Саркози посети храма на любовта без Карла

Френският президент, който е на държавно посещение в Индия, посети днес известния мавзолей Тадж Махал, „паметникът на любовта“, но без приятелката си Карла Бруни
26 яну 2008 17:05,
3
Саркози посети храма на любовта без Карла
Саркози остана самотен без Карла пред храма на любовта. Снимка: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози, който е на държавно посещение в Индия, посети днес известния мавзолей Тадж Махал, „паметникът на любовта“, но без приятелката си Карла Бруни.

Саркози остана за около час във великолепния паметник, изграден от бял мрамор от 17-век, който е построен по поръчка на император Шах Джахан в памет на обичната му съпруга Мумтаз Махал, която починала при раждане през 1631 г.

Разположен съвсем близо до Агра, на 200 км. южно от Делхи, Тадж Махал, който индийците наричат „паметникът на любовта“, всяка година се посещава от три милиона туристи. През юли мавзолеят бе избран за едно от новите седем чудеса на света. Саркози, който бе усмихнат, но видимо уморен, беше придружен от многобройна френска и индийска делегация, която включваше министри и депутати.

Това посещение на френския президент не бе „частно“ пътуване, а е част от държавното му посещение в Индия, което започна в петък.

Тадж Махал се подготвяше за посрещането на Саркози, като се очакваше той да бъде придружен и от Карла Бруни. Тя обаче не отпътува с президента от Париж, съобщиха от Елисейския дворец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
sirene president преди 16 години
i az 6te si po4ina, kato stana prezident
1
0
 
0
 
! Отговори
Тина преди 16 години
Нещо много го удари на екскурзии