Зеленски: Военната помощ ни е приоритет

Общо три са приоритетите на Киев в момента
12 юли 2023 14:18, Стела Стоянова
29
Зеленски: Военната помощ ни е приоритет
Снимка БГНЕС

Военната помощ за украинската армия на бойното поле е един от приоритетите в дневния ред на Киев. Това подчерта в Литва президентът на Украйна Володимир Зеленски. Във Вилнюс той участва в първото заседание на новия Съвет НАТО-Украйна, насрочено за втория ден на срещата на върха на Алианса, съобщава БНР.

В новия формат Киев ще има равни права като съюзниците от НАТО и ще участва с тях в кризисни консултации по важни въпроси, свързани със сигурността. Политическата платформа дава възможност Украйна да бъде на една маса с 31 държави членки на алианса.

Преди участието си в първото заседание на съвета НАТО-Украйна във Вилнюс Володимир Зеленски подчерта, че в дневния ред на Киев има три приоритета.

"Новият пакет военна помощ в подкрепа на украинската армия бойното поле, на второ място поканата за членство на Киев в НАТО и мерките за гарантиране на сигурността на страната. Това са въпросите, които искам да обсъдя с партньорите. Ще настоявам за гаранции за сигурността на Украйна по пътя ѝ към членство в НАТО".

Още по темата

Подкрепата си за Украйна декларираха отново тази сутрин председателят на европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел, които са във Вилнюс за съвместно заседание на Северноатлантическия съвет с партньорите от Азиатско-тихоокеанския регион и Европейския съюз.

"Подкрепяме Киев в продължение на 16 месеца, докато войната на Русия се ожесточаваше, като мобилизирахме финансова подкрепа в размер на 70 милиарда евро и доставихме военно оборудване по безпрецедентен начин в зоната на военните действия. Скоростта, с която Украйна напредва по пътя към Европейския съюз, е впечатляваща. Киев е пример, че ако една страна покрие необходимите условия, може да ускори процеса по пътя към еврочленство", коментира Фон дер Лайен.

"Това е изключително важна среща работим заедно с НАТО, за да гарантираме сигурността на Украйна", посочи на свой ред Мишел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: натовилнюсЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приоритет ти е белото.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленнски военната помощ що за война се води Някой води война с помощ а без помощ докъде щеше да е И да писна ми и от него и от урките дето се разтакават щот те се разхождат у нас на почивка оликлузив храна и спане Тези дето са у нас що не се бият за Украйна и не са само майки с деца и мъже има които могат да се бият за Зеленски но не го правят Що ли ??
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се дават купчини оръжия на покраинците е като да се дават купчета дрога на наркомани със самоубийствени наклонности. ФАЩ им помага единствено да се самозатрият, за да направи някой друг долар печалба покрай това...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоз през 2 секунди статия за него, приказва повече от жена сигурно :)))
21
1
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Как мазно се хили сатанинското изчадие което копнее войната никога да не свършва ...напротив ! Умира си да въвлече и други държави в амбициите си ...неговите и тия на САЩ ! Мечтания "Нов Близък Изток" !
20
3
 
2
 
! Отговори
Гого Мадурев преди 9 месеца
До "до Гого". Ти май не знаеш нищо, ама плещиш за втори фронт. Ми много ясно, че ще открият за да спрат болшевиките, в една изцедена Германия, слаба Франция, ясно, че няколко милиона крепостни селяни ще стигнат до Париж. Ама е лесно да само да цитираш без да мислиш. Най-вероятно си потомък на такива дето е трябвало на село да си останете
19
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Мирът е най ценен и трябва да е приоритет.
18
3
 
7
 
! Отговори
до Гого преди 9 месеца
Втори фронт беще открит в края на войната.Запада и САЩ се уплашиха от съветското влияние на Запад.Прочети преди да пишеш глупости.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САМО ТОЯ ЛИ НЕ РАЗБИРА ПОВЕЧЕ ВОИНА ПОВЕЧЕ УБИТИ УКРАИНЦИ
16
19
 
1
 
! Отговори
Гого Мадурев преди 9 месеца
Много ми е интересно, защо когато Зеленски иска помощ, много хора го оплюват!?!?Може би същите тези хора не знаят, че ако САЩ и ОК (UK), през втората световна война не са помогнали на СССР по същия начин, днешните български поддръжници на режима в Кремъл щяха още да са на село и България щеше да една различна, най-вероятно развита балканска държава. А СССР вероятно нямаше да дочака и 1944 г, камо ли 1945 г
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев изобщо не трябваше да приема тоя наркоман в президентството, но след като отхвърли референдума на Костадинов ЛЪСНА картинката за него в пълния й блясък. БОКЛУУУУУК РАДЕВ, мислех те за достоен човек, а не краварски слуга. Боклууууук!
14
2
 
12
 
! Отговори
Bai Dun преди 9 месеца
Просяци !!!!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уркопитещината няма граници! Наглост и безумие!
12
2
 
23
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
тоя зелен плъх не можа да разбере как го пързалят запада, докато разбере ще погуби милиони укри! това е то, да се подлъжеш с американския рай, и сляпо да вярваш на подлите янки!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Реално НАТО води тази война, но на украинска територия. Ако не е просията на наркомана отдавна да е приключило всичко, но с тази война се правят яко кинти и ние не сме изключение и няма да му се види края скоро.
10
1
 
16
 
! Отговори
Ахахахаха! преди 9 месеца
"В новия формат Киев ще има равни права като съюзниците от НАТО и ще участва с тях в кризисни консултации по важни въпроси, свързани със сигурността." - И? това как и помага? те и сега сядат, стават, лягат, пълзят под и около масата, но как по-точно това променя нещата на по-добре за Украйна?
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наркоманчето е готово всички да вкара във война!!!
8
3
 
22
 
! Отговори
Зевзек преди 9 месеца
Хич не обичам просяците
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато има глупави българи да плащат за териториалните претенции на украйна. Която е 7-8 пъти по-голяма от България.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тъпчат го с наркотици...иначе не би могъл психически да издържи на натиска!!!