Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия

Нужни са и артилерийски боеприпаси
Обновена: 5 яну 2024 08:03 | 5 яну 2024 08:00, Стела Стоянова
389
Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия
Снимка БГНЕС, архив

Украйна очаква нова чуждестранна помощ за отбрана, заяви във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

"Благодарен съм на всички наши партньори, които вече подготвят нови пакети с помощи", каза президентът. Той отбеляза, че до края на януари ще има "много подходяща комуникация", но не съобщи никакви подробности.

Зеленски заяви, че най-спешната нужда на Украйна е от противовъздушни оръжия и боеприпаси след масираните руски бомбардировки в самото начало на новата година. Необходими са също така артилерийски боеприпаси, оборудване за електронна война и безпилотни летателни апарати, допълни той.

Президентът благодари на украинските военнослужещи от противовъздушната отбрана за успешната им работа през последните няколко дни. "Нашите защитници на небето правят всичко възможно, за да бранят държавата", подчерта той, цитиран от агенция Укринформ.

На 29 декември Русия атакува Украйна с близо 160 крилати ракети, други ракети и с дронове. На 2 януари украинската столица Киев беше обект на комбинирани въздушни удари с различни видове ракети и дронове, припомня ДПА, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: оръжияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ И НЕ СЕ ГОРЕЩЕТЕ ИЗЛИШНО ! ВСЕКИ АГРЕСОР ГУБИ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА ПРОИЗВЕЖДА БЛАГА И ДА СИ ПОВИШАВА СТАНДАРТА, КОНСУМИРА И УНИЩОЖАВА БЛАГА ! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ !
284
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 292 Тя България е най-бедната държава в ЕС,ама като влезе в тоя ЕС не беше най-бедната,е сега кажи къде е ключа от палатката
283
1
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Анонимен/275 "Нито някой ни даде 1 пирон в замяна, нито нашето даване спомогна, освен, че загубихме причтел и се сдобихме с опасен враг." - кат сте про'с'ти и гласувате за ЕС това заслужавате. Какво ревеш?!
282
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 6aщицата путин. ЧНГ, путин! За много години в пaндиза!
281
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не само ни използват, но и ни плюят! Все им е малко, и все не е достатъчно добро за вечните им капризи! Я, чиба!
280
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И си вярват, че сме длъжни да им хрантутим мързеливците. България е най-бедната страна в ЕС, по-голямата част от населението едва свързва двата края, но за наглеците се отпускат милиони и милиони от държавния бюджет -- защото парите от ЕС не стигат. В по-голямата част от страната им няма никакви военни действия и хората там си живеят нормално. Хрантутниците да отидат да живеят там, стига са ни използвали
279
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Украинците все .. настояват нещо да им бъде дадено. Вярват си, че целият свят им е длъжен" ----------- вярват си и с право. Все пак борисчо, фон лайняяян, пидо джо и т.н. им обещаваха, че ще им дадат всичко нужно стига да не подписват мирно споразумение и да воюват с Русия. Явно си мислеха, че "ще помагаме докато е нужно" никога няма да се превърне в "ще помагеме докато можем", а вече в "абе оправяйте се там и не ни занимавайте". С приятели като "колективния запад" изходът е един
278
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Смешковци "за дроновете , не може да си сериозен, гераношахеди с чипове от перални и миксери." ------- соевия, айде ако обичаш тия приказки за чиповете от перални да си ги разправяте на жееей сбирките в централата на ппдб и под сянката на джанките пред Посолството. Всички разбрахме, че руснаците свършиха ракетит още на втората седмица, а осссраина сваля всяко пиле у небето.. даже и шииифутииите им завидяха за сбирщайн ПВО-то и и скат да заменят техния железен купол, ама хохол не продава.
277
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците все чакат и настояват нещо да им бъде дадено. Вярват си, че целият свят им е длъжен, дори и за сметка на собствените си народи. Не харесвам руснаците, ама тия са много по-гаадни!
276
17
 
0
 
! Отговори
Смешковци преди 4 месеца
.....крилати ракети, балестични ракети, хуперзвукови ракети, дронове, РЕБ, танкове, артилерия, ПВО......... За ракетите, в това число "балестичните", много поздрави от Фон Браун; за високотехнологичните руски танковете и артилерия?! - без коментар (виж изречение); за ПВО-то, цитирам по памет едно пропагандистко руско предаване от преди 22г.: "руското ПВО е най-доброто в света; то е дълбоко ешалонирано, дрън-дрън; за дроновете , не може да си сериозен, гераношахеди с чипове от перални и миксери.
275
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 282 Ами сега дай ти някакви супер модерни или всичко е горе-долу едно и също само дето Русия има в пъти повече и количеството е определящото,а не колко е модерно,както винаги де
274
0
 
15
 
! Отговори
До 282 преди 4 месеца
Също сателити, космически ракети, международната космическа станция итн.
273
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До дървено желязо "Дайте пример за някоя руска модерна технология" ---------------- крилати ракети, балестични ракети, хуперзвукови ракети, дронове, РЕБ, танкове, артилерия, ПВО...
272
7
 
4
 
! Отговори
СУГС преди 4 месеца
*** много *** тука, бе, потресаващо. Хайде, тези които го правят за пари да ги разбереш, но явно повечето не са такива, а си бляботят по убеждение и безплатно. И вторите очевидно са повече; все пак едва ли московците биха харчили пари за писачи с интелектуален потенциал на зелени еуглени - видно от опростенческо-опростачените изцъквания на форумните ***.
271
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мачкай, Вова, укронацистите, скоро ще им се види краят!!!
270
15
 
3
 
! Отговори
дървено желязо преди 4 месеца
......Русия ще даде модерни технологии на Иран и С. Корея........... Това звучи като оксиморон. Дайте пример за някоя руска модерна технология? Не съветска, а от последните 30г. Всичко е западно. Един виц навремето имаше, че Попов е "открил" радиото, след като го ритнал под масата. Руската мисия Луна 25 се скапа, именно защото дефектира руският акселерометър - изготвен от РФ по т.нар. "импортозаместване", копиран уж 1 към 1 от американския, но 7 пъти по-тежък!
269
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Ама защо се бавят тези оръжия?!?" ----------- щото в отановските военни складове останаха само паяците и унисекс военни униформи в цветовете на дъгата.
268
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "С танковете, корабите и самолетите щото цъфна и върза. България тихомълком вече предаде каквото можа" ------------ перфектно! Така като ни вкарат във война, било то с Русия, било то с Турция, няма да има с какво да се бием и нещата ще приключат бързо с минимални жертви и щети.
267
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С танковете, корабите и самолетите щото цъфна и върза. България тихомълком вече предаде каквото можа - Бук-ове, С300, С200, всички Точка-У, всички Оса, 2/3 от оръдията Д20, за леко и стрелково да не говорим. И какво? Нито някой ни даде 1 пирон в замяна, нито нашето даване спомогна, освен, че загубихме причтел и се сдобихме с опасен враг.
266
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Най големия страх на "САЩ е че Русия ще даде модерни технологии на Иран и С. Корея!" --------------- Някой хора започнаха да зацепват, че сделката не беше какво дебелият ким ще даде на Русия, а какво Русия ще даде на дебелия ким! За една година дебелият направи няколко успешни изпитания на междуконтинентални ракети, изкара сателити в орбита, а сега си калибрира оръжията в пологина оссраиана... а великият обор само пълни паммперс след паммперс.