Русия: Предотвратяваме украински опити за пресичане на Днепър

Украйна: Държим позиции на левия бряг на реката
21 ное 2023 08:08, Елка Василева
103
Русия: Предотвратяваме украински опити за пресичане на Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заяви, че предотвратява опити на украинската армия да премине Днепър в южната Херсонска област. Украйна обаче заяви преди това, че нейните сили удържат позициите, които завоюваха през последните дни на левия бряг на реката.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

Още по темата
Морската пехота на Русия пресича всички опити на украинските въоръжени сили да направят десант на острови в Днепър или на левия бряг на реката, заяви рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

В комюникето се отбелязва, че противникът търпи загуби в хора и техника.

Украинските въоръжени сили удържат позициите си на левия бряг на Днепър, заяви обаче вчера генералният им щаб, цитиран от Укринформ.

В неделя украинската армия обяви, че е изтласкала руските въоръжени сили на от 3 до 8 километра от окупирания от тях ляв бряг на реката на Херсонска област.

В сряда Русия за първи път призна, че украински военни части са заели позиции на левия бряг на Днепър.
(БТА, Николай Станоев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
0
 
! Отговори
Днепро Киниеф Слава преди 5 месеца
Най вече ЗелениятГлист иска за срам, позор и обида да лепне на ЕЪйското знаме един пречупкан кръстьол за да стопли с дудм дум ракетише тръгнали от Вестише далекобойнише ракетише останалите администривни згради, военни складове и гаражи с техника и то само заради мисълта за гаврата, Твакопеле още ли не е схванало че руснаци, Щатисти, канадци и Англетисти са празнували Победата заедно стреляйки във въздуха преседнали по бреговете на Елба, ЦЯЛА ЕВРОПА Е АНТИФАШИСТКА - да чатне Киевското Щекатило
74
0
 
0
 
! Отговори
Славата Урината преди 5 месеца
По е важно са руските ракети да удярят заводите, складовете и магазините за лъбки, ски и шейни, с които като замръзне Днепър ако до тогава атентатният преврат с автомат не ликвидирал наркопалячището, Херр ГрюненШайзе дер Швеструхен
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За съжаление нивото на задокеанските трролеи е толкова ниско напоследък че не си заслужава човек да им отговаря. Някои от тях нямат елементарно образование знание или култура. Някои са от етноса и прочие
72
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 93 А аз гледах едно клипче 18+ как едни брадатковци се разхождаха из един огромен ВСУ бункер като по пода се въргаляха трупове на избити защитници. Та въпросните Брадатковци показваха наистина какви сериозно добри условия има там за постоянен живот. Освен това показаха че ВЪТРЕШНИТЕ СТЕНИ са 45см ЖЕЛЕЗОБЕТОН предатавете си колко бетон са изливали в донбас ВСУ за осем години в подготовка на подобни бункери.
71
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 92 Освен поста ми с "наследника" на Путин съм се стремил да говоря неща които лесно могат да се проверят в интернет. А за наследника едно е ясно няма да е толкова бавен и човеколюбен като Путин. Две години война в Ъкрайна срещу две седмици война в Газа... Евреите ползващи БРУТАЛНО ДИРЕКТЕН ПОДХОД КАТО СВЪРЗВАНЕ НА ДВЕ ТОЧКИ С ПРАВА ЛИНИЯ утрепаха повече народ от Руснаците. И Продължават да избиват.
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Морската пехота на Русия пресича всички опити на украинските въоръжени сили да направят десант ................. то от толкоз пресичане морската пехота вече е на привършване :)
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С две думи войната е защото Украйна не трябваше да предава Русия. Всички украинци говорят на чист руски език. Не е ли неудобно само да вземаш а нищо да не даваш. Още по зле елита се предаде на САЩ. Освен това многото НПО-та години на ред са настройвали хората срещу Русия. Това го виждаме и в България и всички бивши социалистически страни.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия и Украйна бяха заедно в СССР а преди това в Руската империя. Съветските лидери са дали Донбас на Украйна за да имат работническа класа. Сталин им дал западните градове а е компенсирал Полша с немски територии Обаче и Полша и тя е била в Руската империя но все пак те са имали държава. Хрущов им дал Крим подарък , Брежнев също ги толерира .При това положение Украйна предаде Русия и православието на Запада.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зависи кой за какво работи. Грубите изрази и метафори не работят в ничия полза. Напротив работят в полза вместо във вреда срещу когото са насочени. Но ти си знаеш.
66
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 86 ДА ПРИЕМЕМ ЧЕ ПУТИН СИ ЗАМИНЕ(няма значение как) Кой ще дойде на негово място? Кадиров - Киев ще намери начин да го обиди след това РФ ще пусне целия си арсенал и армия с военно временна мобилизация, целенасочено да улови Зеленски и правителство му и то без оглед на мирните жертви - Мини Газа ситуация. Друг Кой Медведев? Какво каза последно ще ви избомбим в 18 век - Унищожаване на електро генерацията(самите централи) без атомните и енерго структурата = Пандемия, Тотален БЛЕКОУТ...
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ненормално е да нападнеш съседа си и да се хвалиш че предотвратяваш опитите им да пресичат своята река в собствената им страна Перверзно е да се хвалиш с такова нещо Но путин е такъв - изкуфял дъртак който не знае къде се намира и какво прави Добре че му остава малко , и след смъртта му русия ще се взриви всичко ще дойде на местото си
64
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До генерал смърт Без помоща(глупсти помощ издръжката) на чужди държави Ъкрайна е свършена. 1.10.2022 ОФИЦИАЛНО Киев обяви ДЕФЛОТ. Но САЩ се намесиха и замазаха ситуацията. Да погледнем с какво собствено производство разполага Киев за да води война с РФ. Производство на дронове - тоест модифициране на граждански такива, дребно производство на Птур Стугна(100-200бр годишно) и ПКР Нептун(50-100бр Годишно оптимистично), някакви балистични ракети въз основа на РСЗО Смерч. Толкоз дори патрони не произ
63
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До генерал смърт - Да го кажем така "стратегическите" ракети (над 600км до там има наземни радар с които може да се извършва корекция) трябва да имат собствени навигационни системи. Геран и повечето дронове - ГПС насочване(Глонас / ГПС), Томахавка/Калибър - цифрова карта сравнявана с действителността от датчици(лазерни за да няма подсказки в радио ефира) Навигация чрез жироскопи и акселерометри - напълно автономна - стратегическите междуконтинентални ракети и черешката - запознаване на снимка
62
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен А КАК ДА Я НАРИЧАМ? Страна 404? О-крайна? "Демократична" Страна? - Още преди първите избори на които спечели "ПОТРОШЕНКО" бяха забранени половината партии и ограничени всички руски медии. Следващия президент преди да се кандидатира е бил буквално Комик Забранява и то без съд и присъда всички опозиционни медии, Тотална Цензура, Прекратява международни договори едностранно и накрая е решен да води война до последния Украинец Оня ден РФ части хванаха в плен БРЕМЕННА в 8 месец на фронта
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най прростите красравици по магазините пак стигнаха шест лева килото. Щото мазута за оранжериите е много ефтин. Такава ви е управията ай си.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боби моля те не наричай така Украйна. Лошо си го измислил.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки наблюдателен човек който е ходил на Дунава знае че има острови например при Белене и при Свищов. Същото е и на Днепър. Украинци може да има но само до островите. На брега са Руснаците и удържат фронта.
58
2
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Тия украинци от улицата, не знаят къде се намират като отидат на фронта. Гледахте ли как се обучават украинците на Запад? Слагат им в окопите бутове месо, да се размирише, та украинците да свикнат с миризмата на мрша като отидат на фронта.
57
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Ф16 ще оправят нещата. Лесно ще прелетят над Днепър, падайки на левия бряг :)
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вчера му пуснаха гласа на лидера на наркоманите не се беше чувал известно време нещо гласа му пресипнал яко що тъй от лъжи и измислици.