Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия

Нужни са и артилерийски боеприпаси
Обновена: 5 яну 2024 08:03 | 5 яну 2024 08:00, Стела Стоянова
389
Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия
Снимка БГНЕС, архив

Украйна очаква нова чуждестранна помощ за отбрана, заяви във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

"Благодарен съм на всички наши партньори, които вече подготвят нови пакети с помощи", каза президентът. Той отбеляза, че до края на януари ще има "много подходяща комуникация", но не съобщи никакви подробности.

Зеленски заяви, че най-спешната нужда на Украйна е от противовъздушни оръжия и боеприпаси след масираните руски бомбардировки в самото начало на новата година. Необходими са също така артилерийски боеприпаси, оборудване за електронна война и безпилотни летателни апарати, допълни той.

Президентът благодари на украинските военнослужещи от противовъздушната отбрана за успешната им работа през последните няколко дни. "Нашите защитници на небето правят всичко възможно, за да бранят държавата", подчерта той, цитиран от агенция Укринформ.

На 29 декември Русия атакува Украйна с близо 160 крилати ракети, други ракети и с дронове. На 2 януари украинската столица Киев беше обект на комбинирани въздушни удари с различни видове ракети и дронове, припомня ДПА, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: оръжияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
15
 
1
 
! Отговори
ОМ преди 4 месеца
До Берлин 257. Украйна е била острието на СССР. И Втората и Студената.Тя разработи космическата програма на голямата страна и беше успешна индустриална- чети книги от онова време. Просто някой хора не понесоха че там се правят избори и се сменят президенти. С малко , ама малко повече акъл Русия щеше да има полза от своята съседка. Мир с украйна и здрава търговия с Европа.
244
1
 
14
 
! Отговори
Германия преди 4 месеца
До 264 Еми не достигат танкавете в Германия затова отделни баталйони са останали без танкове, защото те са изпратени в Украйна!А Германия за една година не успява да произведе нови да запълни загубата! Тредно ли е за пазбиране??
243
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
262 - "Непабедим ама във склада" - ами точен си. Вече колко склада на укрите ИЗГОРЯХА, хвръкнаха. Точно във склада.
242
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
264-На големия бял воин му се ревеше като го гледах по новините одеве.
241
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Германия ,че чак пък всички немски танкове да са в Украйна или искаш да кажеш,че са имали само 14 Леопарда от 2-рата серия.Еми не е така,а просто нямат излишни за Украйна,а зелето ,какво си е фантазирал си е негова работа
240
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Големият бял воин обеща помощ,но може да е объркал страните.
239
9
 
1
 
! Отговори
Мириам преди 4 месеца
Ще му трябват. Корейските ракети не са кат кин-жаля. Непабедим ама в склада.
238
6
 
6
 
! Отговори
Германия до 259 преди 4 месеца
Извинявай за грешките..но аз живея от 10 годишна в Германия..буквално си превеждам мислите от немски на български! Но научих нещо, затова пиша във форума и чета български медии все пак за да не забравя български :-(И да умна и красива съм, знам 6 езика също!
237
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Германия/250- пише се баталЬон и МУНИЦИИ!!! Амуницията е оборудване за впрегатни животни! Уж сме Умни и Красиви... Май не сме много умни?
236
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 4 месеца
шЪ има да чака.
235
1
 
23
 
! Отговори
Берлин преди 4 месеца
Още 1944 Хитлерска Германия използва Украйна срещу Русия ( СССР) когато им свършват войниците! Образуват се СС девизии Галичина от украински доброволци които вършат мр ъсната работа и извършват военни престъпления срещу СССР, Полша и евреи!1945 Британия приема всечки СС овци без да ги осъдят в Нюрнберг, оттам те отиват в Канада!И днес Запада използва украинците като наемници срещу Русия и са им върши черната работа. Украинците не са си научили урока!
234
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама Зеленски що си вярва,че някой е слагал в сметките Бандерията,която беше създадена или пък си е мислил ,че всички са произвеждали оръжия като СССР навремето.Те там е работа,че не са произвеждали ,а са си влагали парите в друг бизнес и сега няма,а и няма как да има щото няма такива заводи.Е имали да се направи нещо като за месец и това е
233
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До В Германия/250 "Бундесвер има амуниции само за 2 дни интензивна битка!" - а бяха 3 дни. Но няма значение. Бундесферът са и без това некадърни гейове.
232
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До В Германия/250 "Има танкови баталйони без танкове защото" - ама си имате униформи за бременни танкистки поръчани от урсулата.
231
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя има да чака отвсякъде саго отрязали ,много нагъл клоун
230
3
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Анонимен/238 "НАТО: Остават пет до девет години до голяма война на континента. Трябва да се подготвим за голямата война с Русия!" - дано има мобилизация на ВСИЧКИ про'с'таци дет на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО. 85% от матряла са това.
229
3
 
12
 
! Отговори
В Германия преди 4 месеца
Има танкови баталйони без танкове защото всички са в Украйна, обучават ги на чертежи!Сега Германия остана и без ПВО! Всичко е в Украйна! И без амуниции! Бундесвер има амуниции само за 2 дни интензивна битка!
228
2
 
12
 
! Отговори
Bad Face преди 4 месеца
Всеки път, когато има взрив, хохлите трябва да извикат: - Слава на Украйна! Ако мълчaт, да ги вземат в СБУ като руски агент. Викове на граждани: о! или оу! - смятани за сепаратисти и незабавно изпратени на фронта. Хохлите се различават от другите граждани на света по глупавата си упоритост и вярата, че другите граждани на света мечтаят да говорят езика и да научат историята на хохлите, започвайки от Вавилон!
227
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Германия/245 "Германия остават само 3 ПВО системи за самозащита" - не и и трябват. германия трябва да бъде унищожена! За доброто на човечеството.
226
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пък онези в Авдеевка ги набутват в котела. След като Зелето им раздаде медали.