Олена Зеленска: Спре ли помощта от Запада, ще умрем

"Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация"
Обновена: 9 дек 2023 14:01 | 9 дек 2023 13:34, Александър Попов
531
Олена Зеленска: Спре ли помощта от Запада, ще умрем
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над Украйна ще надвисне "смъртна опасност", ако Западът оттегли финансовата си помощ за съпротивата срещу силите на руския президент Владимир Путин, предупреждава първата дама на Украйна Олена Зеленска, цитирана от ДПА.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски заявява, че хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната. Тези предупреждения тя оправя в интервю, дадено за Би Би Си в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ да одобрят новата американска помощ за Киев.

Още по темата
В четвъртък британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците, че блокирането на новия пакет от помощта за Украйна е "коледен подарък" за Путин. Тази седмица Сенатът - горната камара на Конгреса на САЩ, където управляват републиканците, блокира закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия.

Говорейки за неделното политическо предаване на Би Би Си, които ще се излъчи изцяло утре, Зеленска казва: "Ние наистина се нуждаем от помощ. Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем", заявява съпругата на украинския президент./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
0
 
3
 
! Отговори
0880 преди 4 месеца
До НЯМА ВЕЧЕ УКРАЙНА --- дали украинка от Харковска област може да закупи женски накити от Париж за 1 милион долара, г-жо зеленска?
439
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Ирландия намалява помощта за украински бежанци от 220 Евро на седмица на 38,8 Евро на седмица. България е просперираща и богата и дава по 50 лева дневно, да си зареждат ягуарите .
438
0
 
7
 
! Отговори
НЯМА ВЕЧЕ УКРАЙНА преди 4 месеца
"Олена Зеленска: Спре ли помощта от Запада, ще умрем" - Т.Е. ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАНИЕ, ЧЕ УКРАЙНА СЪЩЕСТВУВА САМО КАТО ПРОТЕКТОРАТ НА САЩ. Протекторат (от лат.: protection опека, защита) е форма на политическа зависимост, при която държавата, при съхраняване на държавно си устройство, е зависима в политиката си от по-силната държава протектор.
437
0
 
4
 
! Отговори
лицемери и двуличниц преди 4 месеца
До АзНие си обичаме Русия, смешниците са тези които се променят според това от къде духа вятъра. Родителите ви весело махаха с букетчета на манифестация към партийните другари, а вие сега сте супер-атлантици. Ето ги "смешниците"...
436
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Побързайте, моля!
435
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тая кифля е похарчила 1 милион долара за бижута в ню йорк....ама няма кой да спре "могилизацията"
434
9
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Гледам смешниците русофили как цъкат минуси яко! Цъкайте си смело, оставате си тотални смешковци ! :-)
433
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР Освобождава доста и ще продължава. Погледни картата и ще си отговориш колко е освободила. Явно ти е трудно мисленето, като задаваш такива *** въпроси.
432
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Умирайте, че съсипахте цяла Европа с малоумието си.
431
0
 
8
 
! Отговори
Михаил Петров преди 4 месеца
Не просто ще се смени посоката от която се дава нареждане , никой не иска толкова хора да умират. Просто друг командва. Това се вижда и сега
430
3
 
22
 
! Отговори
game over преди 4 месеца
В същност семейство Зеленски са вече мъртви,т.е.живи мъртъвци, но някак си не им се вярва.Поели са към Ада, където ще има вой и скърцане със зъби!
429
0
 
6
 
! Отговори
sssssss преди 4 месеца
Е, и?
428
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В "руския мир" Украйна е терористична държава, а Хамас и Талибаните са надеждни партньори.
427
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не забравяте най-смешното - според русофилите, Украйна била започнала войната.
426
13
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Някой знае ли името на едно населено място което "великата" руска армия да е окупирала след Бахмут? За един приятел питам.
425
1
 
18
 
! Отговори
европейски популис преди 4 месеца
е ще умреш я си декларирай доходите дето ги знаят милиони и ще си наведеш главата
424
19
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ЕС НЯМА ДА СПРЕ ДА ПОМАГА НА УКРАЙНА!
423
2
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 4 месеца
Дано жените на загиналите да не ви обесят надолу с главите, но мигновената смът от куршум в слепоочието не е за предатели и крадци. ***!!!
422
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според русофилите Украйна е изгубила цялата си авиация...три и половина пъти до сега. От къде идват украинските изтребители, който пускат сторм шадоу и джейдам бомбите, е мистерия в руския мир, а и е забранено да се пита.
421
2
 
37
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Рекапитулация: 1 264 000 УБИТИ укри. От каквато и да са националност да са, на вашата съвест лежат. Анулирана икономика и енергетика. От 40млн. в началото сега: 7млн са в Русия, 10млн са в Западнала Европа и около 8млн. са в присъединените области. На оставащите около 15млн. само пенсии и заплати не можете да дадете. Украйна по-голям враг от настоящата управляваща хунта НЯМА, а то и няма и да има.