасят огромни щети. Дронове укр имат над 50(официално),а неофициално? Свалени от които му 5 и 7. Получават ежедневно огромни количества оръжие, а руснаците все по безсилни изглеждат от ден на ден. Някви спец успехи немат.
310
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бендеро-нацистката върхушка иска още оръжия, иска още санкции, но няма полезен ход срещу специалната военна операция, която унищожи реномето на прехвалените Байрактари. Опълченците твърдят, че всички турски дронове са свалени от руското ПВО. Ердоган съжалява, че им ги продаде - укрите му направиха антиреклама.
309
9
 
22
 
! Отговори
nina преди 2 години
Ако украинското правителство искаше да спаси цивилните си граждани,щияха да си седнат на задниците и да преговарят.Тези са абсолютно изтрещяли, заради тях всички ще влезем в блатото..
308
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за кво са им тия оръжия като не могат да ги използват? Пък и нема кой да ги научи. Те инструкторите малко хвръкнаха във въздуха, хи хи