Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия

Нужни са и артилерийски боеприпаси
Обновена: 5 яну 2024 08:03 | 5 яну 2024 08:00, Стела Стоянова
389
Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия
Снимка БГНЕС, архив

Украйна очаква нова чуждестранна помощ за отбрана, заяви във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

"Благодарен съм на всички наши партньори, които вече подготвят нови пакети с помощи", каза президентът. Той отбеляза, че до края на януари ще има "много подходяща комуникация", но не съобщи никакви подробности.

Зеленски заяви, че най-спешната нужда на Украйна е от противовъздушни оръжия и боеприпаси след масираните руски бомбардировки в самото начало на новата година. Необходими са също така артилерийски боеприпаси, оборудване за електронна война и безпилотни летателни апарати, допълни той.

Президентът благодари на украинските военнослужещи от противовъздушната отбрана за успешната им работа през последните няколко дни. "Нашите защитници на небето правят всичко възможно, за да бранят държавата", подчерта той, цитиран от агенция Укринформ.

На 29 декември Русия атакува Украйна с близо 160 крилати ракети, други ракети и с дронове. На 2 януари украинската столица Киев беше обект на комбинирани въздушни удари с различни видове ракети и дронове, припомня ДПА, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: оръжияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 287 Е ти що си мислиш,че е било кинжал,а като ги спускат с балони що ти трябват противовъздушни ракети като Пейтриът.караш го като ПСВ стреляш си с картечницата и балона се пука или ще кажеш,че е модерен и брониран.То бива да си толкова кух и заблуден,ама чак пък толкова
264
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "До 282 Ами тия ракети с прашки ли ги изстрелват бе или са нещо като камък от катапулт" ----------- пускат ги като бомби от балони.. нали гледа оня кинжал дето падна в езерото - като са го пуснали са забравили да му запалят фитила. Добре, че някоя баба не се е объркала да го запука с компоти, че язък за компотите.
263
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Германец ""Русия ще даде модерни технологии" -- Русия... модерни технологии...? Пич, да не си с инсулт?" -------- с инсулт са един куп отановски военни, дето се оказаха от грешната страна на кинжалите... обикновено след поредната 100% отразена атака от великото окраинско ПВО един куп подобни лица се оказват погинали с инсулти, в катасрофи, безследно изчезнали и т.н. в рамкита на месец-два след провала на атаката. А и след дневните добре заснети атаки, бая народ получи инсулти само от видеата
262
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 282 Ами тия ракети с прашки ли ги изстрелват бе или са нещо като камък от катапулт
261
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 278 Ами там е проблема,че не са имали щото завода не е кораб да го изнесеш или пък да го затвориш щото не е печеливш .Е и България не си затвори заводите дето произвеждаха боеприпаси за руските оръжия щото колкото и да не се търсят пак са си печеливши и Африкански страни купуват и арабски
260
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брадатият наркоман ще получи само гърч!
259
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като гледам наззистките свиньии мраат еднакво добре както от руски, така и от корейски и рански снаряди и ракети...
258
21
 
0
 
! Отговори
Германец преди 4 месеца
"Русия ще даде модерни технологии" -- Русия... модерни технологии...? Пич, да не си с инсулт?
257
0
 
18
 
! Отговори
Най големия страх на преди 4 месеца
САЩ е че Русия ще даде модерни технологии на Иран и С. Корея! Които досега запади санкции те не получаваха! Но така е скъпи Байдън като санкционираш целия свят, не очаквай той да не се съюзи срещу тебе ;)
256
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Германия /266/, преди Нова година един възрастен депутат от Бундестага директно попита нацисткия внук Улаф, защо министрите в неговото правителство са толкова ограничени. Имаше предвид преди всичко Аналена и Хабек.
255
16
 
1
 
! Отговори
Германец преди 4 месеца
Безаналоговият мордор пък чака балистични ракети от Северна Корея и Иран. И то да бяха само балистични ракети. Да искаш помощ от двете най санкционно репресирани държави в света... оркска му работа :)
254
1
 
18
 
! Отговори
Украйна след преди 4 месеца
Разпада на СССР имаше огромни военни заводи ( авиация, кораби) наследство от СССР и продадоха за 10 години всичко! Продадоха един самолетоносач на Китай! Нещо като сглобката която пазгражда двора България и го разпродава- така е то с коремпирани ухравляващи
253
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До275 Е то се вижда,че са разчитали други да правят и да харчат пари,ама нещо са се объркали здраво
252
0
 
14
 
! Отговори
До 273 от Германия преди 4 месеца
Аз и книги на български чета..иначе ясно че в БГ медиите е платена пропаганда! Те я превеждат от немски и английски и то много зле я превеждат!Но навсякъде в Европа е така..
251
0
 
18
 
! Отговори
Украйна е във война преди 4 месеца
От 2014..9 години не могат един завод за патрони да построят за нуждите си..трябва от Бъргария да се молят! Нямат никаква военна индустрия, никакво собствено производство, нищо!Като искаш да провокираш съседа ти с втората най голяма армия в света и най голям ядрен арсенал, барем един танк или патрон произведе първо!!!
250
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
260, миличка, похвално е, че полагаш усилия да не забравиш българския език. Не е добре обаче, че четеш български медии. Гола либерастична пропаганда на лош и на места откровено неграмотен български език. Чети книги. Чети класиците.
249
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 267 И как това острие изведнъж като се разпадна СССР се оказа,че е тъпо,щото ,ако е така както казва нямаше украинците да са бедни като църковни мишки и след разпада на СССР щото видиш ли това ги е правело бедни.Един танк и един самолет или оръдие не можеш да произведеш,а и снаряди също,а иначе разтягаш локуми.Уркопска му работа.
248
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Генерал Брюно Клермон: Въздушното превъзходство на Руската армия е СМАЗВАЩО!!! А неадекватният зеленски наркоман все още се надявал и чакал нещо си,което е сигурно,че няма да дочака! Бой по кратуните на фашистките из**р**ди,които съсъпаха милиони човешки съдби!!!
247
1
 
14
 
! Отговори
Ауу защо триете бе преди 4 месеца
Източна Украйта е била острието на СССР. И Втората и Студената там е цялата военна и всякаква индустрия! Западна Украйна Гаримита са били колаборатйори на маркия Мустакат Австрияц и са имали СС девизии от доброволци извършващи военни престъпления в името на Малкия Мустакат Австриец!
246
4
 
2
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 месеца
До Германия до 259 Не че нещо, ама може ли по-подробно за езиците? Които знаеш, имам предвид?