Руските окупационни власти обвиняват Киев в удар срещу Запорожката АЕЦ

МААЕ изтъкна, че идват "все по-тревожни" новини
131
Руските окупационни власти обвиняват Киев в удар срещу Запорожката АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Руската окупационна администрация заяви в неделния ден, че украинската армия е повредила административни сгради при удар срещу Запорожката АЕЦ, в обстрели срещу която се обвиняват взаимно Москва и Киев, предаде Франс прес.

Още по темата
Тази нощ украинската армия нанесе удар с касетъчен боеприпас, изстрелян от реактивна система за залпов огън "Ураган", твърдят окупационните власти в град Енергодар, Южна Украйна, където се намира централата.

Парчетата от ракетата и двигателят паднаха на 400 м от работещ реактор, заявиха те, цитирани от ТАСС, и добавиха, че ударът е повредил административни сгради, засегнал е и зона, където се складира отработено ядрено гориво.

В съобщението на окупационните власти не се посочват доказателства. АФП също не успя да получи потвърждение от независим източник.

МААЕ изтъкна вчера, че идват "все по-тревожни" новини от Запорожката АЕЦ, най-голямата атомна централа в Европа.

"Запорожката АЕЦ функционира при риск от нарушаване на радиационните норми и на нормите за пожарна безопасност", заяви украинският ядрен регулатор "Енергоатом". В резултат на руска атака срещу централата се задейства системата за аварийна защита на един от трите действащи реактора, който се изключи, информира ведомството в Телеграм.

Според компанията нанесените удари са причинили "значителни повреди" на азотно-кислородна станция и "спомагателна сграда". "Все още съществува риск от изтичане на водород и радиоактивни вещества, а рискът от пожар също е висок", се казва в съобщението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Някаква никаква преди 1 година
Майко Божа! Като чета коментарите, май доста бустери ви се събраха!😂😂😂😂😂 Сериозни ли сте?!!!! Или дебилизацията е проведена успешно?
94
0
 
3
 
! Отговори
Мм333 преди 1 година
И тази информация,е от Американските Окупационни Медии,което означава ,че е Окупационна.
93
1
 
10
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Напротив доказателства ИМА !!! Изчисли се и се доказа от коя укрoпитешка военна част е извършен обстрелът. То и елементарната логика го показва - ЗАЩО им е на руснаците да обстрелват самите себе си в ядрена централа, която е под техен контрол и която при авария ще направи необитаем регион, който също е под техен контрол?
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я да видимруSSия! Познах ли?
91
2
 
13
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
И най-върлият сесесерейско-руски червеножоп вампир не може да ви обори.
90
10
 
21
 
! Отговори
Я да видим преди 1 година
Кой беше против Съединението,кой изпрати войски в Добруджа, кой каза на Румъния да атакува и да превземе Добруджа ; кой окупира България 1944 година, кой заграби държавния архив и още го има за "трофей"; къде изчезна държавният резерв от 60 т злато;кой измисли и ни натресе "македонска"нация и език...???
89
17
 
22
 
! Отговори
Я ДА ВИДИМ преди 1 година
КОЙ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО???ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е НАПИСАЛ РОМАНА ПОД ИГОТО?ГЛЕДАЛИ ЛИ СТЕ ФИЛМА КОЗИЯТ РОГ?ГЛЕДАЛИ ЛИ СТЕ ФИЛМА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО? ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ,А НЕ АМЕРИКАННСКИ БОЗИ,РАЗМЕСЕНИ С ШИСТОВ ГАЗ.
88
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е в покрайнините на Русия бе момче 100!Украинците говорят руски като дойдат в България,правят се на руснаци.В Турция съм ги виждал украинкит какво работят.Те и по морето наше работят същото-най-древната професия...
87
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руZZките ОКУПАЦИОННИ власти ЧИЙ го дирят в УКРАЙНА??
86
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно руските ОКУПАЦИОННИ власти навремето освободиха България от турско робство.Иван Вазов е написал ПОД ИГОТО.а не ПОД ПРИСЪСТВИЕТО.Преди да гласувате,прочетете тази книга-ПОД ИГОТО.Гледайте с децата си филмите ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО и КОЗИЯТ РОГ.Не гледайте телевизия,лъжат ви.Само прогнозата за времето понякога е вярена.
85
9
 
17
 
! Отговори
Не пут на Фенин преди 1 година
До Анонимен 96- Прав си. Не им мястото там, затова и Зеленски е прав да ги избомби барабар с централата и да обвини Путин за това. Щом медиите, Холивуд , Оскарите и Нобеловата комисия са на негова страна- няма проблем. Важното е шуто, а не що народ ще измре!
84
14
 
19
 
! Отговори
Гладен журналист преди 1 година
"В съобщението на окупационните власти не се посочват доказателства. АФП също не успя да получи потвърждение от независим източник."----- Как да посочат доказателства? Но пък доказазателства за твърденията на Зеленски че руснаците сами са се обстрелвали, не са нужни за АФП нали? И кой независим източник трябва да потвърди за да е вярно.... Зеленски/неспирни победи/ или британското разузнаване/химическите оръжия в Ирак и колужъна на Тръмп?/, или CNN?
83
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А чий го дирят руснаците в Запорожката АЕЦ????
82
10
 
13
 
! Отговори
Пълни лъжи! преди 1 година
"Руските окупационни власти обвиняват Киев в удар срещу Запорожката АЕЦ".... Лъжа! Всички които четат сериозни истински медии знаят, че руските сили окупирали АЕЦа са обстрелвани от своите, защото не могат да ги дишат. Толкова е логично и близко до ума. А и патриота украинец Зеленски го потвърди.
81
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно ли е че Зеленски е разрешил да се ликвидират на място русо-фашистките окупанти вместо да ги вземат в плен?
80
16
 
19
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Бандеровците трябва да бъдат изтребени до крак!Цялата подла и крадлива Окрайна трябва да изчезне.
79
20
 
16
 
! Отговори
Активист БКП(к) преди 1 година
Най-обикновенна алкашкаПровокация съшита с бели конци. Съвсем случайно виждате ли, украинците са ударили трансформаторите захранващи тяхната територия. А тези захранващи руските си стоят и работят без проблем. Подобно на убийството на военнопленниците от Азов. Пак единствено тяхната барака беше ударена и забележете няма нито един пострадал руски окупант.
78
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то цялата външна политика на Русия се състои само в това да обвинява другите.
77
16
 
15
 
! Отговори
Ох милото то от Възр преди 1 година
Брато не че те подценявам напротив реално те оценявам- но трябва човек да е на умствено ниво футболен запалянко че да гласува за някой от възраждане. Съжалявам ви че си вярвате!
76
15
 
13
 
! Отговори
Време е преди 1 година
За Възраждане!