Настъпление на руската армия по няколко направления в Донбас

На южния фронт украинските войски срещат упорита съпротива
3 юли 2023 09:44, Елка Василева
149
Настъпление на руската армия по няколко направления в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия настъпва по няколко направления в Донбас, съобщиха от украинското министерство на отбраната.

Атаките са насочени към Адвеевка, Маринка, Лиман и Сватове.

Още по темата
Обстановката е доста усложнена според украинския заместник-министър на отбраната Хана Маляр.

Продължават боевете около Бахмут, като по южния фланг украинците напредват с частичен успех.

На север обаче руското командване е прехвърлило два десантно-щурмови полка.

На южния фронт украинските войски срещат упорита съпротива в опита си да пробият път към Бердянск и Мелитопол, предаде БНР.

Тази нощ бе обявена въздушна тревога в няколко области, след като е било засечено изстрелване на крилати ракети "Калибър" от руския Черноморски флот.

Постоянният представител на Русия в службата на ООН и други международни организации в Женева Генадий Гатилов зави, че няма основания да бъде запазено сегашното положение на Черноморската инициатива за зърното, тъй като няма напредък по прилагането на руските условия. След последното удължаване споразумението, което дава възможност за износ на украински зърнени култури с морски транспорт, е в сила до 18 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никаква файда от форумните ***!!!
95
13
 
2
 
! Отговори
До Умирисната копейк преди 10 месеца
Умирисънааа копейкааа хахахха отдавна си мъртъв по всички направления на живота,просто още не го знаеш. Може би ако не си спиртосан 15 часа в денонощието ,може и да разбереш нещо,но едва ли! По-добре нон-стоп пиан,че ако изтрезнееш ще разбереш що за нищо човек си и ще се метнеш от някъде. Хахахах айде наздраве,мен не ме мисли! Аз контранастъпвам към една чаша мента със спрайт и лед на Каваци. Пред мен една рускиня с убаво дупu ми прави демя още по-убав. Ти бягай наливай одиколона и наздраве хах
94
2
 
12
 
! Отговори
Таня преди 10 месеца
Браво, браво, БРАВО! Толкова съм щастлива! Смачкайте неонацистите, братя! Нека треперят от страх, когато чуват артилерията да свисти покрай тях! Нека нацизма бъде унищожен веднъж и завинаги!
93
15
 
2
 
! Отговори
доктор Здравков преди 10 месеца
До: номер 93 Аз това освен в "днес беге" не съм го чел никъде.Защо четеш "днес беге" според когото украински зам. министър бил казал нещо си?Защо не слушаш самите украински министри? Защо не четеш украинските медии, които казват доста по-различни неща?Да си руснак в днешно време е проклятие.А русофилията е нелечима болест, и ти си живото доказателство.
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Здравков, краварски вмирисняк, щом украинския зам. министър на отбраната казва че обстановката е доста усложнена значи само едно- украинските войници са в плачевно състояние. Понял, краварски вмирисник докторски?
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
дв
90
13
 
0
 
! Отговори
доктор Здравков преди 10 месеца
До: номер 89 (Киряк Стефчов) Русофилията е нелечимо психично заболяване.Да си руснак в днешно време е проклятие.Кои държави поддържат нацисткия режим на Путин в Русия?Знаем за Иран, който им праща дронове да убиват мирни украинци, знаем за Сирия, може би Северна Корея? Все държави в които никой не иска да ходи.Далече от цивилизацията.
89
12
 
1
 
! Отговори
доктор Здравков преди 10 месеца
До: номер 80 (Яко) Русофилията е психично заболяване за което, за съжаление не е известно засега да има лечение.Нали ги гледам, преди дни буквално украинците стъпваха в руски окоп върху трупове?А ти си вярвай в измислени новини. В днешно време да си руснак е проклятие.Самите руснаци зад граница (които мразят Путин) ги е срам да казват че са руснаци.Затова казват че уж са украинци.
88
3
 
11
 
! Отговори
Киряк Стефчов преди 10 месеца
Всеки път когато някой от украинското командване каже че ситуацията е "усложнена" разбирайте украинците *** като кучета и контраофанзивата им претърпява поредния провал. Ако Зеленски скоро ще оправдае стотиците милиарди изсипани от Запада в нaциcтите му ще започне да му е трудно да оправдава и собственото си съществуване. Американците не обичат слуги, които не могат да свършат поставените им задачи независимо колко пари наливаш в тях.
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 86 Тетка, краварке, така се разбягахме че 24 часа след като Пригожин тръгва към Москва да сваля Путин се спукахме от смях, като каза че е объркал посоката и тръгва за Беларус, а вие останахте с напълнени *** че ви изпързаля зловещо готвача на Вова. Муахахахаха......Не мога да спра да се хиля от една седмица как всички вие краварите му се вързахте на тоя актьор Пригожин! Муахахахахахахахахаа......впрочем как върви великата украинска контраофанзива, краварке? Муахахахахахах.......КРАСОТААААА
86
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Войната ще свърши,когато блатарите бъдат изгонени от окупираните територии и ВСУ стъпи на руската граница!
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе лъжете ги тия урки, че печелят. Нека форумните урки пишат та пишат... На ваксер и уркопитек акъл не се дава. Те просто млъкват в един момент.......
84
11
 
4
 
! Отговори
Тетка преди 10 месеца
малко "добри" новини за копейковците, че последните седмици много им беше тъжно, особено с временната истерия с Пригожин, всички се разбягаха като пилци после се върнаха все едно нищо не е станало, хаха смех и първо герой после враг на народа, за седмица му смениха статуса, *** са смях и така ще си останат за вблизко бъдеще, просто не се променят :)
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 82 Краварски вмирисняк, какво става с украинското контранастъпление? Впрочем тази новина доста ти е наранила *** краварска душичка. Личи си! Ще трябва да свикваш, защото сега се започва боят над украинските фашисти. Още нищо не сте видели, краварски убитачец умирисан.
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хаха,как така настъпват руднаците не може така веднага да преминат в отбрана само развалят контрата на урките
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господ да пази България и Русия!
80
16
 
5
 
! Отговори
До 77 Анонимен преди 10 месеца
Единственият вмириисан тука си ти ве пич. Миришеш на евтина водка и спирт в комбинация с непрано бельоо и не къпан гьz! Такива сте всички копейки. Без бъдеще и без паричието ви смазва. Приравнявате се с руснаците и затова им симпатизирате. Ааа заправих да спомена и псиx0 отклоненията ви.
79
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Моля се за всеки руски войник и дано да успеят да прекършат укрофашистите максимално скоро.
78
6
 
20
 
! Отговори
Яко преди 10 месеца
Айде, русите почват да мачкат! Експлозии в Суми област! ЧАО НАЦИТА!
77
20
 
6
 
! Отговори
доктор Здравков преди 10 месеца
Русофилията е психично заболяване. И не се лекува.