Технически проблем забави полет на Хемус Ер

Самолет на българската авиокомпания Хемус Ер е бил принуден да остане на земя заради технически проблем, установен след като пътниците вече са били на борда
27 дек 2006 16:39,
Технически проблем забави полет на Хемус Ер
Извършената поправка на самолета не е била коментирана от техническите служби на авиокомпанията във вторник. Снимка: Булфото
Самолет на българската авиокомпания Хемус Ер е бил принуден да остане на земя заради технически проблем, установен след като пътниците вече са били на борда, съобщи Investor.bg, цитирайки френския сайт Crash-Aerien.

Самолетът Боинг 737 на полет DU897, който е трябвало да осъществи връзка между летище София и летище Барахас в Мадрид, е бил с около 100 пътници на борда и е трябвало да излети в 06:00 сутринта във вторник. Пътниците обаче са били помолени да напуснат самолета и да се върнат в чакалнята на терминала.

Два часа по-късно полетът е бил осъществен. Извършената поправка на самолета не е била коментирана от техническите служби на авиокомпанията вчера. Според френското издание е възможно да става дума и за проблем със сигурността.

До момента днес от Хемус Ер не предоставиха официален коментар по случая.

Авиопревозвачът е собственост на Балкан Хемус Груп – дружество, което е част от групата на Химимпорт и което през октомври спечели приватизационния конкурс за България Ер. До година и половина се очаква да приключи сливането на Хемус Ер и България Ер в една компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание