Полша подписва за ПРО

Хилари Клинтън е във Варшава за парафиране на споразумението
3 юли 2010 14:04,
65
Полша подписва за ПРО
Сикорски и Клинтън ще парафират споразумението за ПРО. Снимка: БГНЕС

Американският държавен секретар Хилари Клинтън пристигна в Полша, където се очаква да подпише споразумението за разполагане на система за противоракетна отбрана /ПРО/ в страната, съобщи ВВС.

Полша се съгласи на територията й да има постоянна американска база за ПРО, като част от плановете на Вашингтон за защита на страните-членки на НАТО от евентуални ракетни нападения, което пък отдавна е трън в очите на Русия.

Клинтън пристигна от Украйна, която беше първа спирка от източноевропейското й посещение.

Споразумението ще бъде подписано от нея и от полския й колега Радослав Сикорски в град Краков.

Варшава се споразумя с администрацията на Джордж Буш да разположи американската база, както и ракетите, в неизползвано летище близо до Балтийско море. 

Настоящият вариант на документа носи някои поправки от администрацията на Барак Обама, който отхвърли предните планове за създаване на големи бази в Чехия и Полша и за сметка на това одобри само една малка база – в Полша.

Русия приветства промените, нанесени от новия президент на САЩ, но все още се противопоставя на базата в Полша.

Наскоро Москва обяви, че „не схваща логиката и фокуса на американско-полското сътрудничество в тази област“.

Според някои анализатори, Вашингтон е преразгледал опасенията си от страни като Иран, и е изготвил по-гъвкава защитна програма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-да *** русофили, за разлика от вашите изкривени разбирания поляците мислят за собствената си страна и не искат нови 45 години да бъдат слуги на тъпите и миризливи мужици.
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бря и тва полячище на снимката как сам се е взряло в "светлото бъдеще"
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Грузия най близия съюзник на САЩ в Кавказ! ВЕЧЕ СЕ РАЗПАДНА!!!!НИЩО НЕ НИ ГАРАНТИРА СЪЮЗА НИ С АМЕРИКА, НАПРОТИВ, КОЙТО Е С АМЕРИКА КАКТО КАЗАХ ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛ!
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сащ защитават Турция и нейните интереси! Конкретен пример, седемдесет и някоя година Турция напада и окупира остров Кипър, която е трябва до стане гръцки до броени часове, и Турция и Гърция са в НАТО! Познайте кой печели от цялата работа - Турция ест. С това турско малцинство в България никакъв САЩ не ни трябва! Само Русия, именно благодарение на сюза си със СССР Живков ги изгони половината и на всички им смени имената без да има война между България и Турция!!!
17
3
 
12
 
! Отговори
99 преди 13 години
В септември ще решават за PRO то в България,до тогава трябва да сме свалили саакашвили,преди да е захапал вратовръзката и ние опитали няколко руски бомбички
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стъпят ли американците някъде НЕ си отиват!!!!!!! Хайти - независимо кралство, нападнато и окупирано от САЩ, сега е щат! Косово - вече над 10 години са там, Афганистан - 9, Ирак - 7, Германия - 65 години, цяла Западна Европа имат бази от ВСВ насам и си остават там! В Турция имат ядрени ракети,сега в Полша ракети.Единствено само Виетнам и Северна Корея ги победиха е не ги допуснаха на тяхна територия! Но стъпят ли и в България тежко и горко ни!
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да се учудя ако това продажно дупедавско и некадърно правителство ни вкара и в някоя война, която не е наша.
14
3
 
20
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Жалко че и нас ни повлякоха в измислената им война .. а външния министър евреин ли е путио ли е гледам вчера на една снимка с евреиска шапчица и целува оназ тяхната свещена стена в Израел ... НЕ ОТИВАМЕ НА ДОБРЕ !
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E, значи няма да сме само ние клеканчовци. Радвайте се, другари милиционери.
12
8
 
10
 
! Отговори
llll преди 13 години
Бугарите са лош съюзник не избиха евреите, не нападнаха СССР.. Хитлер не може да ги принуди.. Обаче *** от САЩ са *** и упорити имали бол пари храчили, за агенти за лобисти за фондация Отворено Общество.
11
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полски ***
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ти е нормалното бе, Аец Белене на кого щеше да прави ток? На Русия или България, Гърция и Италия защо искат Южен поток? Защото е супер изгоден за нас, вместо да минават танкерите през Босфора,защо ресурсите да не минават през България?!Аз нямам нищо против и Набуко. Ти номер 7 имаш супер изкривено, глупаво мислене, какво искаш България да няма икономика ли или само американски инвеститори и ракети да има тук?! Аман от такива продажници като теб,отвращаваш ме!
9
3
 
2
 
! Отговори
кухи кратуни... преди 13 години
знаеш ли защо германския президент беше сменен преди няколко седмици? (принудиха го да си подаде оставката и си избраха нов.) поинтересувай се и тогава приказвай такива неща.
8
2
 
12
 
! Отговори
УФО преди 13 години
Ся сигорно нашите ИбрикчиЙ звънят телефони и те да подписват да не останат по назаде .. очакваЙте и такава новина ЗА България :) Само дето се бутаме между шамарите и нищо хубаво не ни чака с тез "умни" управници и смотаните капиталисти и масони от Америка
7
22
 
4
 
! Отговори
нормален човек преди 13 години
"Полша подписва за ПРО"Така правят умните хора, а глупавите лузъри подписват за АЕЦ Белене, Бургас- Алесандрупулис и Южен поток. :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р :Р ээ
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато стана земетресението в Хаити първото нещо което направи САЩ беше да пратят тежковъоръжена армия да окупира стрината им страна, уж да охранява, какво не се знае!
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американски пионки и гъ...з....о лизци!!!!!!!!Отвратителна работа!!!!!!!Все едно стават поредния щат на Америка, но който е бил с Америка хубаво не е видял, примери много - Ирак, Югославия, Южна Америка, Япония!
4
5
 
19
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Е имаше на картата на Европа една държава Полша.
3
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хилъри Клинтън никога няма да стъпи в България,защото е наясно с каква простащина ще се сблъска тук !!! Наясно е какви противоречиви сигнали отправя нашето правителство и към САЩ, и към Русия !!!
2
4
 
23
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Усещам как след известно време ще се срещат германски и руски войски на една река да ядат и да пият!!!Още скачайте поляци още!!!