Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате

Либийският лидер изпраща въздушни целувки към тълпата
Обновена: 25 фев 2011 22:03 | 25 фев 2011 19:50,
182
Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате
Снимка: Reuters

В реч, която произнесе пред свои привърженици на Зеления площад в Триполи, либийският лидер Муамар Кадафи призова сънародниците си да защитават Либия и петролните интереси на страната, предаде Ройтерс.

"Бъдете готови да се борите за Либия, да отстоявате либийското достойнство и да браните либийския петрол", каза Кадафи, цитиран от Ройтерс.

Кадафи се зарече отново да се бори срещу враговете си, допълва Ройтерс.

"Ние ще се борим срещу тях и ще ги победим", закани се Кадафи.

"Реагирайте срещу тях, накарайте ги да се срамуват", призова той привържениците си.

Кадафи подчерта, че либийският народ го обича и обеща, че ако се наложи, той ще отвори всички оръжейни складове, за да въоръжи целия народ и племената.

Още по темата

Докато говореше, Кадафи вдигаше заканително юмрук във въздуха, скрил очи зад черни очила, отбелязва Асошиейтед прес. 

По едно време обаче той започна да изпраща и въздушни целувки към тълпата, допълва Ройтерс.

Според агенцията на площада е имало 1000 привърженици на Кадафи.

"Този народ е един достоен и почтен народ, този народ триумфира над Италия /бившия колонизатор на Либия/", припомни Кадафи пред множеството, цитиран от Ройтерс. 

"Трябва да танцувате, да пеете и да се подготвите да осъзнаете истината, че този дух, който притежавате, е по-силен от всеки опит на чужденците и на враговете да ни разрушат", заяви Кадафи.

"Гледайте каква сила има народът. Това е сила, която не може да бъде победена", отбеляза  либийският лидер.

"Така че правете каквото ви харесва. Свободни сте да танцувате, да пеете и да празнувате по всички площади, през цялата нощ. Муамар Кадафи е един от вас. Така че танцувайте, пейте и се веселете!", прикани той привържениците си.

Убитите в Либия са хиляди?

Убитите при размириците в Либия се броят в хиляди, а не в стотици, каквито са официалните данни, заяви заместник-постоянният представител на страната в ООН Ибрахим Дабаши, цитиран от Франс прес.

Дабаши предположи, че Кадафи няма да се остави да бъде заловен жив.

"Това е луд човек, той не е стабилен психологически", каза Дабаши по адрес на Кадафи. 

Дабаши прогнозира, че либийският държавен ръководител ще остане на поста си, "докато бъде убит или извърши самоубийство".

САЩ затвориха посолството си в Либия

САЩ евакуираха с ферибот от Триполи около 150 американски граждани и наеха самолет за по-нататъшното извеждане на американци от страната, предаде Асошиейтед прес.

С ферибота за Малта заминаха и около 150 граждани на други държави, съобщи Ройтерс.

Отплаването му се забави с близо два дни поради лошото време.  

Американски служител каза, че САЩ са затворили посолството си в либийската столица, след като са евакуирали целия си персонал с ферибот и самолет, предаде Асошиейтед прес.

Служителят, на когото се позовава агенцията, каза, че работата на посолството на САЩ в Триполи временно е прекратена поради влошаване на сигурността. 

Той пожела да остане анонимен заради изключително деликатната ситуация.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
ЕДИН ИСТИНСКИ ЧОВЕК,ДА ТОГАВА БЕНЗИНА БЕШЕ ЕВТИН,А СЕГА Е БЕЗБОЖНО СКЪП СЪС СПЕКОЛАТИВНА ЦЕНА И НИ ПРОБВАТ ДО КОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИМ КАТО ПОСТОЯНО ГО ВДИГАТ.В уКРАЙНА БЕНЗИНА 1,43 ЗА ЛИТЪР,ЗАЩО ТАМ МОЖЕ А У НАС Е 2,50???
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТРАНДЖАТА, това полицейско ***, защо не отиде да се бие с Кадафито, ами само омирисва форума.*** до небето.
35
3
 
4
 
! Отговори
^3DAttack преди 13 години
Анонимко хаиде стига с тези глупости скъп петрол евтин петрол .. Петрола цената се определя от борсите .. не от друго .. Петро продават и Руснаците аз мога да кажа че сега те са на далавера петрола скача.. и те продават а са чисти .. така Цената на бензина е висока не на петрола .. в тази цена на бензина в европа 2/3 са данъци .. затова в Америка бензина е евтин а тук е скъп .. така че преди да дрънкаш глупсоти пак първо помисли че другите не са *** ..
34
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
нищо не са прибрали.. кадафи ви даде полици.. които *** ги ползваха за бърсалки.. дали били.. дали сте ордени и медали.. .. на кадафито.. топливото от кадафи не е купувало :)да си пребирате версиите!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1978г може да не е имало много автомобили, но е имало далновидни хора които са мислели за бъдещето и са правили инвестиции в чужди държава, за разлика от сега. Много си ***, неук и необразУван.
32
16
 
6
 
! Отговори
преди 13 години
Кадафи е яко *** ако имахме политик от такъв ранг България щеше да блести
31
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ко ши праим гоцето.. ако во трябват хора .. кажете :) за гоце и боко.. ше се дигна .. не за друго.. не ми се гледат .. бирясалите ***!!
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ и Англичаните ни прибраха квотите и договорите на Тодор Живков за разработване на петролните полета на Либия. Сега ясно ли ти е *** що там са богати а тук сме бедни а? Щото има *** като теб дето се кланят на чуждия, но нямат вяра на своя народ.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 15 каква беднотия и мизерия или Либия или Бахреин ?
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къв петрол ни е трябвал през 78г бе??? Тогава в България бъкаше от автомобили нали! А да май за нафтовите печки е трябвало! Я се събуди! Ние сме най-зле в Европа, те най-зле в Африка като братчета сме!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега Парванов е големият раздавач на ордени,за Кадафи айде разбирам външна политика ама на Т.Батков за къв му го туриха?
26
7
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** ко става с вашия човек. кадафито.. май нещо ще гризе дървото, зеления .. ..шеф на ислямската революция .. .. обгрижван от тато.. правешкия лидер .. верно сте .. сатанисти..ислямски дейци :)
25
4
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Може и да е луд, но фактите са си факти - има сценарии, и всеки поне малко интелигентен човек го вижда! Много големи интереси играят тук! Много големи лобита има в САЩ и ЕС! САЩ и ЕС не се интересуват от бедния либийски народ! Повръща ми се като някой измислен политик заговори за бедните либиски хорица, а всъщност одеята е друга - сценарий като поучебник, точно като при Саддам! Само че тук няма хим. оръжие...но резултата ще е същият! НО като гледам има доста забледени хора...
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И още ме е срам - срам ме е че те дават по-добри условия за работа на нашите лекари. Срам ме е, че 200 човека, които се върнаха със самолетите казаха, че като всичко отмине заминават пак за Либия, защото тук е ЗЛЕ! Срам ме е колко сме долни всички ние и не можем сами себе си да оправим, а даваме ли даваме акъл на другите!
23
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ту ракети пуска, ту въздушни целувки... - абе - диктатор...
22
3
 
10
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Триумфирал на Италия ама друг път италианците сами се изтеглиха като загубиха Втората Световна не от Либия а от Съюзниците (САЩ, Великобритания,СССР и Франция) либийците тогава са били безгласна струна.
21
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе *** срамуващ се, ти знаеш ли за тези награди България какви квоти е имала в Либия за петрол бе ***. Знаеш ли че тези твои демократи ни гепиха тези договори за да имат те петрол ефтин а ние сега да го духаме. Срам го било. Дба и ненормалните *** прости.
20
3
 
9
 
! Отговори
№16 преди 13 години
много си наивен.Американците имат интерес Европа да се пренасели от бежаци,власта в Либия да се раздели между 100 племена и без бой да ги превземе само с окупация...
19
13
 
11
 
! Отговори
до 8 И ДО 12 преди 13 години
КАКВА МАСА ЩЕ СЛАГАШ БЕ ?КЪДЕ ЩЕ СЛОЖИШ МАСА?ТРУДНО СЪСТАВЯТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ!ПЛЕМЕ!ОНИЯ ПЪК ЧАЛГА ПЕСЕН ИСКА.МНОГО СТЕ СМЕШНИ,А СЪЩЕВРЕМЕННО ЖАЛКИ.МУАМ АР КАДАФИ НИКОГА НЯМА ДА ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ ДОКАТО Е ЖИВ,АМЕРИКАНЦИТЕ САМО МОГАТ ДА ГО УБИЯТ ДРУГ НАЧИН НЯМА.ИНАЧЕ НЯМА ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ПЕТРОЛНИЯ ПЪКЛЕН ПЛАН.С ПЛАТЕНИ КЛАКЬОРИ НЕ СТАВАТ НЕЩАТА.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срам ме е че 45 години бяхме част от тях, срам ме е че продължаваме да бъдем, срам ме е че те ни изпреварват, срам ме е от такива като теб!