Столтенберг: НАТО следи ситуацията в Полша

Съюзниците са в тясна консултация помежду си
16 ное 2022 00:15, Красимир Ангелов
80
Столтенберг: НАТО следи ситуацията в Полша
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че НАТО следи ситуацията в Полша, а съюзниците са в тясна консултация помежду си, предаде Ройтерс.

По-рано официален представител на Алианса каза, че НАТО проверява съобщенията за взрив в Източна Полша, близо до украинската граница.

Още по темата
"Разглеждаме тези съобщения и координираме работата си с нашия съюзник Полша", каза представителят на НАТО, цитиран от Ройтерс.

Високопоставен представител на американското разузнаване, цитиран от Асошиейтед прес, съобщи по-рано днес, че руски ракети са паднали в Полша близо до границата с Украйна и са причинили смъртта на двама души.

Правителството на Полша, която е член на НАТО, засега не е потвърдило новината, но неговият говорител каза, че е свикано извънредно заседание на правителствената комисия за национална сигурност и отбрана, информира ДПА.

Русия отрече изстреляни от нея ракети да са паднали в Полша днес, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната. В изявление ведомството нарече информацията "умишлена провокация" с цел разпространяване на фалшиви новини за Русия.

Руското министерство на отбраната отрече въоръжените сили на страната да са изстрелвали ракети в района на полско-украинската граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68....Световния ред може и да не е наред aма ти със сигурност не си.Какви юдомасони те измъчват .Нощно време ли идват.Или те преследват през деня.....хахаха...А тия ракети да не са марсиански.....
58
1
 
6
 
! Отговори
според мен преди 1 година
Зеленски успешно тества нивото на противоракетна отбрана на НАТО! Сега и Путин вече знае, че ефективността на противоракетната отбрана на НАТО е нулева!
57
3
 
7
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Полското гейче изгоре:))) счупиха му ботокса:)))
56
1
 
2
 
! Отговори
Димби Провадия преди 1 година
ССССССССССССССССАМО ДА МИНАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ .... Ох , майко , мила Тереза и Дева Марио ... ( така де , има начало - трябва да има и КРАЙ ! и той няма да е с фоерверки фссст-пат , ффф-пат )
55
3
 
2
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 година
С кьоравото оченце ли следи натуту?!
54
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62.....Казва война с Русия?....Ако НАТО се намеси сериозно във войната, без да обявява война на Русия, руските таваришчи да капитулирали до Нова година.Нали разбираш, че американците още не са вкарали най модерните си ракети и системи в Украйна.С този безмислено акт, Русия си подписа смъртната присъда.Дегс ще видят ,,кон боб яде ли"
53
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще дадат от "по-дългите" ракети на Украйна. 300 километра. Путин бомби цяла Украйна. САЩ забраняваха на Украйна да стреля по Русия.
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На територията на Полша може да са паднали остарели украински ракети от С-300.По правило, за да свалите една крилата ракета, трябва да изстреляте две ракети от С-300. И точно тук паднаха две ракети.Тези ракети са много стари, максималният срок на съхранение на снарядите С-300 е 15 години, въпреки че обикновено те се съхраняват десет години. Срокът се удължава само след проверка на изправността на ракетите. Това може да направи само производителят.Бандеровците са стреляли по крилата ракета с неизправни, дърти ракети за С 300, те са пропуснали целта и са тръгнали в грешната посока, а след това
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво ще кажете за това, че Бойковите гавази, са убили кмета от ДПС на град Якоруда, за да вземат герберите властта там?Има ли някой да въведе ред и законност в България?
50
8
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Този пендерал Столенгерг сега от името на НАТО ще тика за война с Русия ли? Не му стига че предизвика войната в Украйна..
49
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Флаг на дъгата Скоро поддръжниците на руския фашистки режим ще ви се наложи да се криете от властите. Заедно с руските лафове.
48
4
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
ХАААА! Велико!! Кажи ни още нещо смешно, че не се издържа в тоя форум със сбърканяци. Браво, че има един човек с нормално чувство за хумор, най-накрая. Дай още някой лаф.
47
6
 
8
 
! Отговори
Има ТОК преди 1 година
В Киев има ТОК! но той е ХОЛОГРАМЕН!! Затова не се вижда!! Но ток има! Така че успокойте се хора. Моля ви. Не драматизирайте. Вова няма как да победи. Русия е пред разпад. Няма армия, няма ракети. Нищо не и остана!
46
3
 
6
 
! Отговори
Вразумете се преди 1 година
Хора вразумете се! Русия няма армия. Няма ракети! Всичко това е една ХОЛОГРАМА! Ракетите и дроновете са ХОЛОГРАМНИ! Украйна не е загубила 130 хиляди квадратни километра територия! Това е една лъжа и инсинуация. А тази територия дори не съществува. Тя е имагинерна. Така че разбира се, че доброто побеждава. И още стотици деца ще бъдат безмилостно избити в Донбас от Украинските неонацисти! Успокойте се! Нищо не се е променило!
45
2
 
4
 
! Отговори
Пазете пералните ей преди 1 година
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на, руснаците ги крадват,обезкостяват ги и чипове бол и ракетите им нямат свършване! Изводът какъв е? Укри, пазете си пералните за да не бъхтят!
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
153 държави в ООНто гласуваха против Русия и само 3 ЗА. КОЙ ще изчезне от картата ще видим.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има съмнение, че руски ракети са паднали в Полша и са убили двама души.Може да става дума за остатък от ракета, свалена от въоръжените сили на Украйна.Твърде възможно е обаче това да е поредната провокация и опит за ескалация на напрежението от страна на режима в Киев.
42
10
 
2
 
! Отговори
Слава на Царя преди 1 година
НАТО с право избомби сърбелите... Трябваше още повече... Ти да избиеш толкова невинно население в Босна... За 30 години некадърно управление на сини *** това беше единствения плюс, че дадоха коридор на натовските самолети да избомбят сърбелите... А по Живково време единствения плюс беше, че баш червените *** бързо реагираха и защитиха цялостта на страната и спряха турските терористи!
41
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво "да следи". Направо да действа. Така се прави престъпници. Член 5ти.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във безсилието си зеленото наркоманче прибягва до провокации, подплатени от фащ. oсрайна трябва да се срине до основи и да изчезне от картата на земята