Настъпление на руската армия по няколко направления в Донбас

На южния фронт украинските войски срещат упорита съпротива
3 юли 2023 09:44, Елка Василева
149
Настъпление на руската армия по няколко направления в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия настъпва по няколко направления в Донбас, съобщиха от украинското министерство на отбраната.

Атаките са насочени към Адвеевка, Маринка, Лиман и Сватове.

Още по темата
Обстановката е доста усложнена според украинския заместник-министър на отбраната Хана Маляр.

Продължават боевете около Бахмут, като по южния фланг украинците напредват с частичен успех.

На север обаче руското командване е прехвърлило два десантно-щурмови полка.

На южния фронт украинските войски срещат упорита съпротива в опита си да пробият път към Бердянск и Мелитопол, предаде БНР.

Тази нощ бе обявена въздушна тревога в няколко области, след като е било засечено изстрелване на крилати ракети "Калибър" от руския Черноморски флот.

Постоянният представител на Русия в службата на ООН и други международни организации в Женева Генадий Гатилов зави, че няма основания да бъде запазено сегашното положение на Черноморската инициатива за зърното, тъй като няма напредък по прилагането на руските условия. След последното удължаване споразумението, което дава възможност за износ на украински зърнени култури с морски транспорт, е в сила до 18 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
21
 
! Отговори
Запалих свещ преди 10 месеца
и се помолих за сили на Вова! Дай му Боже сили, да довърши започнатото и фашистката западна империя да рухне най-после.
115
1
 
9
 
! Отговори
Валяк ще мачка преди 10 месеца
нео-нацистите и изповядващите тези мракобесни идеологии! Ще платят за греховее си!
114
3
 
11
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Сигурно са настъпили,защото другите са се разбягали.Все пак изпращането на съвременни Катюши е знак за отбранителна стратегия.Нито една от тях не е унищожена в Афганистан,Сирия и там,защото са качени на платформи на Т-72 и най-вече са силно бронирани заради термобаритните заряди,с които стрелят по тройки,като всяка от тях с един залп покрива 8 футболни игрища,а температурата е 3000 градуса по Целзий,а стоманата се топи при 1400.Как се атакува с групирани танкови при такива страшилища?
113
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 117 Муаххахахахаа...кравар умирсаааан, още когато Пригожин каза че тръгва към Москва да сваля Путин и ви казах в този форум, че този е актьор до дъното на костите си и ще стане както с Бахмут. Уж се изтегляше оттам (Бахмут), а той го превзе след 2 седмици. Казах ли ви че ще е същият сценарият и с "похода му" към Москва, тоест че ще подведе всички вас КРАВАРИ и няма да тръгне към Москва? А?????Мухахахахахахахахахахахаха.......
112
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Катиров си е бил камшика и се е измел от Рашата.
111
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Я, копейките се развихрили тук. Ама никакви г инямаше докато пирожката настъпваше към москва, бяха се изпокрили в дън земя. Както всъщност изчезнаха и тез дето късаха потници за чалгаря преди време. Мда, всяка лъжа - до време / докат има парички/.Между другото що забравиха филма, тъкмо му нахравиха реклама и искам да го гледам, ама не можело. Възраждане не давали. Сам она мен ли ми прилича на диктатура?
110
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мухахахахаа...100 милиарда долара им даде запада на тези фашисти под формата на оръжие и военна техника и братушките пак ги бъхтят като брашнян чувал. Муахахаххахаа....представяте ли си ако я нямаше тази помощ? Ми то за една седмица и Зеленски ще е вкаран в някой ГУЛАГ. Не повече.
109
0
 
11
 
! Отговори
Какво следва преди 10 месеца
В Маринка са чеченците на Рамзан Кадиров. Так става същото, както в Бахмут (вече Артьомовск). Украинската армия се е окопала здраво, но чеченците бавно но сигурно ги изтласкват оттам.
108
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия може да спечели само ако американците им помагат.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Здравков, лекуваяй се. Чист психопат си!
106
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 10 месеца
До Анонимен 110: Ще заседават в Хага, как не. Нали трябва да си оправдават заплатите. А опорната точка им е вече спусната. Не е нужно човек да е екстрасенс, за да знае какво ще измислят.
105
0
 
3
 
! Отговори
А ние какво вършим? преди 10 месеца
Търсим под лупа замърсяване на Черно море за да си провалим туристическият сезон.
104
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Хага днес се открива международно бюро, натоварено със задачата да води разследвания във връзка с руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.
103
2
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Според Жозеп Борел броят на мирните инициативи се увеличава. Да, увеличава се броят на мирните инициативи. Но няма нито една от ЕС. От ЕС има само доставки на оръжие и пари за да може войната да продължи колкото се може по-дълго. А точно този шушумига Борел отговаря за дипломацията в ЕС.
102
1
 
6
 
! Отговори
доктор Здравков преди 10 месеца
До: номер 97 (Таня) Блажени са вярващите, защото тяхно е Царството Небесно!Щом тия лъжи те правят щастлива, вярвай си, луд на шарено се радва!Но това не отговаря на истината. Дори да има някоя дума вярна, всичко е изкривено представено. Така преди извъртяха думите на Зеленски че бил се отказал от Бахмут.Изобщо нямаше нищо вярно, единственото вярно докато беше в Япония е че спомена името Бахмут.Но, щом лъжата те прави щастлива, вярвай, сигурно и opгазъм получаваш...
101
12
 
2
 
! Отговори
До 99 Анонимен преди 10 месеца
Да бее,досущ като вас русоробете,когато Пригожката тръгна към Москва,а Вовата запали самолета и още го е страх да се върне хахахах. Никакви ви нямаше. Чакахте за опорките и те дойдоха след два дена. Естествено малоуумни,както всички други преди! Това бил гениален ход на Путин и Прогожин хахахахах. Всеки гаф на русията е нейн гениален ход! Затова една година превзема Киев. А гениалния им ход унизи Вовата до няма и къде хахахах
100
1
 
7
 
! Отговори
Линда галопа преди 10 месеца
Свърши им съветското оружие и със западното са напреднали 130 кв.км - 10 х 13 км,а дали са отстъпили и колко кв.км се не знае.
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не е вярно , или руснаците настъпват около Москва !!!!!! Нали им избихте цялата армия и *** не остана. Плашите запада да ви дава още пари нали така хитреци малки украински. При това Путин е едновременно болен от рак или умрял преди 10 г и това са му двойниците. Иначе от рака трябваше да е умрял още мин година. Но укрите го поискаха жив за да види победата им. Има да живее още умрелия болен Путин .
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви Украйнци фашисти, просто Хазарската мафия управляваща Сащ е избрала утайките на украинското общество за да ги използва за свойте пъкленни цели..... *** у Москва и той носи вина като спонсорира корупцията в росия да продават суровини от русия на запада и спечеля ата валута директно се изнасят в Хазарските Банки.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе лъжете ги тия урки, че печелят. Нека форумните урки пишат та пишат... На ваксер и уркопитек акъл не се дава. Те просто млъкват в един момент......