Украинци убили руски войници с отровни пайове?

28 души са в тежко състояние
4 апр 2022 21:36, Нели Христова
427
Украинци убили руски войници с отровни пайове?
Снимка: БГНЕС

Двама руски войници са починали, а 28 са в тежко състояние, след като украински селяни са ги нахранили с отровни пайове, твърди украинското военно разузнаване.

"Украинците оказват съпротива на окупаторите с всички налични средства", казаха от министерството на отбраната. "Според наличната информация местните жители на квартал Изюм (в източната част на страната) са нахранили руснаци от 3-та мотострелкова дивизия на Руската федерация с отровени пити.

"В резултат на това двама окупатори са загинали, а други 28 са откарани в интензивно отделение. Сегашното им състояние се изяснява."

Министерството също така твърди, че 500 военнослужещи от същата дивизия са били приети в болница заради алкохолно отравяне. Твърденията не могат да бъдат проверени независимо и Русия не е коментирала. Има широко разпространени съобщения за руски войници, които грабят храна от магазини и домове след нахлуването в Украйна.

Военните анализатори предполагат, че лошата логистика е оставила руските части с много малко провизии. Киев също така твърди, че са откраднати редица други стоки.

Украинското разузнаване публикува това, което според тях е засечено телефонно обаждане на руски войник, дислоциран в Украйна, който казва на жена, че е откраднал гримове за нея и витамини за себе си, но не е взел лаптоп, защото не е имал чанта със себе си."

Открити са изоставени или развалени руски превозни средства с перални машини, компютри, детски играчки и килими.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че в Нарулия в Южен Беларус е създаден пазар за продажба на стоки, разграбени в Украйна.

Добавя се, че Мазир, също в Беларус, се е превърнал в "пункт за събиране на руски военни камиони с плячка от Украйна, която след това се изпраща в Русия чрез експресна служба за доставка".

Видео, разпространено в социалните мрежи вчера, изглежда показва, че мъже с военно облекло изпращат пакети с ограбени стоки обратно в Русия от офиса на куриерската служба в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно защо руснаците уж си убиват предателите, а г-н Горбачов е жив и здрав? Как така същият разписа, че Русия няма да има териториални претенции към бившите и им хариза руска територия през 1991г?! Явно руснаците са се прецакали сами.
229
3
 
16
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
Мдаа, руснаците гръмнали трафопоста, тока спрял, хладилниците се размразили и тортичките на украинците понеже са с яйца бързо бързо се развалили. Да ама на другия ден мyжицитe се накъркали с водка и се напукали с развалени пасти и естествено някои от тях дали фира. После в новините разправят че нарочно били отровени.
228
10
 
2
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 2 години
Е руски шпионин!
227
4
 
9
 
! Отговори
hqhqhqhqhqhq преди 2 години
защо са яли? пайове? това е нвщо от гниля капитализъм. да са яли пироги и да са пили борящник.
226
10
 
4
 
! Отговори
Доктора преди 2 години
Така им се пада , да си вземат с тях и рускоговорящите, че скоро нашите хора от азов ще ги изгорят живи!
225
0
 
9
 
! Отговори
За извънземните преди 2 години
Що бе, като гледам новините, по- голямата половина от човечеството ми изглеждат като паднали от небето.
224
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се учудвам. Щом великите тролски акъли наричат новините фейк, а за извънземните - вярна новина.
223
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си е гражданска война между братовчеди. Да се оправят. Явно едните братовчеди са по-тарикати от другите.
222
6
 
6
 
! Отговори
DoomsDay преди 2 години
Електрическо табло. Надпис : "Опасно за живота!". Някой добавил с маркер: "То пък един живот ...". Удряй с ядрените ракети. Тия с палатите ще ги боли повече!
221
11
 
14
 
! Отговори
Е? преди 2 години
503та украинска бригада се предаде! 267 човека наведнъж!
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На извънземните се надаме да заключат силозите на атомните бомби. Освен, ако извънземните не са стигнали до идеята за рестарт на Планетата.
219
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнато от хубавата страна и руснаци, и украинци ще влязат в реалността.
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да бомби бе, пъз-льо. Стига провокации. Скоро да си срещал извънземни?
217
10
 
15
 
! Отговори
ИСТИНСКИЯТ преди 2 години
Проблем е Россиа. ИМА СТРАШНО ВЛИЯНИЕ ВЪТРЕ В БГ!!! Не ни даде да правим АЕЦ БЕЛЕНЕ, не ни даде да имаме газови тръби до газ освен руския, приватизира Нефтохим и източва печалбата към компанията майка (работи на загуба??), меси се в отношенията с РСМ. Нейни агенти взривиха военни складове (диверсия) и т.н и т.н има си няколко партии в парламента, че и този палачо копейкин е там. ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ !!!
216
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм бежанец, бих се държал нахално . При оцеляване действат първични инстинкти за самосъхранение.
215
5
 
5
 
! Отговори
Антонио Ресио преди 2 години
Ядреното оръжие трябва да се използа ако го имаш. Иначе залежава. Да си представим, че останалия свят не съществува, а има само територията на Русия. Ще и бомбят големите градове. Ама 1/6 от световната суша няма как. Пък и стигне ли се до бомбене, ще хвърчат ракети като домати на доматина. Някой не включва в сметките си Китай, Индия и северна Корея. Щом Израел мълчи за санкциите означава, че нещата са сериозни. п.п. Аз имам само кредити. Все ми е тая!
214
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според теб само бедни хора бягат от война? Много си *** бе, саше
213
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ги вкараха в капан. Байдън всеки ден декларираше преди да нападнат руснаците, че ето, влизат руснаците в Украйна и те влязоха в капана на Киев. Не случайно пуснаха руснаците без бой да влязат навътре в Украйна, да ги пита човек за пръв път ли воюват или Путин подобно на Горбачов е предател, или е просто евреин?!
212
12
 
13
 
! Отговори
До Ех русофили преди 2 години
Заблудени човече с малко мозъче,видял ли си с какви коли за над 100хил долара са любимите ти Укри бежанци.Държат се нагло ,сякаш сме им длъжни.В сайта факти.бг има акнкета,колко хора биха приели Украински беженци, 66% заявявах,че няма да приемат бежанци,5% нямаха мнение и само 29 са съгласни да приемат.
211
7
 
11
 
! Отговори
Добра новина преди 2 години
Някаква девойка се опитваше да рекламира някакъв антидържавен митинг с руски знамена под егидата на Копейкин. И аз ще ходя, облечен като маргинал, ултрас или пенсиониран военен, за да заснема отблизо със скрита камера лицата на националните предатели, които иначе се крият в тълпата и ще ги пусна в "Търси се", за да разберем поименно кои са. Докато ДАНС се задейства. Щом забраниха Луков марш, тези също - извън закона, че и без това не го спазват.