Зеленски поиска танкове от НАТО, обвини Русия в използването на фосфорни бомби

Това е ужасен, тъмен месец на унищожение, заяви той
24 мар 2022 14:15, Нели Христова
278
Зеленски поиска танкове от НАТО, обвини Русия в използването на фосфорни бомби
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски изнесе поредната си реч. Този път той говори на срещата на върха на НАТО чрез видеовръзка.

Още по темата

Зеленски заяви, че чувства, че страната му е попаднала в "някаква сива зона между Запада и Русия", тъй като все още не е част от алианса, но "защитава нашите общи ценности".

Това беше месец на "героична отбрана" и "ужасен, тъмен месец на унищожение".

Той каза, че Украйна се държи смело - но с цената на "хиляди животи, разрушени градове и почти 10 милиона разселени хора".

Зеленски допълни, че от самото начало е искал въздушна подкрепа, "за да помогне да защитим нашето небе", тъй като Украйна няма мощна противовъздушна отбрана.

Той обвини Русия в използването на оръжия за масово унищожение и заяви, че последствията са ясни.

"Русия е използвала фосфорни бомби тази сутрин. Отново децата умираха, хората умираха", каза той пред НАТО, но не предостави никакви доказателства, нито каза къде е извършено нападението.

"Ние сме в неравностойни условия повече от месец", каза той, призовавайки за военна подкрепа без ограничение, за да се спасят хората и градовете на Украйна. По думите му Русия използва целия си арсенал без ограничения - насочвайки се към жилищни градове, болници и мостове.

Досега Украйна не е получила нито един самолет, каза президентът. Той също така апелира за танкове – "дайте ни ги, продайте ни ги", но тепърва ще получи ясен отговор за тях от членовете на НАТО.

"Украйна не иска да води войни в продължение на години", категоричен бе Зеленски. "Ние просто искаме да оцелеем, да спасим народа си."

Но президентът на Украйна твърди, че не обвинява НАТО. Не техните ракети унищожават градовете, добави той. Алиансът все още може да помогне за избягване на по-нататъшни смъртни случаи, като предостави на Украйна повече боеприпаси. Това е въпрос на живот и смърт, допълни той.

Президентът Зеленски също попита членовете на алианса дали са уверени, че член 5 от Северноатлантическия договор ще работи, ако Русия атакува НАТО. Член 5 от Северноатлантическия договор гласи, че атака срещу страна-членка на НАТО е атака срещу целия НАТО.

Той призова Алианса да не декларира пред Украйна, че армията й не отговаря на стандартите на НАТО: "Единственото нещо, което искам от вас след такъв месец на война е, моля, никога не ни казвайте, че нашата армия не отговаря на стандартите на НАТО."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Зеленото еврейче май се опитва да направи втори Израел на територията на Русия. Дали ще му се получи?
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо бело не си ли поиска,щото и то ще свърши и те тогава кошмар ...
208
0
 
1
 
! Отговори
ИСТИНAТA Е СВЯТA преди 2 години
Кaрл Мaркс е докaзaн рaсист и русофоб но се изхрaнвaл с aнглийски лири стерлинги и винa имa сaмо зa пaсквилите които писaл...............................Турският евреин Прaвус подaник нa Осмaнския султaн оргaнизирa болшевишкия пуч от 1917 вероятно вдъхновен от русофобиятa и рaсизмa към руснaците нa Димитър Блaгоев който се изхрaнвaл с руски монaрхически РУБЛИ дaже създaл рускa комунистическa пaртия в Петербург.............Турския султaн и юдеоевреинa Прaвус нaблюдaвaли рублaджиятa русофоб Д.Блaгоев тa им прaтили ужруснaкa Ленин
207
0
 
5
 
! Отговори
БЕЗ ЦЕНЗУРA преди 2 години
ПОЛСКИТЕ ЮДЕОЕВРЕИ по късно с укрaинските a и гермaнски юдеоевреи още дaже около от 1901 кроят публични плaнове зa унищожение нa Русия......................другaря Зеленски е болшевик русофоб от истинските мaрксисти довършвaщи революциятa от 1917
206
4
 
1
 
! Отговори
Боже!.червпрaзноглaв преди 2 години
До АК-47.............ВОЛДИМИР ЗЕЛЕНСКИ по етнос е ЮДЕОЕВРЕИН кaто Aбрaмович,Соловьов нa Путин и други...................прaв ти път червен кукух другaрю с aвтомaтчето нa рaмо яхвaй си мaмaтa дa воювaш срещу нaцитaтa Изрaел
205
0
 
5
 
! Отговори
зеленски.бг преди 2 години
Един клоун набива канчетата на цялото НАТО. България не е била в такова унизително положение от времето на последната национална катастрофа.
204
12
 
0
 
! Отговори
akudд преди 2 години
след евентуално превземане на киев. ЕС трябва да спре кремъл със сухопътна войска микс от цяла Европа 200 000 бр. путин започва да се чувства силен и нека ползва ядрени ракети, ама ако му стиска.
203
1
 
11
 
! Отговори
Канада преди 2 години
Жалка кукла на конци....тъжно е, че и нащи променящи нищото са същите....!
202
6
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Пак ли този Ам-гъл с неговото скимтене... Човек не може нормално да се нахрани на вечеря. Разкарайте това наци, по три пъти на ден му качвате снимката и с неговите налуд'ни бъртвежи. Нали въоръжението ще отиде за подопечните му азовци, айдаровци, и всички откаче'ни наци'та, които палеха живи хора, колеха невинни и избиха 109 деца в Донбас. Най-накрая западни журналисти днес посетиха Донецк, заведоха ги и на Алеята на ангелите. И те онемяха, снимаха разрушенията и пораженията от обстрелите.
201
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми да чета какво иска Зеленски. Единия ден едно, другия друго. Това да не е рум сервиз.
200
0
 
1
 
! Отговори
фъфъфъфъфъ преди 2 години
"ИСТОРИЯТA СЕ ПОВТAРЯ КAТО ФAРС" изрекъл велик ФРЕНСКИ интелектуaлец нaблюдaвaйки в реaлити кaк ирaнците провеждaт линчувaне нaд буквaтa "П" сменяйки я с буквaтa "Ф".............от тогaвa езикът "ПAРСИ" се нaричa "ФAРСИ"............ПиринбербоЗеленкото дори дa спре Путин кво ще прaи кaто Сaлaдин-Мaстрaдин от Ирaн го нaпaднaт..........не че не му свaлихa укросaмолетa но и още могaт............знaете ли зa ирaнскaтa думa нa език фaрси:"мосaд"...............ПиринбербоИслямбaйрaктaрaЗелен тa дрънкa
199
1
 
9
 
! Отговори
що бе преди 2 години
той зеления се е покрил,жената и нея е скрил а умират други вместо него ...ти що не си на фронта
198
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски се оказа политическия ръководител в Европа с най-големи то-и и най-голяма мъдрост. Само той се опълчи на Империята на Злото, когато беше най-лесно да се предаде. Историята ще го запомни, а Русия ще се разпадне заради неговия героизъм.
197
0
 
9
 
! Отговори
значи преди 2 години
зеления се натиска за нато и заради това трябва да плаща ЦЕЛИЯ свят !!! тоя само иска иска и наглее постиянно като казва как трябва да се държат останалите народи но не иска никой да му се бърка за донецк,луганск или крим !!
196
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста нахален за да иска помощ!
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голям *** скоро не сме наблюдавали скоро....
194
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До наркомана зеленски Путин щети изпрати танкове и ракети стига си ревал а НАТО ЩЕ ПЛАТИ ЦЯЛАТА ВОИНА АМЕРИКА Е ДАРЖАВА БЕЗ ИСТОРИЯ .ЦЯЛАТА *** НА ПЛАНЕТАТА Е ТАМ
193
0
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Хахаха
192
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Пич още ли е тука? Той ако търси истината ще трябва да види какво мислят Руснаците, какво мислят арабите, какво мислят китайците и южно-американците относно всичко изброено. Имайки само "Хубавия живот" на Запад и медийното облъчване от там, за сега до друго не е стигнал. Ама както казва колегата по-долу, дано един ден да има прогрес.
191
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На комедиен актьор,не му се получава драматургията,танкове,самолети, иска да запали трета световна е няма да стане,да се оправя,нали великата украинска армия побеждава!