Радиоактивна вода изтича в морето от АЕЦ Фукушима

Служителите на централата ще бетонират пробойната
Обновена: 2 апр 2011 10:54 | 2 апр 2011 10:49,
56
Радиоактивна вода изтича в морето от АЕЦ Фукушима
Снимка: Reuters

Служителите на АЕЦ "Фукушима 1" планират да бетонират пробойната във фундамента на Втори реактор, през която в морето изтича радиоактивна вода, съобщи компанията оператор ТЕПКО.

Вода с високо съдържание на радиоактивни вещества изтича през пукнатините и попада в морето през водосточния канал.

Още по темата

Според специалистите съдържанието на йод-131 в морската вода край централата превишава нормата 4385 пъти, а в подпочвените води край сградата - 10 000 пъти, припомня ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
19
 
! Отговори
тембел преди 13 години
Сега като мутират рибите в морски чудовища ще ни е само до атомни централи
53
1
 
24
 
! Отговори
Петре преди 13 години
Това става , когато частна компания стопанисва ядрена централа '
52
1
 
20
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Криситино ще се гръмнеш ако разбереш колко си ***
51
5
 
21
 
! Отговори
полудевам полечка преди 13 години
до илиянаМиличка хората въобще не искат да инвестират в алтернативна енергия от както настана финансовата криза.Даже и след Фукошима например соларната индустрия търпи загуби.Аз лично имам доста акции на една соларна компания и продължавам да губя пари всеки ден. Просто никой не иска да инвестира в слънчева енергия на този етап.Даже преди две седмици Франция и Италия спряха временно субсидиите си в този сектор.Смятам обаче, че нещата ще се подобрят до 1-2 години.
50
4
 
23
 
! Отговори
Несаркофаг преди 13 години
Не мисля, че "злите корпорации" бавят нещата. Трудно е да се намерят достатъчно квалифицирани хора. Просто е безсмислено да се блъскат хиляди прости работници преди да е направена оценка на състоянието на реактора и да са спрени течовете. Глупаво е да се мисли, че централата може просто да се похлупи и да си затваряме очите за процесите вътре. Който му е досадно да си пуска някой филм, да си взима биричката/фантичката и чао
49
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА,БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!
48
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спокойно,хората си знаят работата.Около реактора вече има не само японци,но и американци,французи,австрийци и т.н.
47
2
 
23
 
! Отговори
red6torm преди 13 години
Кристина - писах това за да не създаваш илюзии в хората. Реактор не се гаси току така, особенно като е в неизправност. И ако прегледаш пак коментарите ще видиш че всъщност ти раздаваш нападките. Погледни си пост номер 35 - не знам какво е комплексарско, но знам че е смешно да викаш на човек който е прав "*** глупав"... No offence
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докато я бетонират белята ще е вече свършена.
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за пореден път виждам и чета как преразказвате новина пускана вече над 10 пъти и просто прибавяте някой факт и все едно голямата сензация сте искарали :) жълт похват ползвате :) да не говорим за читателите ви които пишат във форума колко са неуки и промити
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
при Чернобил първо загасиха пожара,после бетонираха
43
3
 
22
 
! Отговори
Юруш на АЕЦ-овете преди 13 години
Мдааа..............като чета форума имаме специалисти по ярдена енергетика и аварии за 3-4 АЕЦ-а........да не дава Господ да видим колко от тях ще останат в опасната зона ,като японците
42
0
 
30
 
! Отговори
american boy преди 13 години
Имам чувството, че света подцени случващата се ядрена катастрофа само защото това е Япония и хораа там са едва ли не полу-богове.Наистина са супер развита в технологично отношение нация и имат роботи за какво ли не, но в случая това не е от голямо значение....особено що се отнася до изтичане на радиация...Освен това не бива да се забравя, че японците са известни и с други, не особено завидни особености - крадци на технологии и висока корпоративна корупция.
41
2
 
24
 
! Отговори
. преди 13 години
Кристина reaktorite NE sa televizor, da go spre6 i da re6i6 problema, te trqbva da se oxladqt predi da se izklu4at, idi po4eti malko predi da pi6e6 glyposti!
40
2
 
19
 
! Отговори
. преди 13 години
Vsi4ki tyk izglejdat "mnogo kompetentni" po qdrena energetika...Fyky6ima NE e 4ernobil i nqma i da stane, 4ernobil e rezyltat na 4ove6ka prostotiq i nemarlivost, Fyky6ima na bedstvie! Tolkova li ne razbirate 4e parvo trqbva da se ovladee sityaciqta predi da se zaliva s beton, toi betona ne stira radiaciqta, a i betona i jelqzoto se topqt. Ako be6e re6enieto da se betonira da go bqxa napravili o6te predi 3 sedmici, ne sa tolkova glypavi vse pak!
39
1
 
25
 
! Отговори
фидел преди 13 години
Когато правителството се ръководи само от корпоративни интереси нациятазагива.Японското правителство не се намеси- има пазарна икономика.
38
9
 
23
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
Ами да спрат реактора тогава!! И не смятам, че нямам никаква идея, смятам, че да го удряш на лични нападки е доста комплексарско. Но ти това си го знаеш ;)
37
3
 
25
 
! Отговори
red6torm преди 13 години
А и да - в момента имаш ли си на идея саркофага над Чернобил във какво състояние е?
36
3
 
29
 
! Отговори
red6torm преди 13 години
Кристина... Мнението ти е твърде детско, неадекватно и най-малкото некомпетентно.Блоковете може да им се направи саркофаг едва когато реактора бъде изключен. Тоест прътите гориво останат на достатъчно разстояние един от друг и също така между тях има забавителни (контролни) пръти в достатъчно количество. Преждевременното заливане с бетон може не само да не спре процеса, а дори да го ускори. Моля не коментирай нещо за което си нямш никаква идея.
35
4
 
20
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
Да, но Чернобил в момента е под бетонно-оловен съркофаг!! Кви са ти предложенията ?