Руснаци предлагат размяна Ходорковски–Путин

В Москва четат втората присъда на Ходорковски
Обновена: 27 дек 2010 09:48 | 27 дек 2010 09:45, Елка Василева
43
Руснаци предлагат размяна Ходорковски–Путин
Снимка: БГНЕС

В Екатеринбург активисти на движението "Отбрана" предлагат да бъдат "разменени" бившият ръководител на компанията ЮКОС Михаил Ходорковски, който излежава присъда и премиерът на Русия Владимир Путин, съобщи радио "Ехото на Москва".

Участникът в акцията Степан Рудаков разказа в интервю за радиото, че активистите на движението са възприели буквално неотдавнашната фраза на Путин, че "крадецът трябва да лежи в затвора".

Така през нощта срещу 27 декември по стените на сгради в Екатеринбург се появиха около 80 портрета на Ходорковски и Путин с надпис "Заменям Путин за Ходорковски".

По този начин участниците в акцията изразяват мнението си кой всъщност трябва да отиде в затвора.

Съобщава се, че не е имало задържани по време на акцията. Според организаторите им е помогнал 30-градусовият студ, поради който по улиците почти не е имало милиционери и минувач, пише Lenta.ru.

Още по темата

Акцията е проведена по повод огласяването на 27 декември 2010 г. на втората присъда срещу Михаил Ходорковски и Платон Лебедев.

Те са обвинени в кражба на нефт и легализиране на доходи, получени по престъпен начин.

В момента Ходорковски излежава 8-годишна присъда, която той получи за укриване на данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
0
 
! Отговори
Булахса преди 13 години
Не, не е съвпадение виж и ХАЗАРСКИТЕ фамилии . Тия загробиха Русия . Аз не мразя Русия нито руснаците . МРАЗЯ РУСКАТА ПОЛИТИКА СПРЯМО МОЯТА СТРАНА .НИЩО ХУБАВО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ но не вярвам руският народ да е виновен за това
41
1
 
6
 
! Отговори
Dino преди 13 години
Екатеринбург е котилото на евреите в Русия,както и Одеса в Украйна.Голямо зло са евреите,но Путин и Медведев,не са Елцин и Горбачов.Последните дадоха богатствата на Русия в еврейски ръце.При сегашната власт номерата минават по-трудно.Примери-Березовски,Ходорковски.Искам същото и в България.
40
1
 
10
 
! Отговори
Русская преди 13 години
Когда господин Ходорковский клал себе в карман о народе и России мало думал, а теперь вдруг стал патриотом
39
2
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Тия дето си ги изброил Абрамович, Сечин, Ходорковски и т.н. не знам дали са престъпници обаче до един са ЕВРЕЙЧЕТА-МИЛИАРДЕРЧЕТА , дали е съвпадение или закономерност? Май слуховете и книгите за ционизма не лъжат! И в тоя ред на мисли браво на Путин! Да е жив и здрав да ги тъпче по затворите, защото те са *** , съсипващи руския народ.
38
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
Tova bi bilo golem rezil za Rusia.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Т'ва лафове на джуджетата ли са ?
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бъркаш. Мразим Русия, защото обичаме България. Нищо хубаво не е видяла България от Русия/СССР.
35
9
 
7
 
! Отговори
болшевишки промити м преди 13 години
Дотук не видях НИТО ЕДНО обективно мнение ... Едните мразят Русия, защото обичат АмерикаДругите мразят Америка, защото обичат РусияИ двете постановки са *** и необективни. В Русия НЯМА и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО демокрация, НАЗНАчЕНИЯ Путин си прави каквото си иска, защото руснака не е дорасал да си избере президент по демократичен път, а които смята че Ходорковски е престъпник - защо не се запита не са ли престъпници и Дерипаска, Абрамович, Сечин ? Или престъпника е този който Путия (новия Сталин) посочи ? ... болшевишки промити мозъци сте вие ...
34
12
 
6
 
! Отговори
тж преди 13 години
Няма по голям крадец-мошенник и лицемер в света от Путин.Има над 100 милиярда долара в личната си сметка и недвижими имоти в чужбина.
33
5
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
движението "Отбрана" това новото проектче на сорос ли е, да не придобие кафяфо *** цвят ,като оранжевата му революция!Путин може да не е светец но щом *** и западните мухали скачат срещу него значи им е бръкнал някъде с нещо,което е винаги добро дело!
32
3
 
8
 
! Отговори
кгб преди 13 години
Каква еврейска физономия има само този,направо си е за затвора ,при това без присъда.. Путин ми е по симпатичен,по външен вид,макар и човек на КГБ. Жалко само че този режим съсипа живота на много поколения хора.
31
0
 
0
 
! Отговори
Безпристрастен преди 13 години
"Висок човек -или пехливанин ,или какаванин"Ти сигурно не си " пехливанин"
30
9
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
***...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може защото ще се простят с живота си.Шайката еврейски банкери управляват Америка.
28
2
 
13
 
! Отговори
"Вымпель" преди 13 години
Ето отново се разчурулика един класически пример от патологията - СТРАНДЖ***ТА. ***, зъл и откачен. Проси си боя, накрая ще си получи заслуженото. Мазохист! *банный в рот!
27
8
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Да ти е сладко!...
26
1
 
8
 
! Отговори
ЖИЖИ преди 13 години
до сранджата! От твоята уста , освен л.*** нищо друго не излиза!
25
10
 
8
 
! Отговори
не е вярно преди 13 години
Много се бъркаш!Бербатов е гениален играч и свестен човек,постигнал всичко с труд и качества.А Путин е КГБ-беец,вършил мръсотии и машинации,забогатял чрез силови методи и интриги,използвайки неправомерно властта!Несравними са!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
О гламав, ти пак ли избяга от психиатрията?
23
4
 
6
 
! Отговори
до странджата преди 13 години
не!