Киев: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта

Повечето хора по света убедени в неизбежната победа на Киев
20 ное 2022 11:35, Елка Василева
324
Киев: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак заяви, че едва ли войната в Украйна ще приключи до пролетта, предаде Укринформ.

Още по темата
Ермак каза това в реч на Международен форум по сигурността в Халифакс в коментар на изказване на украинския заместник-министър на отбраната Володимир Гаврилов, че "украинските сили до края на декември ще се върнат в Крим, а цялата война с Русия ще приключи до пролетта".

"Това изказване на заместник-министъра на отбраната на Украйна звучи като мечта. Разбира се, милиони украинци мечтаят тази война да свърши час по-скоро. Впрочем аз ще бъда по-реалистичен", отбеляза Ермак.

Той припомни, че тази година Украйна е постигнала успехи на бойното поле, като е освободила Херсон и е напреднала на харковското направление.

По думите му въпреки негативните прогнози в началото на руското нахлуване сега повечето хора по света са убедени в неизбежната победа на Киев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ винаги са губели всяка прокси война досега! Пример Виетнам 20 години срам! Пример Афганистан 20 години срам! Пример Украйна 9 месеци е продължаваме..без победа а САЩ??
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До алексито. Афганистан миналата година принуди САЩ да се изтеглят ама абсолютно безславно след 20г позорна война. При бягството си САЩ забравиха оръжия за десетки хиляди долари. Ти си седнало за СССР да питаш. Ами че тя войната на СССР в Афганистан и тогава пак беше със САЩ както и войната в Украйна.
154
1
 
7
 
! Отговори
До 208 преди 1 година
САЩ имаха намерение да сменят правителството на талибаните с тяхно про американско! За 20 години НЕ успяха са сметят талибаните, те пак са на власт! САЩ загубиха биг тайм!!!
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен изпит по научен комунизъм имаше изпити по специални предмети. В соца доста трудно се влизаше във ВУЗ. Вземаха се оценки от дипломата за средно. Именно тогава висшето образование имаше стойност за разлика от сега за справка Харвардските специалисти
152
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 202..Прав си ,това беше начина да се противопоставят на уж сепаратистите.Хората не искат в Украйна и това е.А щото не иска ли трябва да се избиват.Така се стреляше и по бесарабските българи,защото не искат да се включат в нацистката армия Ама ти си пиши никой не ти пречи,имаш право на мнение.
151
0
 
6
 
! Отговори
Малкекс преди 1 година
До Алекс ... По същия начин както неядрените афганистански селяни изритаха богатите , технологични и ядрени САЩ ... След като краварчетата 20 години победоносно унищожаваха талибани ... докато успеят да се качат на самолетите си и талибаните владееха 100% от Афганистан . Че даже за няколко милиарда оръжие и екипировка изоставиха там .... Ахахахах.
150
5
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Петров Е,как тогава неядрените афганистански селяни изритаха ядрения СССР от държавата си.?
149
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще приключи като света разбере,какво всъщност подкрепя.Едно марионетно правителство,което стреля по собствените си граждани,а даже се опита да разпали трета световна война.После Русия била виновна,че се противопоставя на това.
148
3
 
8
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Без значение, кой крив, кой прав, неядрена държава няма как да победи най- силната ядрена държава в света. Още повече, пред опасността от края на света, т.н. Запад може само да наблюдава безучастно как от Украйна ще остане само една разорана територия. Като за начало Зеленски призовава украинците да напуснат държавата си, само за през зимата! Пък после, след парада на Червения площад, ще се върнат за постоянно...
147
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено Фамилията Байдън и съдружници имат някакви планове за Украйна и благодарение само на тях войната в Украйна все още продължава . В момента в който Тръмп стане президент помощите за Укрите ще спрат и Русия ще си подели със САЩ територията на отдавна несъществуваща Украйна. Това беше опланирано преди години когато ЗАЕДНО Русия, Англия и САЩ убедиха наивните украинци да се откажат от ядрените си оръжия и да ги върнат на Русия .... като и обещаха независимост ... ахахахахаха. Наивници .
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, който знае поне малко за въоръжения конфликт в Украйна, ще разбере суровата истина: ако не бяха САЩ, страната на Владимир Зеленски щеше да бъде обречена.Руският президент Владимир Путин отдавна щеше да проведе парад на победата в Киев.
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин отдавна щеше да проведе парад на победата в Киев, ако не беше Америка, пише Bloomberg. Без нея Украйна е обречена. Авторът уверява, че нищо важно и сложно не може да се направи без Вашингтон и критикува европейците, които, напротив, правят срамно малко.
144
8
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Войната приключва в деня, в който САЩ и ЕС спрат да я финансират.
143
2
 
2
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
До Анонимен ..192...Прав си,той ,Хитлер, печели и войната срещу Щатите,ама в Нормандия са му направили десант ирокези с канута и алеути с каяци.....
142
8
 
12
 
! Отговори
Укроооп, преди 1 година
Войната шеше да е свършила 100 пъти досега, ако САЩ, Англия, почти цял ЕС, Австралия не ви засипват с оръжия! И не ви плащат пенсии, заплати и всичко друго! Просяци и лъжци, които искат с лъжи да разпалят световна война!
141
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен178 Айде сега обърна палачинката,, Америка не била губила територии. Нали твърдеше че не била губила война бе мека китко? А, и за последно Америка беше наритана от едни индивида в Афганистан. Ще те разочаровам но Америка е губила територии и то точно от Русия. Съжалявам че ти развалям мокрите сънища но е така. А, сега питай коя територия е загубила Америка та да ти се посмеем още.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РусияСамо хора дето няма,ама нищо.140 000 000 поданици?
139
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е вярно. Напротив още в началото украйна е силно милитаризирана. Освен това има клипове които показват военно обучение на хората дори и на децата. А населението на Русия точно обратно възпитавано в обич към СССР. Това изигра лоша шега на Русия. В началото те са пускали украинските военнопленници по живо по здраво а украинците точно обратно с жестокост избиваха руските военни пленени от ВСУ. САЩ и ЕС наложиха санкции и стъписаха Русия от самото начало те подкрепят укр.те
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 169....Америка не е губила територии.Воювала е и губила.Но не и територии.Москва напротив.Превземана е от французите.Пррвзета е и от Хитлер.И от Чингис хан.На когото 300 години са васали.Русия не веднъж е губила и от Турция.В Кримската война губи Крим от англичани и турци .Във Първата световна война е победена от България и Германия и капитулира.
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би ще приключи в края на Януари или февруари най късно март.