Русия не иска мир, ще се стреми към военно решение в Украйна

Всеки мирен план за Украйна трябва да признава руската анексия
28 дек 2022 18:45, Александър Попов
370
Русия не иска мир, ще се стреми към военно решение в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Всеки мирен план за Украйна трябва да признава руската анексия на четири нейни области, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Песков отхвърли мирния план от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски. Всички предложения за слагане на край на конфликта трябва да отчитат "днешните реалности", предупреди говорителят на Кремъл, според когото Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна вече са част от Руската федерация.

Русия анексира тези четири украински региона след референдуми през септември, отхвърлени от Киев и Запада като фалшиви. Освен това Москва на практика не контролира изцяло нито една от тези области, отбелязва Ройтерс.

Зеленски представи мирния си план миналия месец. Украинският президент лобира за своята инициатива, която обсъди с редица чуждестранни лидери, сред които и президентът на САЩ Джо Байдън, и призовава за провеждането на световна среща на върха за мир на тази основа.

Планът предвижда изтеглянето на руските войски от международно призната територия на Украйна (т. е. от всички окупирани от 2014 г. територии). Москва на свой ред многократно увери, че е готова да преговаря с Киев, но казва, че не вижда желание от негова страна, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Във всекидневната си сводка за хода на войната Институтът за изследване на войната коментира днес, че Русия не се е отказала от максималистичните си цели в Украйна и не възнамерява да води сериозни преговори. Базираният във Вашингтон мозъчен тръст цитира изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров от вчера, че страната му ще продължи да се стреми към военно решение на конфликта, докато украинското правителство капитулира пред нейните условия.

Киев и Западът са "добре запознати с предложенията на Русия за демилитаризация и денацификация" на контролираната от Украйна територия, заяви вчера Лавров в интервю за ТАСС и предупреди, че руската армия "ще реши тези проблеми", ако тези искания не бъдат изпълнени, припомня Институтът за изследване на войната в сводката, публикувана на неговия сайт.

Американският изследователски център отбелязва, че руските искания за "демилитаризация" имат за цел да лишат Украйна от капацитет да се защитава при нови атаки, а под "денацификация" се има предвид смяна на властта в Киев.

Лавров също призова Украйна и Съединените щати да признаят анексирането от Русия на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
12
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Значи Русия не иска мир.Иска капитулация на Украйна.Украйна е без избор.Трябва да се бие за свободата си.Цивилизованият свят е длъжен да и помогне да унищожи Злото.
184
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще поживеем и ще видим какво е да искаш друго е да можеш Русия не може да си оправи собствената територия тръгнали да оправят чужди държави Скоро Московските блата ще ги погълнат Кремълските шизофреници
183
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди два дни всички *** пишехте как Русия иска преговори, иска да приключва войната и тем подобни глупости сега ново 20
182
7
 
7
 
! Отговори
Тттт преди 1 година
До 206. Тя Украйна се разпути сама, от летища, енерго,топло, вода , а бе дълъг списък.
181
10
 
13
 
! Отговори
до199 преди 1 година
Така е, но не точно Русия, а един самошедший и една клика около него. Русия няма да излезе от тая война цяла, независимо какво ни очаква. Когато залагаш всичко, губиш всичко. Доказано.
180
0
 
7
 
! Отговори
Хаха СЛОЖНО ВРЕМЕ преди 1 година
До 204Пробвал ли си дървото ,гледам си запознат с матерята на матеряла. Къде има мир по света бре мис Каприз ? ИКОНОМИЧЕСКИ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ
179
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна разпути летището в Енгелс, ще разпути Кремъл и Русия.
178
3
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До ЦъТе американите я анексираха вече бе ,не чу ли ?Фактите с кадрите на астромавтите ,а пък се готвят и да продават билети за пътуване до там -милиарди балъци ...произведено в Лунапарк.
177
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин, щом не искаш мир ще ядеш дървото.
176
11
 
8
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
А не искате ли и Луната да анексирате??? Днес Луганск и Херсон, утре - Одеса и Варна.
175
3
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До 200То ти обичаш и фашист -капиталист да се прави на дядо Коледа .Ама много филми си гледал. ххахаахаа Вярваш ,че ще ти подарят ферари ,а получваш заплата от 1000 лв . Така с вярваният във светлият капитал -изъм(утопия) . Продължавай да бълнуваш за комунизма дето го няма.
174
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е сиренцето в капана.Батюшката захапа сиренцето и капана ще щракне. Скоро.
173
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше трагично щеше да е смешно. Най-обичам комунист-депутат да се прегръща със СССР. Най-обичам децата на комуниста-депутат да се прегръщат със САЩ. Най-обичам сина на комунист да ми говори за човешки права и демокрация.
172
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е заложила всичко в тази война. Скоро ще разберем какво е ядрена война и края на света.
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реално ми еАми и Хитлер ,самият той е евреин ,ако знаеш колко касти са евреите ...загатвам ако сте чели.Та това не пречи на евреи да бъдат фашисти ,както богати се борят срещу бедни ,нормално е.Но какво ли да обяснявам. То все едно една богата фамилия да мисли за свойте бедни братя след като има приоритети и вярвания ...затварям вратата.
170
20
 
15
 
! Отговори
Тттт преди 1 година
Не мога да ги разбера тия англосаксонци. Не им харесваше царска Русия, пратиха Наполеон, после русите маршируваха в Париж. След това не им хареса съветска Русия, подтикнаха Хитлер, после пак русите маршируваха в Берлин. Сега не ви харесва и тази Русия. Този път къде ли ще маршируват?
169
0
 
5
 
! Отговори
Ердо преди 1 година
дето искаше някоя вечер да иде в Атина, номиниран за нобелова награда за мир!
168
8
 
6
 
! Отговори
Реално ми е преди 1 година
Според реално гледащия на нещата русофил, евреина Зеленски бил фашист. Айде последния, моля Ви се, нека затвори вратата. Благодаря Ви!
167
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 192То реално истински фашист ,а не човек е самият Зеленски. Миналото и настоящето го доказват .Всичко друго е бля-бля.
166
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално гледащите на нещата яко са потънали в блатото на руската пропаганда и дезинформация, както и във фашисткото обожание на Путин! Един лидер, една държава, един народ, *** е така, другари реално гледащи на нещата пахахааххаха.