Загинал ли е главнокомандващият украинските войски при руски ракетен удар?

Във Волчанск са били убити високопоставени генерали
Обновена: 21 мар 2024 09:13 | 21 мар 2024 09:08, Петър Бойчев
285
Загинал ли е главнокомандващият украинските войски при руски ракетен удар?
Снимка Фейсбук

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски може да е загинал в резултат на ракетен удар на руските въоръжени сили по Волчанск, Харковска област. Това заяви военният анализатор Борис Джерилиевски в разговор с руското издание "Аргументи и факти“.

По думите му, руските въоръжени сили са нанесли масиран ракетен удар по позициите на войските на ВСУ в град Волчанск, по време на който се предполага, че са убити високопоставени генерали от въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна, пише Фокус.

Изданието твърди, че базата на чуждестранни наемници, които се обучават за атаки в района на Белгород, също е била атакувана.

Сирски, според анализатора, доскоро е бил "лице от втори план“ във въоръжените сили на Украйна, но в същото време е оказал значително влияние върху хода на военнте действия. Главнокомандващият е посочил ключовата точка за сдържане на руската армия в Харковско направление, така че не е изключено по време на рейда той да е бил на съвещание във Волчанск, казва Джерилиевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
6
 
! Отговори
Ром с преди 1 месец
Жив и здрав е Сирски ,едните да не тъжат,другите да не се радват.. работи над корупцията в армията.просто прави аудит в армията след Залужни,а това хич не се харева на Зеленски и ко.. .
189
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бум Хахахаха. Тази "новина" я чета вече две години всяка седмица. Единственото, което варира са смехориите, с които е "подкрепена". То не бяха "генерали в рокли", не бяха "натовски командни центрове", не беше "залужни" ....
188
18
 
4
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Хубава статия,ще оправи за няколко часа деня на бедната бг koneuka. Пак иронизират с нали Русия нямала ракети и т.н. Ами скъпи koneuku,нямат ракети! Ако за вас 1-2 пъти удари в седмицата с по 10тина ракети е имане на ракети,то сте много зле! Всъщност сте зле. Раша ако имаше ракети,колкото ви се иска да има,нямаше да спира обстрела! Ама то на вас колко ви трябва да сте щастливи.една-две фейк новини за славна русия и деня ви е оправен. Хахахах
187
4
 
22
 
! Отговори
Бум преди 1 месец
Тази нощ Русия са унищожили центъра за взимане на решения на ВСУ ,удара е бил с ракети "Кинжал"
186
4
 
15
 
! Отговори
Много преди 1 месец
Е добре, когато изчезват предатели!
185
4
 
26
 
! Отговори
Като Мит преди 1 месец
Поради дезинформацията (лъжите) и от двете страни е неясно.Ясно е едно и Запада не го отрича.Загиналите украинци са много над бройки дадени от Зеленски и вече основен проблем на ВСУ е липсата на достатъчно войници.Неизбежно е идването на натовски военни и последствията са непредвидими.Всъщно часовник на Армегедон тиктака все по-бързо и Денят идва.Гответе се и не слушайте Тагарев и прочие неандерталци с един грам мозък за да може да пази равновесие.
184
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е като не отиде посланик някъде, така ще е. Я питайте Залегналолужни дали му е зле в Лондон.
183
1
 
12
 
! Отговори
Идеолог преди 1 месец
IQ 3.14 - Свуршиха всики доводи и започнаха личните напдадки. Нормално за същество от твоя ранг... Сега по тръбата и в канализацията.. Да не пречиш... :)
182
9
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Идеолог ам барт кат си с килийно и имаш речников запас пет изречения не се меси, не е задължително да го заявяваш. виж, сервитутката в кафето сигурно е ахнала
181
7
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
Прочие, да цитираш аргументи и факти като източник е се едно да се позовеш на бта паралели. тия се жълтеят още от соца, когато беха едни от основните глашатаи на "ама в тексас биат негарете"
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ной по каските на укрите
179
1
 
8
 
! Отговори
Идеолог преди 1 месец
До IQ 3.14 - и какво е общтото между политикономията и "терър и комюнити" ??? За това как ще наричаш - не мога да се меся в мисловните ти процеси.
178
1
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 месец
Кал върви контранастъплението ?
177
13
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До ИСТИНСКИ КОМУНИСТ още малко и ще изобретиш теорията на подковата. откъде ви берат такива с килийно.... smh
176
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разплака са. Нема ли софииските евроатлантици да направят улица с неговото име
175
1
 
24
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ преди 1 месец
Капитализма и фашизма винаги вървят ръка за ръка ! Фашизма идва на власт за да спаси капитализма когато фалира и народите започнат да му се опълчват. Голямата депресия в САЩ през 30те създава фашизма и го спонсорира за да се бори срещу комунизма и обикновените хора по цял свят. За да не вземат властта и тя да стане НАРОДНА. Историята днес се повтаря. Хитлер са го създали и спонсорирали големите капиталистически гиганти като Форд, Дженерал Моторс, Шел, Хуго Бос, БМВ, Порше и т.н за да смачка кому
174
9
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Идеолог прекалил си навремето с политикономията. ако знам кво значи терър и комюнити, тва значи ли че требва да наричам фалостинците "ужасници", а шумкарите "общаци" или "общественици" ?
173
2
 
14
 
! Отговори
Идеолог преди 1 месец
174 Всяко неравноправие, тормоз, експлоатация, терор, незачитане на основни права е фашизъм бе *** фашистки. - Ти или си дрогиран или си луд... Капитализма няма такива разбирания като "неравноправие", "тормоз", "експлоатация". Колкото до основни права - кой определя основните права? За терора не знам какво търси това определине в цялато ти излияние. Знаеш ли какво означава "терор". Ако не потърси го в Гуглето... И не надувай дрогата.
172
0
 
29
 
! Отговори
Зорница преди 1 месец
Няма особено значение кой украински командващ е убит. Нещата около този военен конфликт не се решават в Украйна.
171
6
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До До замислентоеС, кремвирш, обличай ангцунга и отивай до мостика да глътнеш едно експресо преди да съм дошъл с такси да те поставям в цунгцванг. кажи на режисйора да ти прашта готови текстове, че коментарната секция днеска е тотална изложба