Украинци убили руски войници с отровни пайове?

28 души са в тежко състояние
4 апр 2022 21:36, Нели Христова
427
Украинци убили руски войници с отровни пайове?
Снимка: БГНЕС

Двама руски войници са починали, а 28 са в тежко състояние, след като украински селяни са ги нахранили с отровни пайове, твърди украинското военно разузнаване.

"Украинците оказват съпротива на окупаторите с всички налични средства", казаха от министерството на отбраната. "Според наличната информация местните жители на квартал Изюм (в източната част на страната) са нахранили руснаци от 3-та мотострелкова дивизия на Руската федерация с отровени пити.

"В резултат на това двама окупатори са загинали, а други 28 са откарани в интензивно отделение. Сегашното им състояние се изяснява."

Министерството също така твърди, че 500 военнослужещи от същата дивизия са били приети в болница заради алкохолно отравяне. Твърденията не могат да бъдат проверени независимо и Русия не е коментирала. Има широко разпространени съобщения за руски войници, които грабят храна от магазини и домове след нахлуването в Украйна.

Военните анализатори предполагат, че лошата логистика е оставила руските части с много малко провизии. Киев също така твърди, че са откраднати редица други стоки.

Украинското разузнаване публикува това, което според тях е засечено телефонно обаждане на руски войник, дислоциран в Украйна, който казва на жена, че е откраднал гримове за нея и витамини за себе си, но не е взел лаптоп, защото не е имал чанта със себе си."

Открити са изоставени или развалени руски превозни средства с перални машини, компютри, детски играчки и килими.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че в Нарулия в Южен Беларус е създаден пазар за продажба на стоки, разграбени в Украйна.

Добавя се, че Мазир, също в Беларус, се е превърнал в "пункт за събиране на руски военни камиони с плячка от Украйна, която след това се изпраща в Русия чрез експресна служба за доставка".

Видео, разпространено в социалните мрежи вчера, изглежда показва, че мъже с военно облекло изпращат пакети с ограбени стоки обратно в Русия от офиса на куриерската служба в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизъм произлиза от фасция, сноп на латински. Италианският символ е брадва нанизана на сноп пръчки. Нацизмът е друго нещо. При всички случаи насилието в ялово.
209
5
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Грях им на душичката!!
208
10
 
7
 
! Отговори
До 296 преди 2 години
Уркопитек-азов-бандера-сс
207
7
 
5
 
! Отговори
клоун преди 2 години
фантазьори, смях
206
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо реване от натовските ***, палете мотора и направо в Киев.
205
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинци и пай, нещо английско ми звучи.
204
12
 
13
 
! Отговори
Сега русофилите преди 2 години
Осъзнаха , колко са малко всъщност и как всички българи подкрепят Украйна.
203
10
 
17
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Тук някой се опитваше да оправдае путин. Каква наивност...
202
14
 
18
 
! Отговори
Ех русофили преди 2 години
Сън ви не хваща от яд , че българите приеха с любов , украинските бежанци.И не с вашите данъци им помагаме , защото вие сте основно с телк и на помощи.А богатите от вас не плащат данъци , а точат ддс.
201
10
 
13
 
! Отговори
До281 преди 2 години
Гах ти *** оправдание за Жужето. Не знаел какво правят войниците му? Наистина путинските *** смятат форумците за бала- мурници като себе си и като руските солдати.
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 291 свободен си да си отидеш в гомор. Там изобщо няма ФБ :) Клоун
199
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На сумати хора са им блокирали профилите , във фейса всякаква информация за Русия. Да ви имам демокрацията, едно време бай Тошо и слагаше цензура, сега други се грижат за нашата осведоменост.
198
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средностатистическият човек не изпитва емпатия. Средностатистическият човек се интересува от комфорта си. Той няма идеали, няма съвест, има единствено нужда да си повярва в своята добронамереност. В живота на средностатистическия човек няма истина, има привидност и затова истината не е важна, важно е селфито. Щрак! Ето затова актьорът Зеленски е идеален герой на нашето време.
197
9
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
И другите 28 вече са умрели, и 500-те отровени с алкохол - също. Слава на героите!!!!
196
7
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ся скоро като се спре хлябът.....Друга песен ще запеете.
195
6
 
15
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Горките руснаци, те чакаха да ги посрещнат с цветя а то украинските баби ги почерпили с отровни пирожки за добре дошли...
194
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми идвате в повече, защитниците на украинците. Тука деца, не могат да си платят, за лечението. За собствените ни деца, събираме капачки,хора правят дарения за скъпоструващи лечения. От къде се намериха пари за украинците. Лицемери такива.
193
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пайовете може и да са измишльотини,но за алкохолните натравяния сам сигурен.
192
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ въоръжиха Украйна до зъби. Наляха повече от 10 милиарда долара да я направят враг на Русия. Наеха най големите *** и касапи да убиват руснаци. За съжаление Русия ги изпревари. Още преди да разположат американска база в Крим и да сложат ракетите на 3 минути от Москва. Много е просто. Уви, за демократите освен телевизори и Айфони друго няма. Това им е аргументацията. Те не знаят за финансовата олигархия...какво ги интересува. Важно е мозъка да се промива ежедневно.
191
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой си мисли,че джуджето знае какви ги върши армията му от селяни събрани от далечния изток... е невменяем. рускатаа армия винаги е била гладна , въшлива и глупава. Очевидно 80г след ВСВ нищо не се е променило. Убийства, изнасилвания , колене на мъже , пиене и тъпотия. Това е истината .Жалко вървяха добре...