В кабината на самолета на Качински е имало външни лица

Разследването е идентифицирало гласа на човек, който не е член на екипажа
19 май 2010 13:23,
56
В кабината на самолета на Качински е имало външни лица
Снимка: БГНЕС

В пилотската кабина на катастрофиралия самолет на полския президент е имало хора, които не са били членове на екипажа, установи разследването. Гласът на едно от външните лица е идентифициран, но разследващите не казват името, съобщи ВВС.

Самолетът на полския президент се разби при опит за приземяване на летището в Смоленск на 10 април. Загинаха президентът Лех Качински и десетки представители на полския политически и военен елит.

Полският президент и официалната делегация трябваше да присъстват на възпоменателна церемония за загиналите в Катинското клане от 1940 година.

Разследването потвърди, че екипажът няколко пъти е бил предупреден за изключително лошото време. Представител на наземния контрол „два пъти е предупредил, че видимостта е 400 метра и няма условия за кацане“, съобщи ръководителят на групата за разследване на инцидента Алексей Морозов.

Машината Ту-154 е била технически изправна. Разследването изключва терористичен акт, експлозия или пожар на борда.

„Безспорно е доказано, че в пилотската кабина е имало лица, които не са били членове на екипажа“, каза Татяна Анодина, един от разследващите. „Гласът на един от тях е идентифициран точно. За другия глас, или другите гласове, е необходима още информация от полска страна“.

Вратата на пилотската кабина е била отворена при опитите на самолета да кацне и гласовете на екипажа трудно се идентифицират, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
РАД преди 13 години
Ти верно си вол! Май на теб трябва да ти се спре Facebook, че и кабелната а?
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политиците са *** парчета навсякъде по света /нашите са изключение, толкова са зле, че нямам думи, но те не са интересни в случая/ и обичат да се налагат над всичко и всеки. Все пак трябва да бъдат пуснати записите, колкото и покъртителни да са. сигурно са нещо от рода на: - Г-н, Президент руснаците съобщиха, че кацането е невъзможно, тъй като видимоста е под 400метра. - Аре кацай, ше ти б..***..ката. Ще ви изхвърля на улицата както предишните, аре кацай да не ви правя на кълбета!
46
3
 
3
 
! Отговори
777 преди 13 години
Првилно!Германската армия си е биела бира с вурстове край Берлин, ама на, тези гадни градове Париж, Варшава, Брюксел, Прага, Белград, Москва и още много други взели та са се преместили коварно до Берлин и изведнъж кротко пиещата си бирата немска армия без изобщо да знае се оказала в ценъра на градовете, че даже през повечето е преминалаи зад тях.
45
2
 
11
 
! Отговори
misho преди 13 години
ами то беше ясно-качински не е първият рогач, причинил смъртта на невинни хора...
44
3
 
0
 
! Отговори
Стига с лъжите преди 13 години
Ако все пак ви интересува какво се е случило с Качински и полската делегация напишете в Гугъл "POSSIBLE FACTS ABOUT THE PILOT, PLANE AND AIRPORT" На ИТАР-ТАСС и Алексей Морозов им трябваха 40 дни за да съчинят горния пасквил.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
twa e bil glasyt na bate Ceco, koito naminal da im kae 4e ste ima tresok u zemiata.bate Stirlic Cvetanov, Ole!Kwi gotini *** sa poliakinite, a kyv *** si beha izbrali za prezident4e, sekash sa pedofili mama mu drta. da bea turile nekoi voleibolist za prezo po-se iadvashe!
42
2
 
4
 
! Отговори
bayco преди 13 години
гласът е бил на Йосиф Висарионович...
41
1
 
5
 
! Отговори
До Волов №30 преди 13 години
Ти пък къде прочете "чиПове" бе кухар? Смени си цаките бе кьортосантабела! Човека ти е написал "чиНове", което значи ВОЕННИ ЗВАНИЯ БЕ ШМАТКО! И е прав - най-малко майори са били пилотите!Че пък и плюсове са ти(си) писал(и) на тъпия ти коментар!!!Разрешава ти се да си шибнеш тъпата кратуна в стената или поне да му се извиниш на човека!
40
0
 
3
 
! Отговори
do 39 "theinst& преди 13 години
Добре де човек - ясно че трябва някаква наземна техника, която да насочи самолета. Какво - на това летище такава техника е липсвала ли ? Вярно е и че летището е военно, а не гражданско за да са задължителни стандартите на ICAO... ама... военните пилоти, в мъгла не кацат ли ?Не се заяждам, да знаеш ! И да искам, не мога - щото не разбирам, но ми е интересно и затова питам хора, които са наясно - като теб.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе ще мине време и постепенно ще лъсне истината за това кой точно е започнал втората световна война. То и за това обвиняват Германия, ама нещата не са май точно такива...
38
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Жени..... , Жени, много си глуповичка.
37
0
 
4
 
! Отговори
theinstr. преди 13 години
За да летиш по инструменти все пак трябва да имаш някакъв ориентир - VOR или ILS или някакъв маяк-излъчвател,даващ инфо за курс,позициониране,височина на самолета спрямо земята...и др подобни. Такова кацане в такива условия /гъста мъгла/ без необходимите наземни ориентири е било почти невъзможно. Всеки един заход за кацане е можел да завърши така - без ориентир или ще подминеш пистата или няма да я уцелиш и....
36
5
 
3
 
! Отговори
жени преди 13 години
Ама как, съвсем случайно си е! Отиваш да почетеш Катинската смърт на 25 хиляден военен елит, елит, изтребен от съветската ***, нещо, за което същата в типичния си стил обвини Германия и трябваше да минат десетилетия, за да го признае и просто ЗАГИВАШ! И клетият путин загуби съня от скръб! Амин!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де... Не разбирам от авиация, но съм чувал, че пилотите с лиценз "CPL" или "ATPЛ", са сертифицирани за летене, съответно приземяване само по инструменти, т.е. следва да могат да изпълнят процедурата без видимост през съклата. Вероятно грешката е при мен, но се чудя - аз ли не съм разбрал правилно за летенето по инструменти или има нещо което не се казва ????
34
12
 
6
 
! Отговори
Б-52 преди 13 години
Вътре е имало агенти на КГБ, които са подлъгали пилотите, че на пистата долу ги чака водка зубровка и "ЖОРА" -женска особена рота "Аналитици".Пилотите са направили 16 кръга над летището, за да му се завие свят на президента и са катапултирали.Самолета са приземили агентите на КГБ, а после Путин и Медведев са го потрошили с гранатомети.
33
0
 
3
 
! Отговори
theinstr. преди 13 години
До Волов:Волов, да виждаш някъде нещо да съм писал за чипове или киборги?Да не си объркал темата или сайта нещо...Аз съм Ном. 24 по ред в този форум и като си чета нещата не виждам да съм писал нищо общо касаещо с твоя комантар...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, не е бил, знам го със сигурност.
31
3
 
17
 
! Отговори
фю преди 13 години
Президента Качински е бил в кабината на пилота и е наредил кацане на всяка цена. Малък човек, голямо его. Останалото е известно. Единствената причина руснаците да не обявят всички факти около катастрофата е за да не дискредитират Качински, който брат му уреди да бъде погребан като национален герой.
30
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма такъв вариант някой да нарежда на пилота във въздуха. Никой пилот не би се подчинил на такива искания. Или вие бихте предпочели сигурна смърт, пред това да ви уволнят от работа? Случката в Грузия, дето я размахвате само доказва моите думи - пилота не се е подчинил. Освен това там не е ставало въпрос за лоши метеорологични условия, просто не са знаели дали летището не е заето от руснаците.
29
1
 
10
 
! Отговори
до Женито преди 13 години
На какви хапчета си, мило? я изтрезней, че се излагаш. те и вулкана в исландия кгб-то подпали нарочно - не чу ли? я изкоментирай и това. някои хора са психично болни и държавата трябва да ги прибира, ама пари нямяло. о, виж, за това пак кгб-то е виновно.ех, мамка му, навсякъде са ви пре*бали.