Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда

Това стана на пресконференцията му с Гутериш и Ердоган
Обновена: 19 авг 2022 07:59 | 19 авг 2022 07:20, Камелия Цветанова
171
Зеленски се ядоса на преводач и започна сам да си превежда
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се ядосал на преводач, че не превежда правилно неговите думи от украински на английски по време на пресконференцията му с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата

Зеленски, който предпочита да говори на украински на обществени места, реагирал, след като преводачът съкратил изказването му. Тогава Зеленски взел думата и обръщайки се към преводача, отбелязал директно на английски език: "И аз казах относно прозореца от възможности. И аз казах, че това не би могло да бъде разрешено защото, ние виждаме всеки ден оръжия и обстрел от руска страна". После той продължил на английски език: "И аз казах: Слава на Украйна". Тогава преводачът бързо отговорил: "Слава на Украйна". На което пък Зеленски отвърнал: "Благодаря Ви. Това е важно", като раздразнението му било очевидно, посочва БТА като цитира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: УкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** то също как Киро можело да говори! Добре че Ердоган говори свободно руски език, а следователно и украинския му диалект, та разбра още отначало за какво става дума.
110
4
 
13
 
! Отговори
W преди 1 година
До Анонимен ....до WМного отдавна е ясно кой командва действията на зеления- големият задокеански брат, който еднолично управлява и НАТО. Тежко му и на слабоумния ЕС.
109
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека е ясно. Хитлер е хитлерист. Зеленски - зеленист. Иначе и двамата имат раздвояване на съшността. Мислят ката нацисти. Действат като фашисти. Нощем одтанали самички под одеалото соонанистчикзжисти
108
2
 
22
 
! Отговори
Нема геле. Споко преди 1 година
Толко долнопробна демонстрация е това да разкараш преводача си и да минеш на собствен превод ползвайки словестно крайно беден английски език омотан в безобразни граматически умения. Очакваше се в следващата му екзибиция да нарита турския президент Ердоган е ООНиския секретар Гутиержеш защото не знаят украински. Бийте бу яко един шут ама шут та длете му седалещни бузи да се слепят и сраснат за го видиме как се храни и толямо изнуждва от устата си.
107
6
 
36
 
! Отговори
мич преди 1 година
Господа. Украински еэик няма.Това е диалект на руския.
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mного скоро , Кличко ще го изпроводи от Украйна / ако е там де/ .
105
2
 
14
 
! Отговори
Рибата в Днепър Чака преди 1 година
най-близките авери на Зеленския Мостлайкли са сесъгласили даго проводят както дядъ Хильорунк Адолофенко ебил проводен наоня свят, роладно завит вчерга,наквасена с нафта и запален откъм краката зада има време и шанс даусети какво сачувствали онези хора коит бяха запалени вОдескияПрофсъюзния дом.Иначе ако попадне връцете на родителите,съпругите,децата и приятелите на над 100000 загиналите украински войници,тия хора щего набучат накол ипердяшат напочивки доката получат зелена кайма захрана нарибите
104
6
 
13
 
! Отговори
Хайл Селенски преди 1 година
Хайл Украйна
103
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците ако му дадат топката и ще я метне без да му мисли.Ужис.
102
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До W - Нищо не разиграва "този" ! Други разиграват целия цирк , а този са го хванали вече здраво за то--те и гръкляна и няма мърдане , ще играе по свирката им докато те не решат да се отърват от него - Всичко зависи и от Путин и Руснаците !Както изглежда по всичко щом и в Германия започнаха да крещят на канцлера си "предател " , след като махнаха Б.Джпнсън , Макрон също претърпя загуби на изборите , а скоро ще видим какво ще стне и в Америка , а този както е изнервен значи не е добре работата !
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се изисква козируване иначе поздрава си виси във въздуха.
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гутетеш е като в небрано лозе а Ердоган в свои води. Недоразумение са.
99
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Щом се е ядосал само на преводача е добре. Важното е да не се ядоса на Путин.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 94 "Кой свали от потника на Зеленски оная къса черна вилица" това не е вилица, а етамгата на рода на българските царе - Дуло, та тия крадат наред символи и история.
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Официалните гости ако не знаят нито украински нито английски което ме съмнява какво правим тогава. Предполагам поне поздрава са разбрали...
96
7
 
23
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Пак се е надрусал и прави циркове.
95
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преводача горкия сега може да го пратят на фронта да научи английски.
94
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aз разбира се знаех че този поздрав е бандеровския аналог на "Хай Хитлер", но това което сега разбрах е , че задължително трябва да му се отговаря по същия начин с "Хай Хитлер". Когато зеленски извика поздрава преводача му отговори със същите думи. Зеленски каза : Благодаря , това е важно.
93
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С таз зелената фланелка и още малко брада направо си е фидел кастро. Много изнервено момчето, вместо да се радва на победите на украинската армия и контра настъплението.
92
10
 
33
 
! Отговори
W преди 1 година
Повдига ми се от този зеления само като го видя. Много е досаден и дразнещ.Разиграва цял свят.Никой не му е длъжен, че продаде страната си и народа си.