Ген. Събев: Армията на Украйна е подготвена и с боеприпаси

Русия продължава да воюва с „маса“, а не с технологии
3 фев 2023 12:36, Елка Василева
218
Ген. Събев: Армията на Украйна е подготвена и с боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили имат проблеми с въоръжението и боеприпасите, каза военният експерт ген. Съби Събев пред Nova news. Той добави, че украинската страна е добре подготвена, стяга резервите, натрупа боеприпаси и очаква доставките на въоръжение от западните страни.

Още по темата
Събев смята, че много твърдо и добре подготвени ще посрещнат офанзива от страна на Русия.

След превземането на Северодонецк и Лисичанск руската армия няма сериозна победа с изключение на превземането на Соледар, където руските войски дадоха много жертви, каза още Събев.

По негови думи руската армия няма да насочи удара си към Бахмут.

Русия продължава да воюва с „маса“, а не с технологии, посочи генералът.

От военна гледна точка по-добър вариант е да се омаломощи руският настъпателен капацитет, след което да се предприеме, без изчакване, решителна контраофанзива с новото въоръжение, каза Събев.

Неговата прогноза за хода и изхода на войната през тази година е, че тя ще бъде решаваща. “Ако хипотетично Русия успее да окупира Донецката и Луганската република окончателно до административните граници, може би ще предложи да се седне на масата за преговори. Украйна, разбира се, няма да се съгласи. При толкова окупирана територия никой няма да преговаря. Ако Украйна успее да излезе на Азовско море и да разсече фронта на две части, тогава се създава критична ситуация за войските в източната част на Херсонска област и Крим. Така ще възникне въпросът дали Русия няма да бъде принудена да седне на масата за преговорите и да изтегли войските си от украинска територия“, каза ген. Събев.

Неговото мнение е, че дипломатически преговори в краткосрочен план не се очертават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз гинерал требва да пратим в украйна да види кое как става
115
8
 
43
 
! Отговори
У-ууууу преди 1 година
Тоя е за психиатър, за какво Азовско море бълнува. Ако всичките ни генерали са такива, жална България. Един реален анализ не може да направи.
114
7
 
38
 
! Отговори
SS преди 1 година
Повръща ми се от тия от клуб Атлантик . Мръсни комунисти пребоядиса ли се за една нощ . Тия утре и фесове могат да сложат заради гювеча .
113
5
 
29
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Подготвена или не все тази.Срещу Русия надежда в началото много пъти е имало,но лек над триста години не е намерен.
112
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събев да целува ръка на Америка за България. И да скрие дипломата от военното училище. Територии, разсичане на фронтове и пр. - остават за журналистиката. Във войната са важни унищожението на въоръжените сили и ресурсите на противника. Докато това не е факт, Украйна ще тегли тегло.
111
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армията на Украйна да се готви за ония свят.
110
0
 
25
 
! Отговори
SS преди 1 година
А ,ако ви кажат,че сте положили клетва,кажете на н.и.щ.о.ж.е.с.т.в.о.т.о ,че това е кух ритуал,породен от законовите разпоредби,а не доброволно .Те и депутатите дават клетва ,че ще служат на народа ,а служат за собствените си и партийни интереси .Защо за тях закона да не важи,а за вас да важи ?
109
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тцъ, тцъ, тцъ, гледам ТЪгарев съм го изписал. Отвътре ми е дошло, верно ми става тъжно, като го слушам тоя и подобни. Иначе, Магарев и Шашмаланов им отива, чудесно ги прекръстиха по сайтовете!
108
0
 
12
 
! Отговори
Петрос Вангелис преди 1 година
Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов, Шивиков и Събев = ТОП 4 ГЕНЕРАЛИ на Воллгария ! :)))...Муахахаха . И ген. Радев бих добавил .
107
2
 
26
 
! Отговори
SS преди 1 година
И ако ви мобилизират и ви кажат ,че имате дълг към родината,отечеството и прочие глупости кажете на шапкара ,че вие не вземате заплата за това ,нито 20 брутни заплати при пенсиониране ,нито пенсията на шапкар т.ъ.р.т.е.й .Кой е по задължен тогава ?
106
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия воюва с маса, не с технологии?! Моите впечатления са други. Но дали не затова ми спряха руската телевизия?
105
0
 
10
 
! Отговори
до 108 преди 1 година
Точно така - Тагарев и Шаламанов бяха, благодаря! Ей, все им забравям имената на тези експерти. Сигурно повечето българи сме така, затова ни пускат Съби Събев, лесно се помни.
104
13
 
1
 
! Отговори
ЛОЙД ОСТИН-Мин.Отбра преди 1 година
ГЕНЕРАЛ СЪБЕВ И ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ = ВЕЛИКАНИ И ПРИЯТЕЛИ НА САЩ И НАТО !
103
0
 
16
 
! Отговори
БайХ.Й преди 1 година
От кога наОлигофрените започнаха да им викат генерал ????
102
1
 
23
 
! Отговори
SS преди 1 година
Извинявам се ,че съм краен с изказванията си но лично,аз изпитвам почти генетична омраза към Бг военните и ченгетата .Особенно пък към бивши комунисти Сега първи ,,демократи"
101
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Тъгарев и Шаламанов явно се усетиха, че не са много да им се дава думата. Ама Събев са го упущили. Ще го приберат и него.
100
19
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами нормално е, технологиите са скъпи, а денги нет, но затова пък пушечно месо в путинова раша есть ... !!!
99
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде отидоха Тугарев и Шейтанов? Да не са на фронта вече? Ще ми липсват тапотиите им по телевизията.
98
2
 
17
 
! Отговори
SS преди 1 година
Пази боже да стане война и с такива генерали да воюваме . Бг шапкара е ***,нищожество който от 1945 год не е направил нищо за държавата и народа си освен да яде и пълни тоалетната.
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да защити "спеца"? Ш,*** удаЙти в плюмки! Абе кой ги прави такива генерали, та излезли и акъл да ръсят. Явно добре се плаща за изявите им.