Кадафи има самоубийствен план за Триполи

Според руски представител полковникът може да взриви града
Обновена: 14 юли 2011 15:14 | 14 юли 2011 13:50,
60
Кадафи има самоубийствен план за Триполи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Полковник Муамар Кадафи има самоубийствен план за Триполи – да взриви града, ако бъде атакувана от въстаниците. Това обяви специалният представител на руския президент за Либия Михаил Маргелов в интервю за вестник "Известия".

"Либийският премиер ми каза в Триполи: "Ако бунтовниците превземат града, ще го покрием с ракети и ще го взривим", пояснява Маргелов, който беше в Либия миналия месец.

"Според мен, режимът на Кадафи наистина има самоубийствен план от този род", добавя специалният пратеник на руския президент.

Пратеникът на Кремъл е скептичен по отношение на предположението, че либийският режим страда от недостиг на боеприпаси.

"Кадафи не е използвал нито една ракета земя-земя, а разполага с голям брой такива ракети. Това прави съмнителни твърденията, че му липсват оръжия. Теоретично Триполи може да изпитва недостиг на муниции за танковете и за леките си оръжия, но полковникът има много ракети и експлозиви", казва Маргелов пред "Известия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
yrtdgdj преди 12 години
"Ударът срещу Кадафи","Ударът срещу Кадафи".......Всичко, което четем като "официална информация" е пълна дезинформация. Удрят Кадафи, всеки ден и не могат да го ударят. Кадафи още не ударил. Той ще избере момента и целите. Третата световна война започна и както е казала леля Ванга началото ще е от Либия. Алчните западняци не се напиха и наядоха. Нефт и газ им трябва. "Дайте да грабим от беззащитните. Убийствата на хиляди цивилни си заслужава за живеем добре". Западняците ще погубят си и нас.
57
8
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
puskai bombata djafer.
56
1
 
11
 
! Отговори
Mesir преди 12 години
И бедуина явно има разузнаване, ей тука е заснел как се веселят бойците от НАТО !youtube/watch?v=QT8cCmuT9JI
55
1
 
14
 
! Отговори
ala bala преди 12 години
Самоубийствен план може да има само във възпаления от алкохол и наркотици мозък,на някой платен да пише глупости драскач.
54
1
 
12
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Горбачое е евреин а изводите защо е постъпил така нека всеки сам си ги направи.
53
3
 
13
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Кадафи не трябва да се предава на кръстоносците ако е истински вожд на революцията им.Униженията на Садам Хюсеин трябва да избегне и дори да умре да е като герой.
52
6
 
5
 
! Отговори
12343 преди 12 години
...така каза министър- председателя им......
51
13
 
1
 
! Отговори
12343 преди 12 години
нали щеше да се оттегли от властта, и да преговарят....................жалко за Триград :(
50
12
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
USA i UK ve4e vzriviha Tripoli.
49
0
 
18
 
! Отговори
пю за 48 преди 12 години
За съжаление империализма не е само американски прототип. Такъв е имало и френски, португалски, английски, германски, монголски, японски, либийски, арабски и .... какъв ли не? Като се въоръжат по света и се почувствуват по-силни от другите доста народи хукват да завладяват ит репят. Ние българите сме изключение защото никога не сем имали имперски аомбиции, но пък винаги са ни завладявали от много векове насам.
48
1
 
19
 
! Отговори
Нова зора преди 12 години
Он-лайн изданието на вестник "Независимая газета" съобщи, че в момента Ирак води преговори със САЩ за закупуване на 36 изтребителя F-16, както и системи за противовъздушна отбрана. Това заявиха служители в правителствата на двете страни.Желанието на Багдад, е да укрепи военно-техническото сътрудничество със САЩ, за да може да се защитава въздушното пространство. От Вашингтон се надяват, че новата техника за няколко милиарда долара ще укроти амбициите на Иран в региона.
47
0
 
19
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
amerika banda imperialisti ,vrag nomer 1 v sveta uluminati masoni evrei.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според официална статистика 1/3 от бездомните в САЩ са ВЕТЕРАНИ...Процентът на самоубийствата при ветерани е 3 пъти по-висок от средното за страната...Ирония на съдбата, заради харченето на пари за война, Обамчо заплашва, че няма да има пари за изплащане на компенсациите на осакатените от същите тия войни...
45
1
 
26
 
! Отговори
Mango преди 12 години
Този самоубийствен план за Триполи, е последния шанс на Натовските генерали, чувствайки безизходицата си!Нищо чудно, да го припишат на Кадафи!
44
1
 
23
 
! Отговори
do 39 преди 12 години
Само не дей намесва Рамбо в случая, че ставаш смешен. Рамбо и такива като Рамбо не ги обявиха накрая на войната за герои американците, а ги посрещнаха по летищата американски граждани с "Детеубийци" връщайки се от Виетнам.Явно нищо не си разбрал от филма Рамбо и особено първата част, където заплака Рамбо именно защото го имат за куче в Родината му, въпреки че е проливал кръвта си за някаква измислена хамериканска кауза. Той впрочем затова и напусна САЩ след това...омерзен от управниците си!
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от пропаганда, като че ли не стигат всичките ракети, които изсипаха на горките хора, ами и всеки ден измислят нова лъжа с която да ги стресират...
42
3
 
20
 
! Отговори
Гагарин до 41 преди 12 години
Абсолютно си прав!Много пъти съм се питал, защо ли Горбачов постъпо така!?!?Наймалкото можеше да постави условия при обединението на Германия и разпускането на Варшавския договор !Наппример: Едновременно разпускане на НАТО и Варшавския договор!Или опрощаване на всички задължения на Соц. страните към Запада!Впрочем в мемоарнатяа литература съм срещал твърдения на съветници на Рейгън, че е била подготвена сума от порядъка на трилиони долари за компенсации към Соц. лагера за разпускането на
41
0
 
21
 
! Отговори
Гагарин до Манго преди 12 години
40Защо още не е смачкан Кадафи???Ами защото оръжейния бизнес на Запада има нужда от постоянен боен полигон, на който непрекъснато да се изразходва неговата продукция, бизнесът да произвежда и продава нова и тя също да се изразходва, бизнесът пак да произвежда и продава ......и т.н, и т.н.Нахитряха, бе!Вече не име достатъчна война като в Ирак!Сега Кадафито ще го държат по възможност още 1020 г. и ще воюват с него още 1020 г.!!Ех, мечта...Ако може да има още 1 или 2 *** като него!!!
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** Маргелов и началника му Медведев да спрат с глупостите си и с дезинформациите си, защото достатъчно трагедия натвориха в Либия. Ей Сталин ще се обърне в гроба ако разбере какво правят с държавата му - продадоха я за жълти стотинки - Като почнем с Горбачов, Елцин и т.н. Русия с този огромен ядрен капацитет можеше каквито иска условия да поставя, а тя се гъзи на запада
39
2
 
40
 
! Отговори
Mango преди 12 години
Респект!Един камилар полковник, над 40 години на власт, направи на маймуни Натовските генерали,възпитаници на Уестпойнт!