Русия изстеряла в Украйна 4-тонна ракета ветеран, произведена в 1962

Смяташе се, че П-35 (3М44 Прогресс) е отдавна извадена от въоръжение
19 яну 2024 09:20, Петър Бойчев
172
Русия изстеряла в Украйна 4-тонна ракета ветеран, произведена в 1962
Снимка БГНЕС

Според украинския военен портал Defense Express руските войски са изстреляли в Украйна противокорабна ракета П-35 с тегло 4 тона и дължина 10 метра, която е приета на въоръжение през 1962 г. Тя може да е изстреляна или от бреговата ракетна система "Редут“, или от подземния "Обект-100“, предаде Фокус.

Руската федерация използва ракета П-35 (3М44 Прогресс) за удар по Украйна, чиито останки бяха открити, а снимки вече се появиха в интернет. Това е първият известен случай на използването й, пише изданието. "На изображенията, с допълнително замъглен фон от Defense Express, можете да видите останките на П-35, които са със значителни размери. Защото говорим за ракета с дължина 10 метра и тегло на изстрелване от 4 тона, която беше разработена през 50-те години и приета на въоръжение през 1962 г."

Изданието отбелязва, че очевидно тя е била свалена и като се има предвид, че е противокорабна ракета, най-вероятно е била насочена към цели в южните райони.Отбелязва се, че Defence Express има потвърждение от свои източници, че това е именно тази ракета. Въпреки възрастта си, П-35 все още е на въоръжение в Руската федерация. По-специално, това е средство за унищожаване на бреговата ракетна система "Редут". Към 2021 г. броят им се оценяваше на 8 пускови установки.

В допълнение, ракетата П-35 се използва в стационарния комплекс "Утес“, който също е известен като "Обект-100“. Това е подземно съоръжение, разположено близо до Балаклава. Самите ракети в пусковите установки са скрити под земята и се издигат само преди изстрелване. Общо в Руската федерация имаше само два такива комплекса - в Крим и на остров Килдин в Баренцово море (според наличната информация, изоставен).

"П-35, дори в най-новата версия на модернизацията (3М44), която беше пусната в експлоатация през 1982 г., вече се смяташе за архаична. Обсегът й на използване е до 300 км (според някои източници, в 3М44 версия до 460 км), скорост - до 1800 км/ч (според други източници 2200 км/ч), размер на бойната глава до 930 кг (ФКБЧ 4Г48)“, пише изданието.

"Системата за насочване на тази противокорабна ракета е класическа за това време - инерционна на крейсерската фаза и включване на активна радарна глава за самонасочване на крайната. Профилът на полета, от който зависи обхватът: 400 метра, 4 км или 7 км, но преди да атакува обекта, ракетата се снижава до 100 метра височина".

Изданието допълва, че е включена и възможността за поразяване на наземни цели, или по-точно крайбрежни цели. Но поради системата за насочване те трябва да бъдат радиоконтрастни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби,Едно е да ги произведеш, съвсем друго е да ги закараш с талиги до фронта, а отделно колко милиона са пленени още през голямата Финландска смешка, колко са продадени от корумпирани армейци и колко милиона са пленени през първите часове на план Барбароса. Русоорките ще воюват с пушките на дядовците си, галошите които САЩ им изпрати през ВСВ и ще ядат консерви от Англия докарани 1942 година. Голямото блато е така. Върхова технология в единични бройки и масовка от допотопни копия.
134
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боби гойда, знаеш ли че много лесно може да се провери,какво са доставили щатите през всв? Първо ак не са правили още,защото е създаден 1947г. И нито един завод нямаше работи зад Урал,ако не бяха щатите.
133
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 97 преди 3 месеца
Епа мога да ти кажа, че англичани и САЩ губят много по-малко хора в таз война поради една единствена причина и тя е , че на рашиста н НЕ МУ ДРЕМЕ за човека! за рашистан човека е предмето който може да отрепе замени продаде и каквото се сетиш от сорта! После в Африка англичани и САЩ пленяват над 2 пъти повече войници на германия от колкото се предават с сталинград! После по време на ВСВ рашистан НЕ знае за атланкита, пасифика азия африка средиземно море индийския океан и други!
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боже,как не ви писна: брикс, русия ще победи, европа се разпада или ще замръзне,какво ще правим без безценната руска газ,гейове и т.н. Две години едно и също,едно и също. До безкрай. Не ми пука за Русия. Пожелавам на украинците най-сетне да се отърват от руския мир. Барем и ние да рахатясаме от руски пропагандони. Не разбрахте ли,че нищо не се сбъдна от онова, дето говорихте в началото?
131
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 131 умнико(НАРОЧНО С МАЛКА БУКВА) знаеш ли двете руски/ссср оръжия които са произведени в най-много бройки кои са. Калашников над 250 милиона бройки и трилинейката на Мосин 120 милиона бройки(от 1891 до 1956г) нямали са оръжие ???
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А 50 плува в Азовско море
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро русоорките ще си спомнят Сталинград където на всеки 2 русоорка се даваше по една пушка и по 10 патрона. Пак ще има напред другари, че назад ви чака разстрел. В 21 век да нямаш достъп до техника поне на ниво сомалийски пирати е доказателство, че Рашистан е тотал щета.
128
0
 
3
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
боеспособни резерви, които ще елиминират пробива и като цяло ще увеличат плътността на отбраната. Ако това не бъде направено сега и руснаците наистина могат сериозно да се укрепят в градските постройки, тогава по-късно, както в Бахмут, ще трябва да хвърлят десет пъти повече сили в бой, за да може колкото се може най-дълго да оказваме съпротивление - но тогава загубите ще се увеличат в пъти и ще бъде твърде късно, твърде късно. И отговорността за провала в Авдиевка ще бъде изцяло на Зеленски, който посети града и гарантира, че ще изпрати допълнителни сили там."
127
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
и технически средства, за да контролират всички набези и подходи. Писах много за необходимостта от укрепване на Авдиевка с хора и оръжия и разказах на всички точно за този сценарий. При това равнище на комплектованост, което е на това направление, чудо няма да се случи и на врагът се отварят възможности да проникне в бойните формации навсякъде. Върховният главнокомандващ Зеленски дойде и обеща да реши проблемите и да осигури подкрепление на среща с войниците. За съжаление не беше постигнато дори необходимото минимално усилване. Точно сега Авдеевка се нуждае от
126
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Ситуацията е критична в Авдеевка... (за киевският наркокартел). Тук един от основните украински блогъри Юрий Бутусов, както се казва, изтрещя. Съдейки по неговата истерия, ситуацията за врага в Авдиевка е наистина критична. Следва пълен превод на публикацията му (без съкращения): "Врагът успя да се вкопчи в няколко къщи в покрайнините на Авдеевка. Украинското ръководство трябва незабавно да осигури подкрепления (не заповеди за задържане и викове, а реални подкрепления). Няколко групи руснаци влязоха без мащабни щурмове, а просто навлязоха, защото на това място просто нямаше достатъчно хора и т
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бой по украинските гадове и техните слуги
124
1
 
3
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
постигне консенсус. Идеята за използване на психоактивни лекарстваза подпомагане на войниците в битка повдига тревожни етични въпроси. Украинската армия все още е далеч от официалното въвеждане на кетаминова терапия, камо ли да я предостави на военния персонал. Но въоръжените сили на Украйна са силно децентрализирани и някои подразделения очевидно вече провеждат подобни експерименти върху собствените си хора, заключават авторите на материала.
123
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
догми. Но има лекари, които лобират не само за широкото използванена кетамин, но отиват и по-далеч. Предлага се за лечение да се използват метамфетамини (по-специално лекарството МДМА) и псилоцибин (активната молекула във "вълшебните" гъби). Ксения Возницина, директор на държавния военен рехабилитационен център Форест Глейд, смята, че пилотен проект, използващ МДМА и псилоцибин, може да получи зелена светлина в рамките на шест месеца. През май нейният център спонсорира конференция за употребата на психеделици в психотерапията, която помогна да се
122
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Зомбитата на киевкият наркокартел се лекуват с наркотици и "вълшебни" гъби. Засега като експеримент, засега само ранени. Както пише The Economist, сега говорим за терапия с кетамин. В Украйна този психеделик беше легализиран през 2017 г. за лечение на психични заболявания. Но все още не са се опитали да го въведат във военната медицина. Дълго време психеделиците бяха отъждествявани със сериозни наркотици като хероина. Но в много страни те преживяха ренесанс през последното десетилетие. Според изданието украинските лекари се водят от остарелите съветски
121
0
 
6
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Ако в началото дронът се губеше на разстояние 50-70 м от лодката, сега дронът стига до лицата, показвайки ги изплашени от неизбежната смърт въпреки, че най-вероятно те знаят, че не всеки ще оцелее. Това е. Дори ако зомбитата успеят да преплуват до левия бряг, да извършат десант и да се закрепят на доста вяли рубежи, тогава всички тези опити са напълно спрени от руската артилерия.Безкрайни планини от трупове, самото Кринки вече прилича на Луната. Какво се опитват да постигнат зомбитата на киевският наркокартел?
120
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Населено място Кринки или как зомбираната по натовски стандарт биомаса съвсем пАДлАдя. Не спират опитите на зомбитата да се преместят на руския десен бряг, за да създаде плацдарм за последващи действия. Зомбакнацистишена държи на бреговете си целия елит на безпилотната си школа, но трескаво продължава да изпраща по няколко лодки със зомбита в месомелачката, за замяна на убитите. И сега дори "модерното" РЕБ на лодките, което е работило ефективно за кратко време, докато руснаците не излязат с контрамерки, вече не помага.
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби - къде си бе, гомноед руски?! Къде се губиш от Нова Година?
118
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Относно Моисей, лека му пръст. РФ има да го кажем професионално производство на дронове това са прословутите Ланцет(и други не толкова популярни) и дронове произведени от ентусиасти с финансиране от граждани примерно БОБРИТЕ. Професионалните дронове отдавна ползват ретранслатори и техните оператори практически са защитени намиращи се в бункер или бронемашина добре замаскирана. Но гражданските дронове все още нямат тази екстра и противника са проследили от къде управлява дроновете оператора.
117
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
НОВИНАТААААА ДОПОТОПНА РАКЕТА НЕ ЗНАМ КАКВО СИ и дават снимка с останките на ракетата(при условие че бойната част е практически един тон двойно по-голяма от нормалните за калибрите 450кг )ЕХ ЖУРНАЛИСТИ ЕХ ЕКСПЕРТИ при взрив на един тон БЧ + БЧ на зенитната ракета която е 100-150кг и има останки паднали на земята... НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА НАЛИ? ИЗВОД РАКЕТАТА Е ПУСНАТА БЕЗ БОЙНА ЧАСТ СРЕЩУ НЯКОЙ ГРАД ДА ПРЕДИЗВИКА ОТГОВОР НА ПВО - Ракетата е МЮРЕ - мишена по която ПВО да среля скъпите ЗРК ракети
116
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 106 - аз чух друго! Малко преди да сгине, тоя витяз /Моисей/ украинско Брадли с голи ръце тръшнал! Лошото е, че понеже 500 украинци на закуска погубил, та не му стигнали силите и как го трашвал злото Брадли /дето преди това убило един Могуч Т-90/ да хване та да си го изпусне на главата! Така станало с тоя Витяз! Тая истинска ловна история разведрила вечерята на Товариш Путин, докато похапвал черен хайвер от сребърни посуда!