Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област

Киев провежда мащабна контраофанзива, за да си върне териториите
3 авг 2022 11:52, Елка Василева
176
Украйна си e върнала 53 населени места в Херсонска област
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна си е върнала 53 населени места в окупираната в по-голямата си част от Русия Херсонска област, съобщи във вторник регионалният губернатор, цитиран от агенция Ройтерс.

Още по темата
Русия превзе обширни територии в Южна Украйна през първата фаза на инвазията, започнала на 24 февруари.

Сега Украйна обещава да проведе мащабна контраофанзива, за да си върне териториите и използва западни оръжия с голям обсег на действие, за да удари руските линии за доставки.

"Към настоящия момент 53 населени места са потвърдени като освободени", заяви изпълняващият длъжността губернатор Дмитро Бутрий пред националната телевизия.

Това число е с девет населени места повече от броя, който той обяви в понеделник, което изглежда показва ускоряване на темпото на украинските успехи в региона, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ке ни залъгват с некакви контраофанзиви и ние ще си пращаме поскъпналите 60% цени още неколко седмици, но това е! Дойде ли студа и короната, ще има масови протести на народите в Европа!
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 80 - и за жалост вчера укрите разстреляха 53 свои войници, защото избягали от окопите пред руските танкове - руснаците ги пожалиха, но своите -НЕ. А пак вчера разстреляха 1 автобус с бежанци, съгласно заповедтта на зеления от донбас всички да се евакуират-чудя се как още DW не е съобщило за това "руско зверство" - явно нещо е попречило на снимките
83
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Годината е 2022, медиите ни заливат с лъжи на нивото Земята е плоска, и не само очакват да го повярваш, ами ида си пратиш за тази нова информация! А ако не варваш на такива очевидни и обидни даже лъжи, си русофил! Ппеди 500 години, щяха вещица да ме наречат, сега съм русофил, но земята си остава кръгла!
82
2
 
6
 
! Отговори
До анонимен 46 преди 1 година
Не вярвам някоя държава да се възхищава от ядрено оръжие. Възможно е само на някои загубеняци да се харесва и нека им се случи късмета да го опитат.
81
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БачорскиКолко тела на натовски офицери измъкнаха от Азовстал? Операцията с вертолетите е направлявана от НАТО. Стрелбата от HIMARS също е направляван от НАТО. А може да има и загинали експерти от НАТО при унищожаването на ракетните системи. Дали и генералния щаб на украинската армия се намира в Украйна или е извън нея? Защо натовски експерти, включително от България са обучавали азовци и разни други? Защо от НАТО са създали 2те отбранителни линии при Краматоск, дето сега руснаците разбиват?
80
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Няма никаква контраофанзива. В Херсонска област украинските военни само да покажат глава от окопите и се изсипват няколко стотин снаряда. Самите те казват, че е изключително трудно дори да удържат фронта, макар с голямо числено превъзходство. Пробиха една дупка в Антонивския мост и от днес вече е оправен, а и успоредно до него е изграден понтонен такъв, по който минава и военна и гражданска техника. Така че като пишете фейк, поне пишете кой ви го е дал да го препишете.
79
4
 
17
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Русия превзе засега 130,610 кв км украинска територия. За сравнение България е 110,994 кв км!
78
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне едно селище да назоват! Но не могат..
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема никаква контраофанзива! Тези села са освободени от Фибруари досега, не последния месец!
76
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 "Руснаците загатнаха голямо желание да ползват тактически атомни заряди в случай на загуба" Никой вече не се плаши от блъфовете на руските нацисти. Нещо повече, никой не се плаши от заплахите им, тъй като заплахите не са нищо повече от средство за постигане на същите цели, които биха постигнали ако ги приведат в изпълнение. Следователно, няма значение какво говорят руските нацисти.
75
3
 
10
 
! Отговори
Лъжи преди 1 година
Лечков Броих на картата на бойните действия - 7 села са за последните 5 месеца! Така послъгват Украинците!
74
0
 
18
 
! Отговори
Платени сте преди 1 година
Ама , че смешно нито едно от тея неща не е вярно хаха
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
освободили само в наркоманските сънища на друсалката Зеленски
72
0
 
7
 
! Отговори
Лечков преди 1 година
Вижте ся тези 53 населени места са осовбодени от началото на офанзивата към Херсон, в рамикте на два месеца. Последните дни са освободени 7 села, и наистина става въпрсо за малки села и градчета, които много лесно си сменят притежанието в зависимост от текущата обстановка и приоритет на едната или другата страна.
71
0
 
11
 
! Отговори
Лъжи преди 1 година
Да послъгним от там, да послъгним от тук, да умножим по 10 като повториш една лъжа 100 пъти стана истина хахаха
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Юри Ботусов, който е украински журналист от по-десните националисти, в Донбас украинската армия е останала без резерви и хвърля войници на поразия в безпреспективни атаки.
69
15
 
8
 
! Отговори
Бачорски преди 1 година
Най-голямато опорка на рашистанците и филите им- Русия воюва срещу цялото НАТО в момента. Чудесно обаче тази опорка има само един малък почти незабележим недостатък , който мозъците на обикновения пyтинофил не могат да възприемат - брой загинали натовски войници 0, брой загинали руски освободители - 40000. Но това са само формалности нали тавариши? Все пак войната си е НАТО - Русия, нали?
68
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците освободили 53 външни тоалетни в Херсонските села!
67
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофили би трябвало да сте разтревожени от тези новини.Руснаците загатнаха голямо желание да ползват тактически атомни заряди в случай на загуба.Как мислите ще се отрази това на държавата ви?Аз мога да предположа че вече няма да я има знаейки че обикновено тактическите заряди са с мощност между 3 и 10 атомни бомби като тия над хирошима накуп.Само от един изстрел....Руснаците просто ще преминат през цялата ви държава с артилерия и ракети.А след това.. какво значение има след това какви санкции?.
66
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците освободили 53 хладилника и 250 шишета водка!